Buaskogen – ett riktigt klätteräventyr

Mitt i skogen mellan Borås och Göteborg ligger Buaskogen, ett höghöjds-äventyr för alla som inte är rädda för en utmaning bland trädtopparna. Här finns 9 banor där den högsta ligger på en höjd av 14 meter över marken. Allt är mycket väl organiserat och säkerheten är av största vikt.

Buaskogen – ett riktigt klätteräventyr

Nu beger vi oss till Buaskogen

En mulen dag i augusti begav vi oss hemifrån med bil mot Buaskogen för vårt första möte med en höghöjdsbana. Vår familj består av 4 personer men just det här äventyret skulle sonen på 15 år ta sig an. Alla följde ändå med då ett äventyr alltid är ett äventyr och det kan upplevas på olika sätt. Pappa i familjen var mat-ansvarig och hade packat smörgåsar med stekta ägg, mamma ansvarade för dokumentationen med telefonen i högsta hugg för att kunna fota och filma och den 11-åriga dottern avstod trädtopparna för att istället plocka blåbär som växte under klättrarna.

Nu är det snart dags 

Innan besöket bokade och betalade vi på deras hemsidan. Priset varierar utifrån ålder, upp till 9 år 195 kronor, 9-17 år 295 kronor och vuxen 395 kronor.

Väl på plats startade det hela med en genomgång hur det fungerar och en enkel träningsbana där de olika teknikerna fick prövas på, sedan var det dags att ta sig an den riktiga utmaningen. Den första banan startade på en blygsam höjd på 1,5 meter för att sedan öka i avstånd från marken allteftersom. Det fanns alla möjliga roliga, svåra, kluriga, annorlunda och utmanande hinder. Sonen klarade alla banorna och tyckte det var absolut roligast att åka zipline som är linbanor i varierande längd. Det läskigaste var det sista hindret där ett hopp från 13 meters höjd skulle göras

Dags för lite matpaus

I halvtid intog vi vår medhavda matsäck i det välordnade området för ändamålet. Här fanns bord och bänkar både inom- och utomhus och grillplatser med tillhörande ved för den som önskar grilla.

Intressant var att bevittna hur en person i den rutinerade personalen hjälpte ner ett barn som på 13 meters höjd inte längre ville vara med. Lätt och smidigt tog han sig fram och med rep och linor firades den lättade klättraren ned. Slutet gott…

På vägen hem pratade vi om dagens upplevelser och det var absolut något som sonen vill göra igen så troligtvis återkommer vi en annan gång och kanske vill då även dottern göra ett försök… fast hon var väldigt nöjd med sina blåbär.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

BUAGÄRDE 33

BUAGÄRDE 33

I närheten av

Familjecykling på banvall och småvägar

För familjer som vill ordna lite billigare och kanske annorlunda semester är cykeln den perfekta vännen. I Borås och Ulricehamn finns flera fina cykelstråk.

Tryck för att läsa mer
18 km
Boras_camping_familj_5

Borås Camping – en riktig uppelvelse för hela familjen

Sol, vind och vatten, att uppleva Borås camping i strålande sol var något hela familjen uppskattade. ”En gång till, en gång till” var en sjungande melodi som präglade vårt dygn. Trampa...

Tryck för att läsa mer
19 km

Upzone Borås

Upzone Äventyrspark i Borås ligger i ett mysigt skogsområde bredvid Borås Djurpark, Leo’s Lekland och Alidebergsbadet. Parkera på den stora parkeringen. Promenera sedan upp via grusvägen till...

Tryck för att läsa mer
19 km
odenslunds_4h_gard

Odenslunds 4H-gård

På gården finns det idag hästar, får, getter, kaniner, höns och katter. Vi bedriver verksamhet för barn och unga. Lägerverksamhet på alla lov, fritidsaktiviteter och kurser på terminerna.

Tryck för att läsa mer
21 km
Hotell_två_skyttlar_vastergotland_23

En familjewekeend på Två Skyttlar

Nu ska vi dra iväg på en riktigt familjweekend och har bokat övernatting med upptäckarpaket som inkluderar trerättersmiddag, picknick med upptäckarmaterial och till detta serveras det en...

Tryck för att läsa mer
26 km

Full fart på Bushuset i Göteborg

I Göteborg finns familjernas paradis i form av Bushuset. På Bushuset kan föräldrar riskfritt slappna av medan barnen för full rulle busar omkring allt vad de orkar.

Tryck för att läsa mer
32 km