Tropicarium – en djurupplevelse i Kolmården

Vill du ta med barnen på både en kul och utbildande aktivitet där man får både möta och träffa allt från apor, alligarorer till rockor och hajar. Lägga där till lite giftiga ormar och spindlar så har du en härlig upplevelse.

Bekvämt beläget precis vid entren till Kolmårdens djurpark med massor med parkering men där du kan besöka hela året hittar du Tropicarium.

Så lägg bort din spindelfobi och låt aporna charma dig för nu besöker vi alla dessa spännande djur.

Tropicarium – en djurupplevelse i Kolmården

Till Tropicarium

En dag på sportlovet beger vi oss till Tropicarium vid Kolmården straxt efter Norrköping om du kommer söderut på E4 annars straxt innan från norr. Vägen in är smal och slingrig men erbjuder på vissa sträckor en fantastisk utsikt över vatten och bukten. Väl framme är det dags att parkera bilen, hela parkeringen är avgiftsbelagd. Parkeringen kostar 129 kr för en hel dags parkering alternativt 40 kr/påbörjad timma.

Tips! Ladda ner appen ParksterEasypark eller Apcoa Flow redan innan ditt besök så går betalningen smidigt på plats. Sök därefter på Kolmårdens Djurpark.

Tropicarium

Entren löser du i kassan på plats, ett årskort går att köpa online. Det är väldigt fint och allt är ordentligt ordnat. Nått man slås av allra helst när man besöker på den kallare delen av året är hur varmt det är där inne. Det saknas någonstans att hänga av sig och vagnar är inte tillåtna inne i själva områdena.

Till aporna

Det första man kommer in till är aporna, bli inte rädd om du genast får besök på din axel. Detta hända oss direkt vilket ger en känsla av hur intim och genuin denna upplevelse är. Man kan ta sin tid och aporna kommer mer än gärna fram och hälsar och vill bli kliade.

Tropicarium_4

Mycket tänder

Vi går vidare och här möts man av en hel del djur, såklart dånar vattnet från regnskogen och där ligger den imponerande alligatorn. Vi går även in en avskärmad del med ett vattenfall där några väldigt fina och stora aror sitter och äter. Återigen är upplevelsen genuin och väldigt nära.

Tropicarium_1

Fiskar och kräldjur

Tropicarium_6

När man går vidare längre in kommer man sedan till korallrevet och man kan hitta Nemo 😊Här finns ett stort utbud av fiskar och till och med en mäktig elektrisk ål. Bland ormarna kan man hitta några riktiga jättar men även världens giftigast orm.

Tropicarium_14

Rockor och hajar

I den sista delen kan man på ett väldigt nära sätt se flertalet rockor simma in en stor tank. De är väldigt lekfulla och kommer mer en gärna upp till ytan. I den enorma tanken efter det som man kan gå runt möter vi de skräckinjagande hajarna.

Tropicarium_11

Souvenirer och lättare förtäring

Vid entren som också är vid utgången kan man köpa alla diverse souvernier och gosedjur. Här hittar du definitivt nått att ta med hem för att minna besöket. Det finns enklare förtäring så som drick och krov. På sommarhalvåret finns även en restaurang utanför.

Tropicarium_24

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Kontakt och hitta hit

Telefon: 011 – 39 52 50

info@tropicarium.se

Tropicarium Kolmården

Kopparbovägen 1