Discgolf och Minigolf i Orsa Grönklitt

Det finns väldigt mycket att hitta på när man besöker Orsa Grönklitt, det behöver inte finnas en tråkigt stund.

Vi har testat på både discgolf och minigolf så hämta dina frisbees och golfbollar för nu ska vi sikta på en spik.

Discgolf och Minigolf i Orsa Grönklitt

Kvällen avslutades med att vi tog oss an en del av discgolfbanan. För att spela behöver ni discar, kan hyras på plats, och sedan betalar ni för att använda banorna  via en qr-kod som finns i början av första utkastet. Discgolfbanan består av 18 hål och räkna med att det tar ett par timmar att gå banan. Men det går att korta ner spelet till 9 hål eller vad man känner passar familjen. Reglerna är enkla, den som har minst antal kast genom banan vinner.  Varje hål börjar med en platta för utkast och där finns även en karta över hålet. Det går inte alltid att se korgen från utkastet, utan det kan ta några kast beroende på hur långt ens första kast är

Att kasta disc i skogen är svårt, det finns rätt många träd att träffa. Men det är också en del av charmen, att en av föräldrarna faktiskt kan kasta sin disc så att den hamnar längre bak än innan. Banorna ligger fint i skogen, så istället för att ta en promenad så kan ni även testa på en ny sportaktivitet.  Det blir garanterat skrattfest, iallafall om man lämnar tävlingsinstinkten hemma, och vågar bjuda på sig själv.

Vi ville också spela minigolfen  som finns nere vid gästcentret. Minigolfen består av 9 banor och ligger även i närheten av restaurang Ugglan och Björnen. Så om barnen har spring i benen medan de vuxna vill ta det lugnt så kan det vara en bra aktivitet att syssel sätta sig med. Banorna är lite annorlunda och innehåller en del kluriga delar för att ta sig igenom. Klubbor hyr ni Gästcentret.

Skribent och foto

Malin Davelius och Peter Davelius

Familj.Dav (@aktiva_familjen) | Instagram

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Bokning:

Ring: 0772 280 100

Gästcenter:

Ring: 0250-462 12

Bokning
info@orsagronklitt.se

Gästcenter

gastcenter@orsagronklitt.se

Orsa Grönklitt