Äventyrsparken Kungsbygget

Familjen Ny fick det roliga uppdraget att testa äventyrsparken Kungsbygget på Hallandsåsen. Familjen är mamma Sofia, pappa Daniel, Emilia 13 år, Axel 12 år och Harry 7 år. Vi hade ett aktivitetspass för 3 timmar i parken och då fick vi prova zipline, cykel, klättertorn samt rodel.

Nu ska vi till Kungsbygget på Hallandsåsen och froda oss i diverse äventyr, allt från klättertorn till rodel och zipline. Detta är inget för fegisar, så håll i hatten när vi drar iväg 🙂

Häng med på äventyr till äventyrsparken Kungsbygget

Det första vi provade var zipline, som är en lång linbana man åker i via en vajer som man är fastkopplad i. Vi fick väga oss och få en sele utprovad och sedan åka i en lastbil upp till toppen av backen där två stora plattformar för zipline finns. Makalös fin utsikt från plattformarna och ganska mycket pirr i magen innan vi slängde oss ut i linbanan. Hela familjen provade detta och tyckte det var häftigt! Alla som väger mellan 20-120 kg kan åka zipline.

Vi testade sedan rodel som är nästan 1 km genom skog nedför backen. Rodel rekommenderas från 3 år och barn under 8 år ska åka med en vuxen. Man bestämmer själv farten med hjälp av en broms och det kan gå riktigt snabbt!

Barnen klättrade i klättertornet och där använder man samma utrustning som i zipline, så har man provat ut det kan man gå direkt och klättra. Det finns tre leder på tornet att välja på, grön, blå och röd där den grön är enklast och röd är svår. Alla som väger mellan 15- 140 kg kan klättra i tornet.

Kungsbygget har också gjort cykelleder på berget och man kan låna cyklar som ingår i aktivitetspasset eller ta med egen cykel. Det finns flowtrail, både grön, blå, röd och svart. Det finns också dual där man kan cykla bredvid varandra. Vi provade den gröna och blå flowtrailen med barnen och den var rolig. Inte svår stigning och inga hinder, men kurvor att träna på.

Kungsbygget erbjuder också Bungy rocket samt höghöjdsbana med olika svårighetsgrader. Detta får vi prova en annan gång, men det såg väldigt roligt ut.

På Kungsbygget finns ett litet matställe där de säljer hamburgare, korv, glass samt enklare fika. Det finns bord både med och utan tak att sätta sig vid och äta och pausa. Man kan även ta med egen matsäck. Det finns även bra toaletter och det går utmärkt att ta med sig hund.

Sammanfattningsvis så var det superroligt att vara på Kungsbygget, under tre timmar hann en person med ca: 3 zipline-åk, 2 rodelåk, klättertorn 30 min samt cykling 40 min. Då stressade vi inte utan tog det lugnt. Man får bestämma själv hur tiden ska utnyttjas så man kan ju bara åka zipline 3 timmar om man vill. Det säkraste är att förboka aktiviteterna så att det finns plats. 120 personer tar de in på ett tretimmars aktivitetspass. Man kan även boka aktiviteter var för sig. Gå in på deras hemsida www.kungsbygget.com och se deras aktiviteter, priser och för att boka. Vi kan varmt rekommendera kungsbygget, här finns något för alla barn och vuxna som gillar lite äventyrliga aktiviteter. Ett stort plus för den supertrevliga personalen! Alla vi träffade vid de olika aktiviteterna var trevliga och hjälpsamma, faktiskt utöver det vanliga tyckte vi.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Kungsbygget Äventyrspark