Om oss

Vi är två resglada familjer som arbetar inom resebranschen och besöksnäringen och har tillsammans över 25 års yrkeserfarenhet. Detta vill vi givetvis dela med oss av!

Barnens turistguides testpatrull består av fem vilda barn:

Mille 4 år- kille med öga för små detaljer, hittar alltid något att hoppa på, testar gärna besöksmålens säkerhetsgränser.

Freja 6 år- eftertänksam och klurig, vilja av stål och älskar att bada. Testar besöksmålens mysfaktorer.

Felix 9 år- nyfiken kille som gärna samlar information på egen hand, frågar alla om allt. Testar besöksmålens sociala förmåga.

Elvira 9 år- glad tjej som alltid är på språng, mer i luften än på marken. Testar besöksmålens aktivitetsutbud.

Viggo 11 år- uppfinnare som alltid ser framåt. Testar resmålens ”gör det själv” utbud.

Hur Barnens Turistguide blev till

Barnens Turistguide föddes som en tanke 1993. Det var då, familjen Åberg i Blekinge, som ganska nyblivna föräldrar upptäckte hur svårt det var att få fram information om sevärdheter för barn.

Barnens Turistguide blev till sommaren 2004 men arbetet att bygga upp sajten startade egentligen elva år tidigare. Det var när familjen skulle börja resa med sin dotter som de upptäckte att turistbyråerna hade många och påkostade färglada broschyrer men få som vände sig till barnfamiljer.

På Internet var det också svårt att hitta bra hemsidor (i början av 90-talet var det faktiskt ganska sällsynt med internet och webbplatser). De började lokalt i södra Sverige med att besöka olika anläggningar och samlade på sig olika erfarenheter av att resa med barn. Allt eftersom fortsatte de till Europa och så småning om vidare ut i världen till bland annat Afrika, Asien, Amerika, Västindien m fl.

Med Barnens Turistguide vill vi dela med av våra erfarenheter om att resa med barn.

Du får gärna delta med egna erfarenhet och tips. Lättast gör du det genom att mejla oss.