Prison Island ett spännande och utmanande äventyr för hela familjen. Taktiska, kluriga och fartfyllda celler där alla behövs oavsett storlek.

Varför inte göra ett besök på Prison Island istället för att gå på bio som det så ofta blir när familjen ska göra något tillsammans? Det kostar inte mer för en familj på fem personer än att just gå på bio och dessutom får man röra på sig och samarbeta.

Barnens Turistguide besökte Prison Island i Linköping under två timmar. Det var lagom längd på besöket och vi hann bli ordentligt utpumpade. Barnen som var med var mellan 6 och 11 år och vi konstaterade att de lite äldre barnen har mest behållning av besöket. Det blev lite för klurigt för 6 åringen och det blev ibland svårt att nå vissa redskap. Men å andra sidan var det jättebra i nästa cell att vara liten och smidig!

Under de två timmarna kan man göra så många celler man hinner, i Linköping fanns det 28 celler och vi var in och ut ur dessa 64 gånger. Det är ett bra upplägg som tillåter att man testar flera gånger. Barnen blev supernöjda när de till slut lyckades klura ut hur en cell fungerade, även om det tog fem försök. Hela familjen gör cellerna som ett lag. Tips, fundera ut ett fyndigt lagnamn innan.

Förbokning är att föredra då det ibland blir stora sällskap, ett populärt ställe för kalas, möhippor och svensexor. De har vissa drop-in tider också. Sommaren är det generellt lugnare, hösten och våren desto mer bokat.

Eftersom Prison Island försöker förnya sig minst en gång i halvåret så är det väl värt att göra återbesök ofta! Missa inte extra bonusen man kan få genom att ta en bild och tagga #prisonisland.