Om oss

Vi är Barnens Turistguide

Allt för dig som gillar resor, äventyr och utflykter med fokus på barn och familj. I snart 30år har vi funnits och samlat allt vi kunnat hitta för att du skall kunna göra bra val för nästa resa. Vi hoppas du ska få stor nytta och nöja med sidan som innehåller hundratals researtiklar, guider och information.

Vi har skapat denna sida för dig och med dig som reser, vi vill att det ska finnas en plats där man kan hitta information som inte är tillrättalagd av researrangörer och resebyrårer. Hos oss ska man hitta den verkliga informationen skriven av oss resenärer. Artikelarkivet innehåller information från alla världens hörn. Välkommen till vår familj och glöm inte att gå in och följa oss i våra sociala kanaler på facebook och Instagram

Tomas_barnsemesterBarnens turistguide ägs och drivs idag av Tomas Lindén, en resglad fembarnspappa från Motala som längtar efter att få dela med sig av allt innehåll som sidan erbjuder.

Jag har starka kopplingar till Australien och spenderar en hel del tid där och det kommer finnas mycket med info från down under på sidan.

Min vision för sidan är,

“Vi ska vara det självklara valet för familjen när man söker information och inspiration för kommande resor och äventyr”

Jag hoppas ni ska få mycket nöje och nytta med vår sida.

 

Här kan du läsa mer om företaget och vår historia och hur vi hanterar din personuppgifter klicka här

Vill du att våra testfamiljer ska besöka din destination eller upplevelse?

Mejla info@barnensturistguide.se

Vill ni bli en av våra testfamiljer?

Barnens Turistguide växer och nu erbjuder vi ett antal resor och entréer under året till olika testfamiljer. Om du är intresserad av att vara en del av Barnens Turistguide ber vi dig skicka ett brev om er familj, vad ni gillar att göra och vad ni vill uppleva. Vi välkomnar alla olika typer av familjer, stora som små. Det enda kravet är att era barn ska vara i ålder 0-17 år.

Inför reseuppdrag kontaktar vi utvalda familjer och erbjuder resor eller uppdrag i god tid som möjligt innan resan. Tyvärr kommer vi inte kunna erbjuda alla familjer uppdrag under året.

Uppdraget testfamiljen får är att dokumentera barnens upplevelser. Ni kommer få frågor som bör ställas till arrangören och sen redovisa det tillsammans med berättelsen om er upplevelse i ett reportage med fotografier. Vi hjälper naturligtvis till med reportaget om man känner sig osäker.

Ni får mallar hur som innehåller all information ni behöver för att göra uppdraget och även hur ni sedan ska utfroma texten.

Vi vill också att ni går in och gillar vår Facebooksida, www.facebook.com/barnensturistguide

och vår Instagram https://www.instagram.com/barnensturistguide/

När ni skickar er ansökan blir ni automatiskt prenumererat på våra nyhetsbrev.

Ansökan skickas till:

info@barnensturistguide.se

Möt våra härliga testfamiljer

Familjen Hallberger

Vår familj består av mig mamma Emelie, pappa Benjamin, Ines 7 år, Alves som fyller 6 år, och lille Elis som fyller 3 år.
I familjen finns också vår hund Filis, en Shetland Sheepdog, och våra två lejonhuvade kaniner Marshmallow och Snövit.
Vi är en aktiv familj som gillar att hitta på saker tillsammans, vare sig det handlar om skattjakt i trädgården eller resor till nya platser.
Djur och natur lockar hela familjen tycker om, mer än storstäder, även om det oftast blir någon ”cityresa” årligen också.

Vi har familj, vänner och släkt lite varstans i världen och brukar varje år besöka Holland, Norge och Spanien, vi var även i Argentina för 4 år sedan, och hoppas att vi kommer iväg till barnens faster i Australien under nästa år.
Under de senaste åren har vi också insett hur mycket fint och roligt Sverige har att bjuda på och har sett det som ett litet äventyr att hitta nya guldkorn att besöka.

Emelie har ett Instagramkonto ni kan följa Emelie Hallberger (@emeliehallberger)

Familjen Ny, testfamilj för resor, äventyr, barnsemester och familjesemesterFamiljen Johansson

Vår familj består av mig mamma Lina, pappa Lasse, Tilda 15 år, Anton som snart fyller 11 år, Ture 8 år och minstingen Olle som fyller 5 år i sommar. I vår familj finns även barnens favorit Cooper, en ragdollkatt som älskar att sova och alltid vill vara nära oss.

Vi bor i hus i Kalmar och har bott i vårt i hus i snart 3 år nu. Vi trivs toppenbra och älskar närheten till havet och Öland.

Vi är en stor familj med många olika åldrar och intressen och ibland kan det vara svårt att hitta aktiviteter som alla i familjen tycker är roligt. Det vi alla älskar är att vara tillsammans som familj och att hitta de aktiviteter och äventyr som vi alla uppskattar. Vi tycker om både stora och små äventyr och älskar att upptäcka nya platser och saker att göra.

Vi tycker om att semestra i Sverige eftersom det finns många fina platser och äventyr som passar en stor familj som oss. Nöjesparker i Sverige brukar besökas varje år eftersom det är något som passar alla barnens intressen. Samtidigt gillar vi att åka utomlands och i juni åker vi till Spanien och det blir vår första utlandsresan tillsammans alla sex så det ska bli ett roligt äventyr som vi alla ser fram emot.

famlijen_Alfen_barnsemester_portugal

Familjen Alfvén

Vår familj består av pappa Natanael som arbetar som fotograf och marknadsansvarig för hjälporganisationen Love and Hope, mamma Malin som arbetar som mellanstadielärare samt två pigga barn. Matteo, 4 år, som älskar äventyr och skattjakter samt Julie, 2 år, som mer än något annat vill bli en prinsessa.

Vi älskar att resa, nya upplevelser och möta nya kulturer. Förutom äventyr i Sverige så har vi tillsammans med barnen besökt Island och Portugal.

Innan barnen och covid kom så reste Natanael och Malin över hela världen, både som turister och som volontärer i olika projekt i Nepal och Thailand.

Matteo sa efter vår Portugalresa; Pappa varför måste vi åka hem?

Följ dem på Youtube A Nordic Family Adventure – YouTube och på Instagram Familjen Alfvén (@nordic.family.adventure)

Familjen Wiik Familjen Wiik

Vi är en resglad familj bestående av mamma Linnéa, pappa Johan samt Harry 11 år, Olle 9 år samt Kerstin 5 år. Vi bor på landet utanför Kristinehamn tillsammans med våra höns och katten Alice. Vi älskar vårt liv på landet, men vi älskar också att röra på oss och upptäcka nya platser både i Sverige och utom landets gränser.

Både mamman och pappan i familjen delar ett pinsamt dåligt lokalsinne, men det utmanar vi mer än gärna för att få uppleva nya platser och resmål tillsammans. En av sönernas fotbollskompisar lär ha sagt att ”när man åker med Johan vet man inte om man kommer fram, och åker man med Linnéa vet man inte om man överlever”. Skämt och sido, vi tänker tryggt fortsätta fara och flänga, både inom och utom Sveriges gränser, och vi vill gärna att ni hänger med på våra utflykter genom våra repotage. Vi ser fram emot att dela våra upplevelser med er!

familjenNY

Familjen Ny

Vi är familjen Ny: Mamma Sofia, pappa Daniel, Emilia 13 år, Axel 12 år och Harry 7 år samt vår spanska vattenhund Albus Dumbeldore. Till familjen hör också 2 kaniner, höns och hästen Plutten. Vi bor på landet strax utanför Lagan i Ljungby kommun i Småland.

Vi gillar att resa iväg och se nya platser och vi försöker göra så hållbara resor som möjligt, det är viktigt för oss att måna om djur och natur.

Skidåkning är ett gemensamt intresse i familjen och vi försöker komma iväg till fjällen varje år för en sådan resa. Nu senast var vi i Idre som vi skrivit om här på sidan. Vi har också gjort en lång tågresa genom Europa till Rom och det var en verklig upplevelse och äventyr som vi hoppas kunna göra snart igen.

Även de små utflykterna i närheten av där vi bor tycker vi är viktiga, det finns mycket att se och uppleva på nära håll som man kanske inte tänker på.

familjen_ahlinFamiljen Ahlin/Lorentzen

består av mamma Towe, pappa Mikael och barnen Aramis, 12 år och Älva 7 år.

Vi bor i Stockholm och älskar att utnyttja allt som staden erbjuder som museum, båtturer, hotell, stadsvandringar, caféer och restauranger. Vi reser utomlands så mycket vi kan och det som ligger oss extra varmt om hjärtat är Asien och Thailand där vi också bott. På sommaren gillar vi speciellt att vara i Grekland eller Italien.

Vi reser en del tillsammans hela familjen men försöker också resa i andra konstellationer som med bara ett barn, med vänner, bara vuxna och även soloresor.

Towe jobbar med resor och driver en av Sveriges största resebloggar comeflywithme.se så hela vår vardag genomsyras av resor och upplevelser. Jag finns dessutom på Instagram Towe Ahlin – resebloggare✈️ (@comeflywithme.se)

testfamilj_pereira_johanssonFamiljen Pereira Johansson

Vår familj består av mamma Ella som arbetar som lärare, pappa Martin som är sjuksköterska, storebror Vincent, 8 år och lillasyster Céline, 4 år. Vi bor i en lägenhet i Göteborg och är en familj som ofta är ute på roliga utflykter i närområdet men åker gärna när vi kan till andra länder och städer för att äventyra tillsammans. Vi har vår familj i både Italien och Portugal så det blir en del besök dit när vi har semester.

Som familj tycker vi om att umgås familj och vänner i vår närhet och hitta på roliga saker att upptäcka tillsammans. Vi tror att upplevelser, erfarenheter och ny kunskap ger så mycket mer för våra barn än materiella ting.  När vi reser försöker vi se och göra så mycket som möjligt för att få en inblick och uppleva landets kultur och historia samtidigt som vi ser till att vi anpassar resan så det passar två barn med spring i benen. En blandning av lärdom, upplevelse och lek.

Vi hoppas att ni ska tycka det bli roligt att upptäcka tillsammans med oss och att vi kan bidra med bra tips på att resa som familj med barn. Vi tycker om att fånga våra upplevelser på bild så följ oss gärna på Instagram; ellasvardag.

Vänliga hälsningar

Familjen Pereira Johansson

Familjen_HelinFamiljen Helin


Mamma Linda, 47 år, förskollärare till vardags, galen i utflykter samt bokmal privat. Släpar med familjen på allt möjligt som verkar kul och sevärt. Pappa Fredrik, 51 år, lagerarbetare på ett ost-företag på vardagarna, gymmar och har hifi som egna intressen men blir gärna medsläpad på äventyr om det garanteras gofika. Elliott, 16 år, avslutar snart grundskolan och funderar på vad han ska bli när han blir stor, gamer med egen youtubekanal som fortsätter att bli medlockad på familjens utflykter och älskar sommarens semestrar
i husvagn. Miranda, 12 år, en riktig tweenie som älskar kläder, smink och att hänga med kompisar men som gärna följer med familjen på upptäcktsfärd.

Följ familjen på Instagram MirEll (@mirellsutflykter) | Instagram