Upzone i Kalmar

Dagen alla barnen hade väntat på var äntligen här. Dagen då barnen skulle få testa på Upzone som ligger på vackra Stensö i Kalmar. Vi tog bilen till Stensö och parkerade ca 10 minuter från Upzone. Det finns en del parkeringar men på sommaren kan det vara svårare att få tag i lediga platser. Upzone ligger cirka 4 km från Kalmar centrum.

Vi var på plats ca 30 minuter innan vi startade. Vi möttes av två glada och hjälpsamma instruktörer fyllda med energi som gav stor uppmärksamheten till barnen. Vi fick börja med att checka in, sätta på oss särskilda vantar och hjälm. Sedan fick vi en genomgång om säkerhet och hur man ska sätta på selen. Därefter fortsatte vi till Introzone där de gick igenom hur man använde utrustningen och testa på lite olika saker.

 

Efter genomgången fick man gå till den bana som passar dig bäst. Upzone i Kalmar erbjuder 6 olika banor i olika svårighetsgrader. Den första var Introzone där alla fick vara först. Sen finns det en bana som heter Kidszone som är den lättaste och för barn mellan 100-124 cm. Den är 1,6 meter hög men med liknande hinder som sina större syskon. Här rekommenderas en vuxen att klättra med eller kan man hjälpa till från marken. Denna bana höll mamma Lina och Olle som snart är 5 år till på. Här fick Olle klättra i spindelnät, ta sig över olika svampar och stockar. Den var ganska utmanande för honom och det hände ett antal gånger att han inte kunna hålla sig kvar. Han tog det med ro och hängde kvar tills han fick hjälp. Eftersom jag gick med honom i banan så satt jag också fast men det fanns 2 instruktörer som fanns i närheten som man kunde tillkalla på om man behövde hjälp.

Pappa Lasse, Anton, 10 år, Tilda, 15 år och Ture, 7 år begav sig till Flyzone där man behövde vara över 125 cm lång. Flyzone hade en högsta punkt på 9 meter och den längsta linbanan var på 97 meter. På denna bana var det mest ziplines och det var superskoj för de äldre barnen. Ture fick dock avbryta då han tyckte det var allt för läskigt och blev nedhissad av en instruktör. Ture höll sig därefter i Kidszone med mig och Olle och där hade han jätteskoj. Tilda och Anton kunde röra sig fritt själva och fortsatte med att testa och utforska Fitnesszone där det fanns olika klätterväggar, hinder och ziplines med en högsta punkt på 8 meter. Här behövde man också vara minst 125 cm. Tiden gick snabbt och de hann aldrig med de mest utmanande banorna som heter Adventurezone och Riskzone så det är något som vi får testa på nästa gång vi besöker dem. För vi kommer besöka dem igen och det första barnen sa när det var slut var när vi skulle åka hit nästa gång. Så det måste man se som ett väldigt bra betyg.

 

Om man blir lite fikasugen eller hungrig på mat så finns det grillplatser och bänkar i parken som man kan använda. Det finns också en restaurang i närheten som heter Stensötorpet samt en camping som erbjuder olika saker under sommarmånaderna. Så besöker man Upzone under sommaren så kan man också passa på att ta ett dopp i härliga Kalmarsund.

Upzone Äventyrspark i Kalmar

Stensövägen 100
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.