Glasrikets älgpark – häng med på älgsafari i Småland

Nu ska vi på Älgsafari och bege oss in i de småländska skogarna.

Vi har bokat en guidade tur på Glasrikets älgpark i Nybro, här får vi med hjälp av familjen Johansson chansen att komma riktigt nära inpå europas största landdjur.

Glasrikets älgpark – häng med på älgsafari i Småland

Nästan hela skaran (5 av 6), mamma Lina, pappa Lasse och våra tre killar Anton 11 år, Ture 8 år och Olle 4 år begav sig av mot Glasrikets Älgpark en lördag förmiddag. Regnet hängde i luften men vi fick bara några stänk och vädret var perfekt för en safaritur. Glasrikets Älgpark ligger i Nybro, ca 30 min bilfärd från Kalmar. Här får man chansen att komma riktigt nära Europas största landlevande djur älgen.

 

Väl framme parkerade vi bilen på en parkeringsplats precis bredvid älgparken. I entrén fick vi biljetter och kl. 11 kom traktorn med släp som skulle ta oss med på en guidad safaritur genom inhängnaden. Det finns även möjlighet att köra med sin egen bil genom parken men genom den guidade turen har man större möjlighet att komma rikitigt nära älgarna. Guidad älgsafari kostar 180 kr för vuxna och 90 kr för barn mellan 3-15 år. De har öppet alla dagar under juni, juli och augusti men har även en del öppettider under andra tider om året.

 

Barnen var fulla av förväntan när vi begav oss iväg i vagnen och de kollade spänt omkring sig. Efter en liten stund fick vi se två stora älgar, en av dem var den största som de hade och vägde 600 kg och var 8 år gammal. Alla i vagnen fick björkris som vi kunde mata älgarna med och barnen var stormförtjusta när det stora älgansiktet med de stor hornen trycktes in i vagnen där vi satt. Det var så man tappade andan när de stora djuren var precis framför och det gick lätt att mata och klappa djuren. Varje gång vagnen stannade fick vi lite information om de djuren som vi såg.

 

Vi fortsatte att åka turen och under resans gång såg vi många älgar och älgkalvar. Ibland stannade vi och guiden gick ut och matade och berättade något om älgarna. Turen tog ca 50 min och tiden gick snabbt då det var spännanden och alla barnen hade fullt upp med att försöka hitta en älg i skogen.

Väl tillbaka var alla barnen nöjda med åkturen och sugna på glass. De har en liten butik som säljer glass, älgsouvenirer och viltdelikatesser. Vi köpte lite glass och älgölkorv som smakade väldigt gott. Här fanns också en restaurang som erbjuder viltmat och även grillpaket att själv grilla på plats.

 

Efter glassen lekte barnen lite med traktorer som man kunde testa och vi gick även en runda till fots och tittade på deras alpackor. De erbjuder även fiske av regnbågslax för ett pris av 200 kr/person. Vi blev alla lite sugna på att testa fiskelyckan där så det får bli nästa gång vi besöker älgparken.

 

Vi ger alla denna utflykt ett högt betyg, ett äventyr som passar alla åldrar. Engagerad personal som satte besökarna i fokus och såg till att alla på turen hade det bra och fick vara delaktiga. Att få möta älgar öga mot öga och att få mata dessa enorma djur var det bästa enligt alla tre barnen. Vi kan verkligen rekommendera detta guldkorn i Smålands skogar om man semestrar i Kalmar eller i närheten av Nybro.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Glasrikets Älgpark
Långa Slät 314
382 96 Nybro

Michael & Anneli Högström Karlsson
E-mail: info@glasriketsalgpark.se
Telefon: +46(0)70-62 53 623

Glasrikets Älgpark

LÅNGA SLÄT 314