Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern

Vi är inbjuda till föreställningen Emil i Lönneberga som sätts upp på Lisebergsteatern.

Emil firar 60 år och det ska firas med en makalös ny uppsättning.

Vi drar självklart till Liseberg i full julksrud och packar ner vår bästa täljkniv och hoppas vi inte hamnar i snickarboa, häng på när vi drar och tittar på denna kulturskatt och återupplever en riktigt klassiker.

Emil i Lönneberga på Lisebergsteatern

Dags för ett besök till Lisebergsteatern

Emil_i_Lönneberga_lisebergsteatern_1

Vi fick det stora nöjet att gå på föreställningen Emil på Lisebergsteatern. Jag tog med mig min nioåriga son Vincent, hans jämnåriga klasskamrat och hans mamma och begav oss denna kalla decembereftermiddag till ett roligt kulturevent. Bara av att komma fram till Lisebergs huvudingång fick man en julkänsla där vi möttes av glada människor som samlats för att gå in på Jul på Liseberg med en storslagen entré med ljusdekorationer och julmusik.

Emil_i_Lönneberga_lisebergsteatern_18

Väl inne på Liseberg finns Lisbergteatern som är ett vackert kupolformat teaterhus byggt år 1944. Från början var det tänkt som ett planetarium men blev efter två år ombyggt till en av våra mest folkkära teatrar. Lisebergsteaterns scen är mest känt för komedi, revyuppsättningar och familjeföreställningar där våra mest folkkära skådespelare uppträtt genom åren.  Idag har teatern sittplatser för 521 personer. Salongen inger en fin atmosfär med bilder från tidigare uppsättningar från tidigare år och har mjuka sköna fåtöljer i vinröd sammet.

Emil 60 år

I uppsättningen Emil får vi återuppleva alla roliga hyss från när Emil stoppar huvudet i soppskålen till när han hissar upp lillasyster i flaggstången så att hon ska få se bort till Mariannelund. En wow -upplevelse för hela familjen som bjuder på en nostalgisk tillbakablick av sitt eget barndomsminne av Emil, en resa tillbaka i den svenska historian och en kanske ny bekantskap för de små som tidigare inte bekantat sig med Emil i Lönneberga.  Denna fantastiska teaterensemble skapar magi med sitt proffsiga skådespeleri och där de bjuder på den småländska dialekten, tidsenliga kläder och en oerhört välgjord scenografi. Detta är en show som bjuder på mycket skratt och underhållning som bjuder på dans och musik från de klassiska musikstyckena från Emil.

Emil_i_Lönneberga_lisebergsteatern_8

I år fyller Astrid Lindgrens – och hela svenska folkets favoritpojke Emil 60 år. Ett kulturarv och en av våra mest kända barnbokskaraktärer som förtjänar all uppmärksamhet och det är viktigt att vi tillsammans ser till att föra vidare denna fantastiska påhittiga smålandsgossen till nästa generation. För alla känner vi väl till en Emil i det verkliga livet och kan relatera till hans roliga spratt och hyss.

Mer jul går inte att få

Föreställningen är uppdelad i två akter á 40 minuter med en paus emellan på 20 minuter där vi passade på att gå ut till teaterns café och fyllde på med en smaskig fika. Ett extra plus är att teaterbiljetten inkluderar entrén till Liseberg under samma dag. Att gå på Lisebergsteatern under jul och sedan strosa runt på Liseberg med deras mysiga julbodar och nöjesparkens underbara juldekorationer för att sedan att åka karuseller kommer att bli en tradition som vi kommer fortsätta med i vår familj. Att förena kultur med ett Lisbergsbesök kan ju inte bli bättre och än mer juligt. Vi kan varmt rekommendera Emil för hela familjen, ung som gammal, så passa på att se Emil ni med för ni kommer inte bli besvikna! Se föreställningen under jullovet med er familj då den pågår till den 7 januari så boka era biljetter redan nu eller varför inte ge denna upplevelse till någon du tycker om i julklapp! Denna show kommer vi garanterat packa med oss i vår minnesryggsäck.

 

Foto och skribent:

Familjen Pereira Johansson

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Tisdag 26 dec 11:00
Tisdag 26 dec 14:00
Tisdag 26 dec 17:00
Onsdag 27 dec 11:00
Onsdag 27 dec 14:00
Onsdag 27 dec 17:00
Torsdag 28 dec 11:00
Torsdag 28 dec 14:00
Torsdag 28 dec 17:00
Fredag 29 dec 11:00
Fredag 29 dec 14:00
Fredag 29 dec 17:00
Lördag 30 dec 11:00
Lördag 30 dec 14:00
Lördag 30 dec 17:00

Januari 2024

Torsdag 4 jan 13:00
Torsdag 4 jan 16:00
Fredag 5 jan 13:00
Fredag 5 jan 16:00
Lördag 6 jan 11:00
Lördag 6 jan 14:00
Lördag 6 jan 17:00
Söndag 7 jan 11:00
Söndag 7 jan 14:00

Lisebergsteatern

Örgrytevägen 5