Smålands spelhall

Nu ska vi till Smålands spelhall i Växjö. Det är dags att väcka barnasinnet till liv och verkliga släppa lös speldjävulen.

Här ska testats alla dess olika arkadspel, flipperspel och så himla mycket mer skoj.

Kom med oss när vi gamear loss och sänker flipperkulor på löpande band.

Smålands spelhall – här ska det minsann spelas!!

Nu var det alltså dags för familjen Johanssons äventyr till Smålands spelhall. Vi tog bilen från Kalmar till Växjö, en sträcka på cirka 10 mil. Det var ett industriområde och lite svårt att hitta men tillslut kom vi rätt. Utanför spelhallen fanns några parkeringar för besökare. När man har betalat inträdet är det fritt att spela vilka spel du vill.

Smålands Spelhall som ligger i Växjö startades våren 2019 för att ge alla människor möjlighet att få testa på arkadmaskiner, flipper, gamla spelkonsoler och moderna japanska musikspel. Det är mycket nostalgi i dessa lokaler som ger detta ställe en mysig och härlig atmosfär för alla besökare.

Du betalar för 3 timmar och de har öppet på onsdagar kl.16-19, på lördagar kl.10-13 och 14-17 och på söndagar kl.14-17. 0-4 år är kostnadsfritt, 5-12 år kostar 135 kr och och 13 år och äldre kostar 180 kr. Ett tips är att förköpa biljetter till entrén för att säkra sin plats när man kommer då lokalen tar in max 50 besökare. Smålands spelhall anordnar även spelkalas för barn.

Kl.14 kunde vi äntligen få komma in i hallen och vi möttes av musik, ljus och många olika slags spel. Det fanns ett stort utbud av spel, allt från flipperspel till bilspel och det fanns spel som passade alla åldrar. Anton, 11 år och Ture, 8 år var helt lyriska och älskade spelhallen och de hade nog helst velat stanna kvar där hela kvällen. Det fanns också mycket spel som passade vår Olle som är 5 år men han var nöjd efter två timmar medan de andra killarna inte ville gå hem. Vår äldsta tjej Tilda som är 15 år som inte är så speltokig tyckte det var kul en kort stund men sen blev hon nöjd ganska snabbt.

Detta är en magisk plats för alla barn och vuxna som älskar spel av alla dess slag. Det är en härlig känsla att bara gå runt bland alla spelen och spela de spel man vill. Anton och Ture som är två speltokiga killar ger Smålands spelhall högsta betyg och att de inte ville åka hem är ett bevis på detta. Ture föredrog flipperspelen medan Anton gillade de japanska musikspelen. Olle tyckte det var ett roligt äventyr och det var fullt ös på honom den första timmen men sen var han ganska nöjd och ville åka hem. De roligaste spelen enligt Olle var tivolispelen. Tilda tyckte det var en rolig upplevelse men inget hon skulle vilja åka till igen och det beror på att hon inte har något stort spelintresse. Smålands spelhall är en häftig plats för dig som älskar att spela och något du absolut inte ska missa om du är i närheten.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 2 recensioner)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Gaming heaven

Rated 5,0 out of 5
17 oktober, 2022

Vi rekommenderar ett besök här om du älskar att spela

Peter

Kul för hela faniljen

Rated 5,0 out of 5
17 oktober, 2022

Superkul att sopa loss

Sven

Smålands Spelhall

Arabygatan 49