Hönö/Fotö – en skärgårdsidyll

Bara en halvtimmes bilfärd från Göteborg når du Lilla Varholmens färjeterminal där du gratis och på 13 minuter kan ta bilfärjan till Hönö/Öckerö som går var 10de minut. Vi fortsätter mot Fotö. En liten skärgårdsö som nås via en bil bro på några få minuter. Vi är 2 vuxna och 2 barn, 4 och 8år gamla i bilen som rullar mot lugnet och med krabbfiske i sikte. Vi vill klättra på klippor, gå slingriga små vägar och äta glass.

Hönö/Fotö – en skärgårdsidyll

Färja till Öarna

Parkera gör en enklast i gästhamnen eller direkt efter bron om det är en dagsutflykt. Det går även att ta buss 2 mellan Hönö och Fotö.

Vårt boende via Airbnb

Vi valde att stanna en natt på ön och hittade ett fräscht boende via airnbnb

https://www.airbnb.se/rooms/

hönö_fotö_familj_resa_boende

Lägenheten var utrustad med allt som behövs för en trivsam vistelse. Vi mötes av ett rum med öppen planlösning med kök och vardagsrum, här fanns en bäddsoffa, matbord för fyra, diskmaskin, micro och tv. I anslutning fanns ett sovrum med en stor dubbelsäng och garderob och ett stort badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Paret som hyrde ut var toppentrevliga, hjälpsamma och hade barn i likande åldrar som våra.

Avkoppling och historia

På ön är det lugnet som hägrar, en gästhamn med ställplatser och ett mindre café. En lekplats oh fotbollsplan en bit bort och deras pittoreska strand som kallas Vivi, här finns både gräs, sand, brygga, klippor och hopptorn för bad, lek och krabbfiske.

hono-foto-skargard-Juni-strand

På ön finns inget större utbud av mat etc utan det är Hönö som gäller för mer liv och rörelse. Där hittar du olika restauranger och butiker samt bokningsbara båtar som kan ta en till den historia ön Vinga där Evert Taube växte upp och där Sveriges mest kända fyrplatser ligger.

hönö_fotö_familj_resa_fyr

Lite goda tips

Glöm inte packa med saker till krabbfiske, badkläder och en tjockare tröja för kvällarna eller när dem lite kyligare vindare drar in.

När vi frågar barnen vad dem tyckte var roligast med vår lilla minisemester till Fotö svarar dem-

Juni 8år ”Spela kubb med barnen som boende där ”

Edvin 4år ”Klättra på klipporna, fiska krabbor och leka på stranden”

hönö_fotö_familj_resa_krabbfiske

 

Bild och text

Sara Olsson

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Hönö