Påsk med Bamse på Kolmården

Den 1 april slog dörrarna upp på Kolmården och BarnenTuristguide var där för att testa och se deras upphaused påskfirande. Här utlovas Bamse, häxor och godisstigar i den övrigt utsmyckade parken.

Nu målar vi oss påskfina och tar oss till Kolmården för att fira in påsken med pompa och ståt.

Håll i hatten och sitt ner på kvasten för nu flyger vi.

Påsk med Bamse på Kolmården

Bamses Värld

Det är en riktigt kall morgon första dagen i April när vi kliver in på Kolmården, det är inte för mycket folk utan vi tar oss med lätthet in. Direkt innanför entren så har de pyntat med både harar och stora ägg. Det finns även en mycket populär tavla att fota framför.

Vi beger oss raka vägen fram till Bamses värld, det är såklart dit barnen vill direkt 😊 Raka vägen styrs till karusellerna och en bilfärd tas med en hast. Vi bege oss vidare direkt till dunderhonungsburkarna och barnen skrattar högljutt när vi snurrar fortare och fortare.

 

Teater

VI hör att det är dags för en ny föreställning och skyndar oss dit, för året är det en ny show som heter Bamse och den kluriga uppfinnartävlingen. Vi får följa berättelsen om tävlingen och priset i uppfinnartävlingen. Till och med vår minsta som är 2 år sitter som ett ljus när Bamse och hans vänner tar oss igenom föreställningen.

 

Godisstigen

Passa på och ta en tur på stigen och lös lite kluringar.

 

Häxorna i Häxköping

Under påsken finns Häxköping, här är det påsktema över allt och kittlat som ryker samt utställningen Häxrum galleria. En spännande vandring in i gallerian med olika utställningar och pynt. Man kan även ”provflyga” en kvast.

 

 

Trädgårdslandet

Trädgårdslandet är en gigantisk lekpark med mängder med olika klätterställningar och lekmöjligheter, hit vill garanterar barnen. Vi hann dock inte med detta då det finns då himla mycket kul att göra till barnens besvikelse.

Påsk med Bamse på Kolmården_6

Påskpyntad park

 

Hela parken är dekorerad och pyntad inför påsk, här har Kolmården verkligen ansträngt sig. Passa även på att låt barnen få en ansiktsmålning 🙂

 

Kvistfritt kvastskaft

Kvistfritt skaft är en påskföreställning som sätts upp i Häxköping, här blir vi underhållna av en underbar uppsättning skådepelare som sjunger och dansar och får publiken att leva med. Den spelas upp vid givna tider så kolla när den bäst passar er.

Nedan är en film från dagen på Kolmården

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

En härlig dag

Rated 5,0 out of 5
5 april, 2023

Hela vår familj uppskattade besöket, även om det inte hörde till Påsken så var delfinshowen dagens mest uppskattade upplevelse

Karin

Boka i förväg och hitta hit

Kolmården har olika priser och nivåer under året, besök deras hemsida för att se priserna och öppettiderna

Kolmården Zoo