Kättilsröds 4H-gård

Välkommen

På Kättilsröds 4H-gård är du som besökare välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Vi har kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor. I trädgården kan du äta medhavd matsäck. På helgerna är vår självservering öppen och där kan du köpa kaffe, te, saft, bullar och kakor.

För de som vill komma ännu närmre djuren anordnas läger, studiebesök för grupper samt barnkalas. Du kan även gå med i 4H-klubben som träffas flera dagar och kvällar i veckan för att tillsammans sköta om djuren, baka och ha diverse andra aktiviteter.

Tänk på att inte mata några djur med gammalt gräs m.m. Fråga personalen om ni vill ge lite grönsaker till kaninerna eller till exempel morötter till hästarna. Djuren tål inte att äta allt, precis som vi människor.

Kättilsröds 4H

Smittspridning i samband med besök på Kättilsröds 4H Gård

Det sprids just nu två mycket farliga virus i Sverige. Covid-19 känner alla till som sprids hos människan. Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår prioritet och med anledning av Covid-19 anpassar vi verksamheten och har vidtagit nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa en trygg miljö och förhindra smittspridning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut och ber alla våra gäster att respektera rådande förhållningsregler för att minska smittspridningen.

Det finns även ett farligt virus bland hästar EHV (”Abortvirus”) som är ett luftburet virus som sprids runt om i Europa och Sverige. Det börjar med förkylningssymptom hos hästarna och kan övergå till neurologiska skador och ge allvarliga följder för våra hästar och verksamheten. Besöker du ett annat stall eller träffar andra hästar (även över staket till hagen) så måste du byta och tvätta alla kläder och duscha innan du besöker gården.

TÄNK PÅ ATT:

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, träffat någon som är sjuk eller tillhör en riskgrupp!
  • Tvätta händer ofta med tvål och varmt vatten!
  • Håll avstånd, bilda inga täta köer!
  • Byt kläder efter att besökt andra djur
  • Använd gårdens borstar till hästarna
  • Gör noggrant rent all utrustning så som hjälm, väst, spö och skor
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Kontakt och hitta hit

Tider

Öppet
Mån-Fre 8.00-17.00
Lör-Sön 9.00-16.00
Servering
Lör-Sön 11.00-15.00
Ponnyridning
Lör-Sön kl 13.00

Kontakt

Adress:
Kättilsröds 4H gård
Västra Tuvevägen 100
417 44 GÖTEBORG
Telefonnummer: 031-550904
E-mail: kattilsrods4h@telia.com

Kättilsröds 4H-Gård

Västra Tuvevägen 100