Buaskogen – ett riktigt klätteräventyr

Mitt i skogen mellan Borås och Göteborg ligger Buaskogen, ett höghöjds-äventyr för alla som inte är rädda för en utmaning bland trädtopparna. Här finns 9 banor där den högsta ligger på en höjd av 14 meter över marken. Allt är mycket väl organiserat och säkerheten är av största vikt.

Buaskogen – ett riktigt klätteräventyr

Nu beger vi oss till Buaskogen

En mulen dag i augusti begav vi oss hemifrån med bil mot Buaskogen för vårt första möte med en höghöjdsbana. Vår familj består av 4 personer men just det här äventyret skulle sonen på 15 år ta sig an. Alla följde ändå med då ett äventyr alltid är ett äventyr och det kan upplevas på olika sätt. Pappa i familjen var mat-ansvarig och hade packat smörgåsar med stekta ägg, mamma ansvarade för dokumentationen med telefonen i högsta hugg för att kunna fota och filma och den 11-åriga dottern avstod trädtopparna för att istället plocka blåbär som växte under klättrarna.

Nu är det snart dags 

Innan besöket bokade och betalade vi på deras hemsidan. Priset varierar utifrån ålder, upp till 9 år 195 kronor, 9-17 år 295 kronor och vuxen 395 kronor.

Väl på plats startade det hela med en genomgång hur det fungerar och en enkel träningsbana där de olika teknikerna fick prövas på, sedan var det dags att ta sig an den riktiga utmaningen. Den första banan startade på en blygsam höjd på 1,5 meter för att sedan öka i avstånd från marken allteftersom. Det fanns alla möjliga roliga, svåra, kluriga, annorlunda och utmanande hinder. Sonen klarade alla banorna och tyckte det var absolut roligast att åka zipline som är linbanor i varierande längd. Det läskigaste var det sista hindret där ett hopp från 13 meters höjd skulle göras

Dags för lite matpaus

I halvtid intog vi vår medhavda matsäck i det välordnade området för ändamålet. Här fanns bord och bänkar både inom- och utomhus och grillplatser med tillhörande ved för den som önskar grilla.

Intressant var att bevittna hur en person i den rutinerade personalen hjälpte ner ett barn som på 13 meters höjd inte längre ville vara med. Lätt och smidigt tog han sig fram och med rep och linor firades den lättade klättraren ned. Slutet gott…

På vägen hem pratade vi om dagens upplevelser och det var absolut något som sonen vill göra igen så troligtvis återkommer vi en annan gång och kanske vill då även dottern göra ett försök… fast hon var väldigt nöjd med sina blåbär.

0,0
Betyg 0 av 5
0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

BUAGÄRDE 33

BUAGÄRDE 33