Vildmarkshotellet på Kolmårdens djurpark är ett familjespa för utflyktssugna barnfamiljer. Till äventyret i djurparken kan man addera en påkostad spaavdelning i två plan inne i Vildmarkshotellet, bara ett stenkast från djurparken.

Kolmården har sedan länge haft en bra barn och ungdomsverksamhet med proffsiga ledare som kan förmedla spännande djur och naturupplevelser i äventyrsklubben för yngre (från 4-7 år) och Wild camp club för de lite äldre (upp till 8-13 år). Där får barnen uppleva spännande skattjakter och tigerhajkar med kunskapsrikt innehåll i en välbehållen och välutvecklad djurpark. I Vilda möten och Tiger Tour får man stå öga mot öga med både lejon och tigrar. Det är så att det killar i magen! Och delfinshowen är en klassiker som ständigt utvecklas och alltid är bra. Till dessa äventyr kan man nu addera en påkostad spaavdelning i två plan inne i Vildmarkshotellet, bara ett stenkast från djurparken.
Spa som äventyrsbad

Spaavdelningen påminner mycket om ett äventyrsbad med egyptiska influenser. Här finns stora och små bubbelpooler, plaskpool och pool både inne och ute. Starka strömmar för de badande runt, runt i en bana, vilt skrattande. Och bakom den väldiga faraostatyn finns ett vattenfall. Spännande. Hela miljön inbjuder till äventyr och lek. Priset för två vuxna och två barn är från cirka 2 000 kronor (logi, frukost och spaentré). En trappa upp finns relaxavdelning med vilstolar och en hissnade utsikt över Bråviken. Här kan man även beställa snacks och dricka i poolbaren. På detta lite lugnare övre plan finns också elva behandlingsrum. Familjens två söner kunde få uppleva skön avkoppling i två olika behandlingar specialgjorda för unga. Min 11-årige son var lyrisk över att slappna av i ett bubbelbad där han fick välja färg och doft på skumbadet. Och den 15-årige brodern provade massage och blev lika nöjd. Behandlingarna är cirka 20 minuter och det är nog precis lagom. För barn under 8 år så finns två behandlingar (Barnens fötter och Lilla spa-badet). Förutom upplevelsebad och behandlingar finns en unisexbastu och flera träningspass som yoga, afrikansk dans m.m. både för vuxna och barn.


Rikligt med aktiviteter

En spahelg på Vildmarkshotellet erbjuder rikligt med aktiviteter. Förutom spa och barnklubbar så finns det film, disco, ansiktsmålning m.m. Sedan ska man ju äta också. På fredagskvällar är det tacobuffé och på lördagen en tvårätters meny. Blandningen av både buffé och à la carte mat gör livet enkelt för en barnfamilj. Överhuvudtaget är familjespa ett lyckat koncept och väldigt populärt. Under skolloven blir det gärna lite trångt med många små barn och kanske mer äventyr än ett rofyllt spa. Hotellrummen är lite trånga för en familj med flera barn och anläggningen är sliten i förhållande till den tjusiga spaavdelningen. Maten är helt OK med tanke på den mängd de måste producera. Men det bästa är badet och alla de aktiviteter som Kolmården erbjuder, så stanna gärna hela helgen, läs på innan och skapa er ett eget program innan ni anländer och observera är att parken är stängd vintertid för besökare förutom de förbeställda aktiviteterna. Glöm inte att planera in tid för avslappning också, det är ju faktiskt ett spa ni kommer till.

För mer information http://www.kolmarden.com/boende/vildmarkshotellet/om_hotellet