Fem på äventyrsbad

Fem på äventyrsbad

Möt familjen som har specialiserat sig på att testa äventyrsbad. Alla besök presenteras på familjens sajt ”Fem på äventyrsbad”.  Här finns allt du vill veta om Sveriges alla äventyrsbad – och även en del utländska.

Häng med på äventyrsbad

Den största fördelen med äventyrsbad är att hela familjen kan ha kul tillsammans. Det säger Lars Gunnar Gårdö, som startat webbplatsen ”Fem på äventyrsbad”. På sajten delar han och familjen med sig av sina många erfarenheter av äventyrsbad från Sverige och utomlands. En imponerande och noggrann inventering som innehåller såväl testresultat som ingående beskrivningar om varje bad.

– Vi ägnar en stor del av vår fritid till att göra det som många andra barnfamiljer gör. Vi åker till museer, djurparker, sommarland, tivoli, experimentarium men själva badandet i sig har blivit en passion, säger Lars Gunnar.

Bästa baden just nu!

1 Gustavsvik, Örebro
2 Aqua Nova, Borlänge
3. Aqua Mera, Växjö
4 Nordpoolen, Boden
5 Paradisbadet, Ö-vik
6 Parkbadet, Sandviken
7 Simhallen, Linköping
8 Sydpoolen, Södertälje
9 Tropikbadet, Piteå
10 Fyrishov, Uppsala
11. Husbybadet, Stockholm

Förutom pappa Lars Gunnar består ”Fem på äventyrsbad” av mamma Susanne och barnen Jacob, Johan och Julia. Tankarna på en sajt startade först på skoj som en utmaning när de gett sig den på att test alla äventyrsbad i Sverige. Sedan några somrar sedan var målet nått och 35 äventyrsbad inventerade. Men nya äventyrsbad byggs och därmed nya utmaningar att testa ännu fler.


Vad utmärker då ett riktigt äventyrsbad?

Följande funktioner krävs för att badet ska falla inom familjens definition och anses som ett ”äkta” äventyrsbad.

Badet skall minst ha antingen:

– Vågbassäng
– Fors
– Space bowl
– Medelsvår (röd) vattenrutschbana
– Minst en 50 meter lång vattenrutschbana

Sverige har 290 kommuner och i stort sett i alla kommuner med självaktning finns en simhall. Sammanlagt finns det ungefär 425 inomhusbad i landet. Simhallar som för eller senare kommer att utvecklas till upplevelsebad, tror Lars Gunnar. ”Fem på äventyrsbad” har av förståeliga skäl inte haft ambitionen att testa alla dessa bad utan har valt att koncentrera sig på de största, bästa och värsta baden. Att välja ut dessa har inte varit så lätt.

– Ja, det är inte helt enkelt, men vi resonerar som så att om anläggningen har satsat på vissa funktioner som kostar en hel del, ja då har man säkert lagt ned en hel del i anläggningen i övrigt också och då bör man ha lyckats skapa ett attraktivt äventyrsbad som är värt ett besök.

På sajten ”Fem på äventyrsbad” finns även ett antal utländska äventyrsbad testade. Här tillämpar familjen en internationell definition. I de fallen sätter man vågbassäng som ett kriterie. En vågbassäng är nämligen en stor investering och den orkar inte vilka småanläggningar som helst med, även om de kallar sig äventyrsbad eller motsvarande på sitt lands språk.
Topplistor med värsta och bästa baden

På ”Fem på äventyrsbad” finns noga uppräknat bästa och sämsta kommunerna med hänsyn till äventyrsbad. Vidare går det att hitta bästa och häftigaste baden. Ta del av alla underbara bad på ”Fem på äventyrsbad” och deras sajt www.aventyrsbada.nu. En annan sajt som också har testat äventyrsbad är Badarna hem.passagen.se/badarna

Boka i förväg och hitta hit

Gustavsviksbadet

Aqua Nova

Masergatan 22

Actic Växjö Simhall

Kampastigen 2

Nordpoolen

Garnisonsgatan 1

Paradiset

Lasarettsgatan 15

Parkbadet

Barrsätragatan 38

Simhallen Tinnerbäcksbadet

Hamngatan 30

Actic Södertälje - Sydpoolen

Östra Kanalgatan 2

Pite Havsbad

Hotellvägen 50

Fyrishov Äventyrsbad

Idrottsgatan 2

Husbybadet

Edvard Griegsgången 30
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.