Halloween på Kolmården

”Halloween på Kolmården”; går det att skapa en hisnande upplevelse för alla åldrar?

Två exalterade äventyrsmammor packade in sina 3+2 barn, varma kläder och rikligt fyllda snacksryggsäckar i bilen och åkte mot premiären av ”Halloween på Kolmården” en riktigt höstblåsig solskenslördag i början på oktober.

Med 5 barn i åldrarna 7-13 år, en mamma som älskar skräck och den andra som aldrig tittar på rysare, var vi alla väldigt taggade på dagens fokus; att samla på oss riktigt mycket halloweenstämning, utmana våra olika rädslor och göra den här dagen så lyckad som möjligt för oss alla.

Halloween på Kolmården

Nu drar vi till Kolmården för Halloweenpremiär

Halloween_på_Kolmården_18

Bilresan gick hur smidigt som helst från Motala-Kolmården med hjälp av radiosjungande mammor, pringlesknaprande barn och en GPS som berättade hur många minuter vi hade kvar till den efterlängtade destinationen…

Efter att ha registrerat bilen, hämtat ut våra entrébiljetter i den hjälpsamma kundcervicen, skickat in alla barn på ett snabbt toalettbesök vid ingången kunde vi äntligen kliva in i den sagoförvandlade djurparken!

Halloween_på_Kolmården_21

En utsmyckad park

Kolmården levererade verkligen stämning med välpyntade och genomtänkta teman precis överallt. Vi alla var helt fascinerade av de olika väsen som rörde sig runt om i parken och vi hittade alla våra favoriter. Något vi hade gemensamt var ändå den skräckblandade förtjusningen vid de 3 nervkittlande skräckplatserna Hospitalet, Bakgården och Värdshuset där den rekommenderade ålder var 11 år (med all rätt). Och de var rysligt bra gjort!! De ynger barnen tyckte detsamma fast dom stannade vid ingångarna och spanade medan 13-åringen modigt gav sig in i dom allihop.

Halloween_på_Kolmården_11

Dags för matstopp

Ena halvan av vårt sällskap hade med sig egen lunch medan och den andra köpte lunch inne på området men vi uppskattade att vi ändå kunde sitta tillsammans när det var dags att äta – och vi hade många fikabord att välja bland. Att det även fanns gott om toaletter och soptunnor runt om i parken uppskattade vi vuxna lite extra i barnlogistiken, men om det hade varit ännu lite kallare utomhus skulle vi gärna ha kunnat gå in någonstans för att värma oss i skydd från höstvindarna.

 

Ett självklart stopp i Bamses Värld

Vi hann även skapa lite tivolipirr i magen med hjälp av berg-och dalbanorna och karusellerna i Bamses Värld och även här fanns det något för alla åldrar.

Halloween_på_Kolmården_12

Barnens favoriter

Halloween_på_Kolmården_33

De yngre barnens roligaste minne från dagen var skräckpirret i magen av skådespelarna vid Värdshuset, utomhuslabyrinten med zombiemötet och godiståget, medan 13-åringens favoriter var utmaningen inne i Värdshuset och Hospitalet med en rädd mamma fastklistrad på ryggen. Haha.

Halloween_på_Kolmården_26

Något för hela familjen

Trots att vi var ett åldersbrett sällskap andades vi alla spänning under hela dagen och det fanns verkligen sina anledningar till att vi var lite spaka väl hemma igen. Otroligt skickligt jobbat att fånga in oss alla i den stämningen och vi kan alla varmt rekommendera ett besök under ”Halloween på Kolmården”!!

Halloween_på_Kolmården_38

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

010-708 70 00

Boendebokning, biljettfrågor & teknisk support
Öppet: Måndag-tisdag, torsdag-fredag kl. 8:30-17:00
Onsdag, Lördag-söndag kl. 9:00-17:00

010-708 75 00

Kolmårdens Djurpark Växel
Öppet: Måndag-fredag kl. 9:00-17:00 samt under parkens öppettider

010-708 77 00

Vildmarkshotellet Växel
Receptionen (knappval 4) är alltid öppen under hotellets öppettider.

Kolmårdens Djurpark AB