Bodaborg i Karlskoga – ett klurigt familjeäventyr

Idag överraskade jag barnen med en tripp till Boda Borg!

Barnen ville ha äventyr och vad passar bättre än Boda Borg där de får både tänka ut kluriga ledtrådar, klättra och utmana sig i att samla stämplar!

Bodaborg i Karlskoga – ett klurigt familjeäventyr

Boda Borg

Boda Borg har 7 anläggningar runt om i Sverige och en av dom ligger i Karlskoga där vi har turen att bo. För oss är det gångavstånd men man tar sig enkelt dit med både bil och bussar. Anläggning ligger synligt efter E18 så det går inte att missa.

Boda_borg_Karlskoga_äventyr_familj_26

Priser

Det finns 2 olika prisnivåer (2h eller 5h) att välja på beroende på hur många timmar man vill spendera på Boda Borg. Då det var skoldag idag för barnen så tog vi 2 timmar som då kostar 180:-/pp. Detta kan dock variera under lov och större gruppbokningar.

Det är bra om man förbokar då det ibland kan vara högt tryggt på anläggningen. Betalningen sker på plats och det är bra o ta med ett hänglås till skåp att förvara sina grejer i. Annars finns det att hyra på plats.

I dagens äventyr åkte jag och min syster tillsammans med mina pojkar på 8 och 11 år. Så två 2 vuxna och 2 barn.

Barnen fick veta att vi skulle till Boda Borg när de kom hem från skolan och de superglada! Vi har varit där tidigare så barnen hade lite koll på äventyret som väntade även om det vara några år sen sist.

Aktiviteter

I Boda Borg går det ut på att samla så många stämplar som möjligt. För varje quest (rum med utmaningar) man klarar så får man en stämpel och detta är inte alltid det enklaste! Man behöver vara minst 3 och max 5 personer i varje rum för att klara av utmaningarna i questarna. Är man fler som åker så kan man tävla mot varandra i lag och se vilka som lyckas få flest stämplar!

Boda_borg_Karlskoga_äventyr_familj_40

Rummen kan bestå i att hitta ledtrådar för att lösa ett mysterium, inte nudda golv, mata gorillor och massa annat skoj! Man får räkna med att man kommer att få klättra, svinga, hålla balansen och krypa en hel del. Ett fantastiskt roligt träningspass för både stora och små!

Boda_borg_Karlskoga_äventyr_familj_36

På 2 timmar fick vi 6st stämplar i våra kort utav 25st. För att klara alla behöver man vara där i (minst) 5 timmar. Men jag kan garantera att vi alla fyra kommer att sova gott inatt efter detta pass.

Målgrupp och tillgänglighet

Alla från en rekommenderad ålder på 6 år och uppåt kan vara med på utmaningarna. Vad gäller handiskappsanpassning så kan det vara svårt att ta sig runt med rullstol/barnvagn i byggnaden.

Questarna är uppdelade i 3 olika färger som visar svårighetsgraden samt hur fysiskt ansträngande de är.

Restaurang och mat

På helger och lov finns det en restaurang med tacobuffé mellan kl. 12-14, även detta är bra att förboka. Därutöver finns det dryck och enklare tilltugg i receptionen. Vatten finns att tillgå på de olika våningsplanerna. Vi åt lunch innan vi åkte och åt middag hemma.

Tips-och rekommendation

Det är av fördel att man klär sig i mjuka och följsamma kläder samt har en par bra inneskor på sig. Det blir väldigt varmt att springa runt i byggnaden.

Bra att ta med sig en egen vattenflaska men tänk på att den kan vara otymplig att ha med sig inne i questarna. Men för oss kändes det mest hygieniskt att ha egen. Denna kan låsas in i skåpet tillsammans med värdesaker och ytterkläder så den är enkel att hämta när man blir törstig.

Barnens egna ord -Vad var roligast?

”Äventyret! Att få olika utmaningar att göra.”

Boda_borg_Karlskoga_äventyr_familj_37

Sammanfattning

Barnen är jättenöjda över att ha fått spenderat ett par timmar på Boda Borg idag. Det har varit väldigt skoj att fått denna eftermiddag tillsammans och att få överraska barnen med detta.

Det bästa har varit att fått utmanat sig själv och inte ge upp! Att vi har fått använda alla sinnena i att lösa ledtrådar, kastat med enorma bollar, möta läskiga mumier, slingat sig som Tarzan och känna lyckan när vi fick sätta en stämpel på våra kort.

Boda_borg_Karlskoga_äventyr_familj_18

Ett enormt plus har varit den enormt serviceinriktade personalen som bemötte oss i entrén och som visade ett stort intresse och som var väldigt uppmuntrande till att vi hade klarat det så bra på så kort tid.

Det som har varit mindre bra är att det är dåligt luft i byggnaden. Det luktar mindre bra efter alla som springer där och det kan vara extremt trång och mörkt i några av questarna.

Att tänka på är att åka hit när det inte är lov då det kan bli svårt att hinna med många utmaningar då det blir köer utanför.

Det kan även vara bra att planera besöket efter måltid då restaurangen inte är öppen under vardagarna så att barnen är mätta och orkar med timmarna.

Vi tycker absolut att det är värt ett besök till Boda Borg i Karlskoga och vi kommer definitivt att åka hit igen!

Skribent och foto

Familjen Iwersen

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Boda Borg Karlskoga
Gösta Berlingsväg 51
691 38 Karlskoga

Boda Borg Karlskoga

Gösta Berlings väg 51