Bärras äventyrsstig i Orsa Grönklitt

Äventyrstigen är en slinga på 2 km som går genom skogen, längs vattnet, över en myr och ut på några öar. Det finns många fina platser på vägen där ni kan titta ut över vattnet och lyssna på fåglarna. Äventyrstigen passerar också badstranden, så packa med badkläder och passa på att ta ett dopp. Längs stigen passerar ni även flera grillplatser och fina ställen att äta matsäck eller fika

Bärras äventyrsstig i Orsa Grönklitt

Äventyrsstigen skulle vi säga passar barn mellan 3 och 10 år, men förutsättningen är att barnet kan gå själv. Det finns inte möjlighet att ha med barnvagn.

Innan vi gick så hämtade vi Bärras Sommarutmaning i längdcentret. Med den i handen och en karta över Bärras äventyrsstig så gav vi oss iväg. Nu skulle vi följa Bärras karta för att hitta olika kontroller. På vägen så väntade olika utmaningar i form av hinderbana, labyrint och att få gå ut på gungfly. Vi vill inte avslöja alla moment som ni får testa på, men vi har en favorit som heter labyrinten. Där vill vi passa på och tipsa om att låta barnen få leda de vuxna genom labyrinten, extra viktigt att se till att de vuxna inte tjuvkikar, de får helt enkelt blunda och våga lita på att barnen leder dem rätt.

Har ni inte gått på gungfly innan (gammal vitmossa som bildar öar som flyter på vattnet) så får ni göra det under äventyrstigen. Det kan vara bra att ha på sig skor som tål att bli blöta, då ni behöver gå över spänger för att komma ut på dessa.

För oss tog det ca 2 timmar att gå, men ni kan också göra det till en heldag om ni önskar. Allt beror på hur länge ni stannar vid varje station och vad ni hittar på längs vägen. När vi klarat av alla 9 stationer så var vi åter tillbaka till längdcentret. Här kan ni lämna in Bärras sommaraktivitet om ni hunnit med alla tre delar, äventyrstigen, Bärras MTB-bana och aktivitetsrunda, och då köpa ett märke.

Vi hann tyvärr inte med aktivitesrundan den här gången. Det är en runda på 1,5 km där ni tillsammans får en promenad och träning. Det finns flera stationer utplacerade och vid varje station finns det en skylt som visar en fysisk övning att genomföra. Det finns olika svårighetsgrader så alla kan göra det som passar en själv.

Skribent och foto

Malin Davelius och Peter Davelius

Familj.Dav (@aktiva_familjen) | Instagram

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Bokning:

Ring: 0772 280 100

Gästcenter:

Ring: 0250-462 12

Bokning
info@orsagronklitt.se

Gästcenter

gastcenter@orsagronklitt.se

Orsa Grönklitt