Smålands Spelhall – massor av spel

Det är en ledig dag, solen skiner och det är tjugo grader i luften. Det är fritt fram för de flesta aktiviteter man kan tänka sig, kanske bortsett från storslalom.

 

Trots det vackra vädret hittar man dock den bästa aktiviteten i Växjö inomhus. På Smålands Spelhall.

Smålands Spelhall – massor av spel

Familjen som består av mamma, pappa och två söner, 6 och 9 år gamla, har bokat tid i spelhallen. Man kan välja hur länge man vill spela. En, två, tre eller fyra timmar samt heldag. Vi väljer tre timmar då vi tror att det är vad våra grabbar får ut mest av. Vi hoppar in i bilen och beger oss till lokalen som ligger mitt i Växjö. Spänningen och glädjen är redan på topp hos barnen (och pappan som sedan barnsben hängt i arcadhallar). Till skillnad från när vi 80-talister var unga så behöver man inte se till att ha en hel påse med mynt med sig till spelhallen. Nej, här får man en ”klocka” som lyser grönt fram tills den bokade tiden är slut och för att spela är det bara att trycka på play. Drömmen!

Världens bästa Jesper tar emot oss i lobbyn/caféet och berättar hur spelandet går till. Vi får våra ”klockor” och hänger av oss kepsar och vårjackor. För att komma in till spelen tar man en kort metalltrappa upp till en dörröppning. Detta kan inte annat än ses som en portal till en annan värld. Du möts av ljud, ljus och glädje på andra sidan portalen. Här finns nöje för alla. Klassiska arcadspel, flipperspel i mängder, bilspel, tivolispel som air hockey och ”banka krokodilen”, dansspel, musikspel och massa annat kul. Första känslan är; tre timmar räcker inte!

Smalands_spelhall_2

Barnen springer in och testar spel efter spel en minut åt gången. Intrycken och utbudet gör det svårt att välja, men efter en stund hittar de till ett pingpong-spel där de fastnar en längre stund. Efter detta testas de flesta spelen i längre perioder och de får snabbt grepp om hur de ska göra. Det finns verkligen spel för alla åldrar. 6-åringen fastnar oftast vid mer fysiska spel som pingpong, air hockey, bilspelen och sparkcykelspelet medan 9-åringen spelar mest arcadspel, klassiska som nyare, flipper och skjutaspel. Mamman i familjen testar de flesta spelen medan pappan gång på gång fastnar vid flipperspelen. Under tiden vi spelar passar vi också på att ladda med ny energi i cafét. Sugrörsdricka och glass gör att fokuset på spelandet håller en hög nivå.

Smalands_spelhall_1

Tre timmar springer iväg på tok för snabbt och klockorna byter från grönt till rött ljus. Dags att gå hem. Två otroligt nöjda barn lämnar motvilligt spelhallen och vi får trösta dem med att vi snart kommer att besöka den igen.

Visste du att:

  • Smålands spelhall har funnits i Växjö sedan 2019 och har med åren vuxit i både yta, antal spel och kvalitet.
  • Här kan man, som vi, boka ett antal timmar för att spela, man kan ha barnkalas, after work, fester, event och massa kul för alla åldrar.
  • De har över 70 spel i lokalerna och det dyker hela tiden upp nya spel.
  • De har en app! Vill du och dina vänner/kollegor/familj ha en tävling eller femkamp? Då kan ni välja något av de förbestämda uppläggen i appen eller skapa helt egna tävlingar.
  • Du alltid kan kolla in deras konto på Instagram och Facebook för att få reda på öppettider och annat som händer i spelhallen
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Smålands Spelhall

Smedjegatan 15