Riddarspelen på Ekenäs slott

Nu ska vi beges långt tillbaka i tiden till medeltiden och se på när riddare möts i skinande rustningar och blänkande svärd. Vi sadlar upp och gör oss redo för att ta oss an en riktig batalj i värmen.

Riddarspelen på Ekenäs slott

Riddarspelen_ekenäs_ostergotland_17Ekenäs slott

Ekenäs slott ligger en bit utanför Linköping, vi kommer söderifrån på E4án och svänger av på avfart 113. Vi susar fram längs vackra vägar på den östgötska slätten och märker ju närmare vi kommer hur antalet bilar kraftigt ökar. Väl framme möts vi av en lång kö med bilar som väntar på att få parkera, det är väl anordnat trots att det kan vara lite trång. Trevliga parkeringsvakter leder med tydlighet in bilarna till de stora fälten där parkering anordnat, helt gratis dessutom.

Mot riddarspelenRiddarspelen_ekenäs_ostergotland_20

Vi får en liten promenad fram och hälsas direkt av en man på enorma styltor, barnen är mäkta imponerade. Kön ringlar långt men allt flyter bra på med en fil för de som valt att förbeställa, vi kan varmt rekommendera att göra just så. Annars kan man betala med swish och det finns gott om skyltar hur man gör detta. En not från vår sida är att internet kan vara ett bekymmer, vi kunde inte få igång swish alls utan hade lite problem med detta. Vi skulle rekommendera att ta med kontanter om ni vill prova någon av alla de aktiviteter som erbjuds. Några av dem kostar pengar så som ponnyridning och pilbågsskytte.

Riddarspelen_ekenäs_ostergotland_16Marknaden

Det finns en hel del att se och förtära inom området, det visas upp medeltida utrustning, kläder och vapen. Lite längre upp i området spelas musik och i stånden sälj det allt från leksakssvärd till godis till smycken.

Riddarshowen

Den stora attraktionen är väl ändå riddarspelet. Här får vi se jycklare och riddare uppträda i en gungande show. Riddarna tävlar om att visa sin duglighet genom att i olika tävlingar utföra den ena svåra konsten med lans och svärd efter den andra. Vi får även se en eldshow och allt avslutas med ett tornéspel där riddarna går lans mot lans med varandra. Efteråt får man chansen att hälsa på riddarna och hästarna vilket var väldigt uppskattat. Vill man kunna se är det viktigt att vara i tid, vi kom något senare och hade lite sämre platser. Det började att fyllas på utmed läktarna redan en timme innan.

 

 

Riddarspelen_ekenäs_ostergotland_5

 

 

 

 

Dagens höjdpunkt enlig våra barn var den ponnyridning vi avslutade med. Vi rekommenderar definitiv att ni tar med familjen och besöker Riddarspelen som hålls över två dagar.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

EKENÄS RIDDARPEL

Riddarspel / Tornerspel / Historisk marknad

Projektledare Riddarspelen
Henrik Töörn

henrik@ekenasslott.se

Ekenäs slott