Artikel från 2017

Ute är kallt och höstrusk, barnen har spring i benen och tittar nyfiket in genom fönstret till Universeum. Barnensturistguides testpatrull är redo för creepy science, Universeums satsning inför höstlovet.

Creepy science

Kemi, fysik, biologi och teknik får en läskig tvist under Universeums halloween. Utställningar och labb fylls med mängder av programpunkter och aktivitetsstationer för alla sinnen.

Vi började besöket i akvariehallen där vi gick på hajspaning och hamnade bland dödliga skönheter. Ett rum fyllt med giftormar från hela världen. Fascinerande, intressant och samtidigt lite otäckt. Att komma nära hajar, stingrockor, spindlar och ormar ger barnen mycket att prata om efteråt. Hem och låna böcker och lära sig mer om dessa djur.

Nästa aktivitet blev Experimentshowen. Mycket roligt och pedagogiskt. Äta godis som fryst ner med kväve och krossa en banan i tusen bitar. Experimentshowen fängslade alla, barn som vuxna.

Den varma fuktiga regnskogen på hela 18 000 kvadratmeter bjöd på fågelkvitter och apor. Vi letade färgglada fåglar och apor, tittade på giftiga gula grodor och tittade på sengångarna som mitt i allt sov gott.

I programmet på Program hittar ni exakta tider och platser för alla aktiviteter. Slajmtajm, Experimentshow och att tävla med vampyrer är riktigt kul!

Not so creepy

För Mille 4 år och för de andra yngsta barnen finns även ”Not so creepy” måndag till fredag under höstlovsveckan. Självklart ska även de yngsta barnen våga sig på ett lagom rysmysigt besök under halloween.

Älska Kemi

Den 27 oktober öppnar Universeum Kemilabbet. Ett modernt och lustfyllt kemilabb som ska vara öppet för alla året runt. Atomer, kolföreningar och ädelgaser. Låter det som vägen till en hållbar värld? Ja, absolut!  Mer om Kemilabbet hittar ni här: Kemilabbet

Uppdrag: Stärka kreativiteten

Universeum är ett science center med uppdrag att stärka människors kreativitet och innovationsförmåga, öka kunskaperna och aktivera det kritiska tänkandet, genom naturvetenskap och teknik. Mer om uppdraget finns att läsa här: universeum.se/hallbar-varld/vart-uppdrag/ Universeum är ett ickevinstutdelande aktiebolag som ägs av en stiftelse. De pengar som de eventuellt går med vinst återinvesteras i verksamheten.