Vallåsen- inget för fegisar

Ett besök på Vallåsen lockar fram din äventyrliga sida. Här kan du cykla nerför på ett säker och roligt sätt.

Vallåsen ligger några mil utanför Båstad och strax utanför Våxtorp. Under de snöfria månaderna är det cyklar vi ser transporteras upp i sittliftarna och när snön ligger på marken byts cyklarna mot skidor. En välskött åretrunt anläggning som verkligen inbjuder till spänning. Att cykla nedför är inget för fegisar och en rekommenderad ålder är ca 10 år om du är modig. Med liftkort tar du dig enkelt upp på toppen hur många gånger som helst!

Oavsett om du cyklat utför förut eller om det är första gången så finns flera olika svårighetsgrader att välja på. Det finns också instruktörer på plats som gärna hjälper till, både att instruera men också för att utmana den mer vana cyklisten.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Här följer mer information från www.vallasen.se om lederna.

SVÅRIGHETSGRAD PÅ VÅRA LEDER:

Grön = mycket lätt
Blå = lätt
Röd = medelsvår
Svart = svår

 1. V-line-Grön
  Nybörjarbanan V-line bjuder på stora berms och rolers i snäll lutning och bra bredd. Första spåret för dagen om du är nybörjare och ett bra tillhåll att träna kurvteknik.
 2. Spruffs-Blå
  Vårt senaste tillskott innehåller 100 pumpknölar och mängder av byggda berms, ett spår som passar allt från förstagångaren till elitåkaren.
 3. Tårtan-Blå
  Ett av våra mest populära spår börjar med en flowig singletrail, mestadels ute på ett hygge. Banan avslutas sedan med stora berms och hopp med olika linjeval.
 4. Maggan-Röd
  Ett tekniskt spår i början med två utmanande branter, Maggan blir sedan riktigt mysig med två broar och andra byggda utmaningar.
 5. Pipeline-Röd
  En Vallåsenfavorit med bra fart och flow, blandning mellan singletrail, byggda vallar och småhopp.
 6. Woodstock-Röd
  En äkta singletrail i klassisk anda, rötter överallt gör att du måste jobba mycket på cykeln för att behålla farten. Ett riktigt roligt spår när man får till tekniken.
 7. OLD-Röd
  Det första spåret som byggdes på Vallåsen en gång i tiden, dock är slingan helt omgjord numera och kombinerar branta lösa delar med lite flackare flowig singletrail.
 8. Oua-Oua-Röd
  Nytt avslut på Tårtan med rejäla vallar, hopp och dropp i en skön blandning. Perfekt för dig som gillar att ha luft under hjulen.
 9. DH-spåret-Svart
  Det klassiska svarta tävlingsspåret som bara blir bättre för varje år.
 10. Lilla Kycklingen-Svart
  Tillkom sommaren 2013 då vi ville ha ett bra tävlingsspår, kycklingen har därefter vart en stor favorit hos de lite duktigare besökarna. Ett väldigt händelserikt spår som avslutas med en klurig brant.
 11. Uppförsleden
  För dig som vill trampa till toppen har vi en markerad led på utsidan av parken, en skön blandning av stig och grusväg.
 12. Pumptrack
  En pumptrack är en rundslinga på platt mark fylld med knölar och vallar där du pumpar dig fram utan att trampa. Hur kul som helst och riktigt jobbigt, tekniken får man på köpet.

Hyra utrustning

Vid Vallåsen kan du hyra lämplig cykel och då ingår också alla tänkbara skydd man kan behöva som exempelvis hjälm, skyddsjacka eller ryggskydd, armbågsskydd, benskydd, handskar, tröja etc.

Mat och boende

Här finns ett café med enklare lunchalternativ.

I Vallåsen finns inget boende i direkt anslutning men rekommenderat boenden i närheten kan du se här

Boka i förväg och hitta hit

Vallåsen Bike Park

I närheten av

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.