Daglig direktlinje mellan Växjö och Amsterdam

Nu blir det ännu enklare för smålänningar att besöka Holland! Det holländska flygbolaget KLM har beslutat sig för att etablera sig på ytterligare en regional flygplats i Sverige. Från den 14 maj kommer bolaget att erbjuda dagliga avgångar från Växjö Småland Airport till KLM:s internationella knutpunkt i Europa, Amsterdam Airport Schiphol. Satsningen är ett led i KLM:s fortsatta investeringar i Norden.

Förutom att flyga från huvudstäderna, så trafikerar flygbolaget KLM även regionala flygplatser som exempelvis Linköping i Sverige, Billund och Aalborg i Danmark och Kristiansand, Ålesund och Stavanger i Norge. Satsningen i Växjö innebär att ca 745 000 personer i regionen med närliggande kommuner får tillgång till en daglig avgång till och från KLM:s stora knutpunkt Schiphol. Från Schiphol finns anslutningar att ta sig vidare var som helst i världen, och det är enkelt att fortsätta med tåg till andra spännande destinationer i Holland.

– Vår etablering i Växjö är ett led i våra fortsatta investeringar i Norden. Växjö har ett strategiskt bra läge mellan flera viktiga städer och regionen har dessutom ett rikt näringsliv och besöksliv. Även om vi är ett stort internationellt flygbolag ser vi att våra regionala satsningar är betydelsefulla för våra resenärer, säger Paul Terstegge, Nordenchef för KLM.

KLM arbetar hela tiden på att förbättra den dagliga verksamheten ur ett hållbarhets- och innovationsperspektiv. Några exempel är förnyelse av flygplansflottan, mer effektiva flygningar och användning av biobränsle för att minska företagets avtryck på miljön. Företagets Nordenchef Paul Terstegge ser positivt på etableringen i Växjö som sedan juni 2017 innehar utmärkelsen European Green Leaf 2018*, och tycker det känns extra roligt att etablera sig i just Växjö som också arbetar fokuserat med miljöfrågor.

Starten för KLM:s flyglinje till och från Växjö Smålands flygplats blir den 14 maj. Flygbolaget kommer att anställa en person som kommer ansvara för erbjudandet till och från Växjö.

– En direktanslutning till Europas bästa ”hub” är något som vi under lång tid arbetat för och nu äntligen får vi skörda frukten. Att vi nu kan addera KLM och Amsterdam till vårt utbud är helt fantastiskt, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.

Holländska Turistbyrån ser fram emot fler småländska besökare under 2018.

www.holland.com