Grönklitts klätterpark

Nu ska vi upp bland träden för att ta oss igenom olika hinder och ziplines. På hemsidan hade vi bokat vår tid i klätterparken och då även fyllt i blanketter för de som var under 18 år.

Koppla på livlinorna och se till att hålla tungan rätt i munnen för nu ska vi upp i trädtopparna och fara.

Grönklitts klätterpark

Säkerhetsgenomgång först

Innan vi fick ge oss ut på banorna så fick vi hjälp med att sätta på selen och hjälm så att allt satt bra samt en säkerhetsgenomgång om hur man ska göra på banan. För att verkligen vara säkra på att både vuxna och barn hängt med på genomgång så testkör alla en kortare zipline under uppsikt av instruktörerna. Att klättra är inte svårt, ni hakar fast er i början av banan och sedan är ni säkrade ända till slutet av banan. Klättrar ni med någon som är yngre är det bra om den vuxna klättrar först för då kan den hjälpa till vid zipline och om det är lite klurigt att dra haken genom de olika säkerhetsdelarna. Om ni behöver hjälp när ni är ute och klättar så finns det alltid personal i parken. De peppar om man behöver lite mentalt stöd för att ta sig över ett hinder och kan tipsa er hur ni ska göra för att ta er vidare om något hinder känns lite klurigt.

Olika svårighetsgrader

Det finns tre olika nivåer och de är anpassade efter längd, men även ålder. För att klättrar de gröna banorna behöver man vara 110 cm lång och är någon under 6 år måste en vuxen följa med. Gröna banorna, som är tre stycken, är fulla med olika hinder, rolling game och zipline. Grön bana kanske låter både enkel och inte så farlig hög, men det kan faktiskt pirra både i benen och magen för även de äldre.

Blåa banorna är för de som är 140 cm och är någon under 10 år ska en vuxen klättra med i de blå och den röda. Den röda bana är för er som är över 150 cm och den är en riktig utmaning som kräver både pannben och armstyrka. Gör ni den så kan ni räkna med att vara slut i armarna, namnet Burning Arms ger rätta för sitt namn, så ett tips är att spara den till sist.  De blåa banorna som är två till antalet innehåller flera olika hinder och även två långa ziplines.

Sammanfattning

Tiden på 2,5 timme räcker för att hinna med banorna och om ni inte vill eller kan göra alla så har ni tid att göra om era favoriter igen.

Vi började med att gå bana 1, Snake. Här finns det ett hinder som vi i familjen kallar svängande koksnöten, en rolling game, vilket blev en favorit hos barnen. Kanske mest för att mamman i den här familjen tyckte den verkade så läskig att ta sig an, men med pepp från barnen så gick det toppen. Efter det så gjorde vi bana 2, och här får du bokstavligen klättra upp på Orsa Grönklitt för att sedan susa vidare i en zipline.

Att klättra tillsammans med familjen är jättekul. För här är det inte den vuxna som är ledaren och hjälparen, utan barnen får visa, peppa och heja på. Att tillsammans våga sig upp bland träden och få känna adrenalinet pumpa i kroppen när man tagit sig igenom en bana är häftigt. Det är kul att tillsammans göra något som är utmanande.

”Snälla, kan vi inte göra det här igen”.

”Det är så roligt att åka zipline och att klara av utmaningar.”

”Det är kul att banorna är så långa.”

”Det är roligt att mamma tycker det är läskigt, men att hon ändå vågar.”

Efter att vi klättrat alla banor utifrån längd och våghalsighet och gjort high five med instruktörerna så var det dags att lämna tillbaka utrustningen. Nu var vi värda både fika och glass i Cafét precis intill.

Skribent och foto

Malin Davelius och Peter Davelius

Familj.Dav (@aktiva_familjen) | Instagram
0,0
Rated 0 out of 5
0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Bokning:

Ring: 0772 280 100

Gästcenter:

Ring: 0250-462 12

Bokning
info@orsagronklitt.se

Gästcenter

gastcenter@orsagronklitt.se

Orsa Grönklitt

I närheten av

Grönklittsgården – ett vandrarhem i Orsa Grönklitt

Grönklittgården - ett vandrarhem i Orsa Grönklitt

Tryck för att läsa mer
0 km
Orsa_gronklitt_barras_aventyrsstig_2

Bärras äventyrsstig i Orsa Grönklitt

Äventyrstigen är en slinga på 2 km som går genom skogen, längs vattnet, över en myr och ut på några öar. Det finns många fina platser på vägen där ni kan titta ut över vattnet och lyssna...

Tryck för att läsa mer
0 km
Orsa_gronklitt_discgolf_3

Discgolf och Minigolf i Orsa Grönklitt

Det finns väldigt mycket att hitta på när man besöker Orsa Grönklitt, det behöver inte finnas en tråkigt stund. Vi har testat på både discgolf och minigolf så hämta dina frisbees och...

Tryck för att läsa mer
0 km
Orsa_gronklitt_moutainbike_cykling

Cykling – Mountainbike i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt finns det många olika cykelleder att välja på så alla kan hitta något som passar sin erfarenhet. Lederna är graderade efter svårighetsgrad och markerade ute i skogen, men med...

Tryck för att läsa mer
0 km
Orsa_gronklitt_klatterpark_

Orsa Grönklitt – mängder med aktiviteter för hela familjen

Är ni en familj som gillar aktiviteter eller vill bli mer aktiva på semestern? Då är Orsa Grönklitt något för er, för här finns det mycket att göra. Orsa Grönklitt ligger i Dalarna, 30 mil...

Tryck för att läsa mer
0 km

Två upplevelser- Orsa rovdjurspark och Sagolandet Tomteland

Under en vecka i juli utforskade Barnens turistguide Dalarna. Två självklara besöksmål där var Orsa rovdjurspark och Sagolandet Tomteland. Dessa besökte vi med barnen som var 4, 7 och 9 år....

Tryck för att läsa mer
1 km