Familjecykling på banvall och småvägar

För familjer som vill ordna lite billigare och kanske annorlunda semester är cykeln den perfekta vännen. I Borås och Ulricehamn finns flera fina cykelstråk.

Vad sägs till exempel om ”Lejonturen” som går enbart på banvall till Borås. Det är en 3-dagarstur på cirka 90 kilometer. Man besöker djurparken och kan bada på Aliderbergsbadet, som ligger alldeles bredvid parken.  Rid- och cykelvägen mellan Borås och Ulricehamn har en asfalterad bredd av 2 m och ungefär 1 meter grusremsa och frekventeras flitigt av cyklister, ryttare, inlinesåkare – men inga bilar. Perfekt för barnfamiljer!

Ett annat alternativ är en tvådagarstur på ungefär 40 kilometer. Cykelturen går runt sjön Åsunden. På båda turerna är det lite kuperat men man tar det i sin egen takt. Banvallen är ju lättcyklad. Stannar man i Ulricehamn finns t ex en dagstur till Ekehagens Forntidsby i Åsarp. En kanonfin anläggning för barnfamiljer och banvall hela vägen!

Sydostleden är en cykelled som invigdes 2016, den är uppdelad i sju etapper. Från Växjö till Karlshamn. Välj att cykla en etapp i taget, slå samman flera eller cykla hela leden i ett svep! Planera in många stopp på vägen, leden bjuder på en mängd kulturupplevelser genom en varierande natur.

Cykelintresserade familjer kan få mer information av Ulricehamns turistbyrå 0321 – 59 50 00 eller via turist@ulricehamn.se

Cykelkarta över Ulricehamns kommun eller hos Cykelfrämjandet www.cykelframjandet.se

Fakta om resmålet

Sverige är fullt av fina cykelleder. Tex Lejonturen som går på banvall till Borås eller Sydostleden från Växjö till Karlshamn.

Sidor
I artikel