Båstad och Riviera Strand hotell

Riviera Strand hotell är ett hotell med underbart läge i Båstad, man märker tydligt kopplingen till det gamla badortshotellet med anor från 30-talet men är idag ett modernt och fräscht hotell som inriktar sig på barnfamiljer i stor grad men det passar såväl äldre som yngre resande på tu man hand. Det finns stora ytor på hotellet med många sittplatser och aktivitetshörn med allt från värmande brasa till bioduk. Båstad är en sommarstad helt klart och tidpunkten vi valde att besöka Båstad och Riviera Strand hotell kanske inte var den mest optimala då regnet och blåsten piskade rejält under några timmar men vad gjorde väl det när det bjöds på både pingis, bad och utklädningsmöjlighet på hotellet.

På väg till Båstad

Båstad som stad är inte stor så det finns absolut möjlighet att ta sig kollektivt hit med både tåg och buss om man kan gå en bit, men mest lämpligt är nog bil, det var just nu gratis parkering i hotellets garage och gott om plats.

Relativt hög prisnivå men i familjepaket inkluderades bad, frukost och middag och ett trevligt bemötande ?

Vädret råder man inte över

Vår plan var att besöka Sveriges kanske sydligaste skidanläggning Vallåsen, men efter att det varit regn och 8 plus några dagar beslutade vi oss för att avboka skidåkandet i Skåne och se vad vi hittade för andra aktiviteter på Björehalvön. Dock såg vi några danskar som kom förbi oss på hotellet i skidkläder, så kanske var vi för trångsynta, när snön inte ligger på backen i terräng ser man ibland svårigheterna…. Båstad i februari var dock svårflörtat, vi besökte en kul lekplats vid hamnen i Båstad, tog en tur i Torekov där vi inte såg en levande själ och vid lunchtid när våra magar kurrade hittade vi få öppna matstället. Något som var öppet var Torekov Hotell, som såg ut som ett trevligt hotell för golfare och livsnjutare och där åt vi jordens godaste hamburgare. Ni vet, hamburgare äter man ju till och från med jämna mellanrum ibland blir man glatt överraskad och ibland något besviken och ibland blir man mer än glatt överraskad och denna burgare fick oss att, ja den satt sig som god tvåa på godaste burgare i Sverige, så om vi minns något med det folktomma Torekov en februaridag så var det detta, tack! Vi for även till ett vindpinat Hovs Hallar, storslagen och dramatiska klippformationer och en spektakulär natur i reservatet. Kallt och blåsigt var det men värt besöket. Båstad en sommardag är nog långt mer välkommande och tror även Torekov hade visat sig som en härlig pärla. Stränderna med mjuk vit sand, hamnarna och gatorna såg trots regnet underbara ut med lite fantasi och viljan att se solstrålarna som värmer glatt strosande badsugna besökare, tennisentusiasterna eller båtfolket en vanlig sommardag i denna fina del av Sverige.

Vår testfamilj

Vi är fyra resglada personer med sug att testa allt i vår väg. Mamma Caroline, Pappa Petter och Alva och Ines 6 och 4 år.

 

Gott om aktiviteter

På hotellet finns en härlig badhall med klättervägg, massor av leksaker och två sköna japanskt utomhusbad. Hotellet bygger just nu en större restaurang och ett permanent lekrum på bottenvåningen, men idag fanns pingisbord, något airplay spel och ett lekrum med både utklädningskläder, spel, böcker och roliga leksaker för de lite yngre gästerna.

Vi fick bra med tips om bowling, padel, bio och andra aktiviteter som fanns även en kall februaridag i Båstad av den hjälpsamma och trevliga personalen på Hotellet. All information fanns på både svenska och engelska. Just v. 7 var det vi och en hel drös med danskar på hotellet som också hade vinterlov och glada ihåg tagit sig över sundet.

Service och tillgänglighet

  • Vi blev oerhört väl bemötta, receptionens personal tog sig tid, pratade både med oss vuxna och barnen, svarade på frågor och vi fick ett fantastiskt bemötande.
  • Städningen på rummet var bra, korridorer och allmänna utrymmen var också ok, något grusiga halldelar men jag tänker att årstiden och det regniga och grå vädret gör det lätt att dra in smuts som inte hinns med att få undan efter alla gäster. Hotellet är stort och gästerna många, vilket dom hanterar väl.
  • Tillgänglighet var bra, hissar mellan alla plan och inga trösklar, lätt för både rullstol och barnvagn att komma fram.

Restauranger och mat

  • Stor och fin restaurang som serverade frukost, lunch och middag med fin utsikt över hav och strand, och byggnadsarbetare som arbetade flitigt för att hotellet skulle utöka restaurangen och även göra ett nytt permanent lekrum på bottenplan.
  • Restaurangen hade för veckan helt ny meny så många av servitriserna hade viss svårighet att förklara de relativt moderna och nytänkande rätterna som var ljuvligt ihopsatta, varje detalj var välkomponerad och menyn som ingick i familjepaketet till oss vuxna var verkligen god, barnen fick buffé båda dagarna, där såklart mjukglassmaskinen var guldkanten ?

 

Hållbarhet

  • Noterade inget sopsorteringssytem och tittade heller inte riktigt på lamporna tyvärr. Dock gjorde vi en upptäckt att ett glas vi använt på vårt rum stoppades i diskmaskinen (1 glas) och kördes igång vid städningen av vårt rum, såg inte heller något alternativ till att inte byta handdukar eller undanbe denna service (såsom många andra hotellkedjor numera ”erbjuder” för att spara på miljön.

Packningstips

  • Badkläder och sköna promenadskor

Barnens ord

  • Badet med klätterväggen och att följa flamingospåren i korridorerna…

 

Sammanfattning

Vi hade två fina dagar på Riviera Strand hotell och i Båstad, skulle vi välja att göra om resan – absolut men kanske hade vi satsat på annan årstid. Skånevintern med mestadels regn och rusk, och denna gång blåsigt värre gjorde inte att man blev sugen på att ”Göra Båstad” mer än vad vi gjorde. Hovs Hallar en fin sommardag längtar jag redan till igen.

 

Skribent är familjen Holmgren

Boka i förväg och hitta hit

AddressRivieravägen 33, 269 39 Båstad, Sweden

Hotel Riviera Strand

Rivieravägen 33
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.