Familjecykling på banvall och småvägar

För familjer som vill ordna lite billigare och kanske annorlunda semester är cykeln den perfekta vännen. I Borås och Ulricehamn finns flera fina cykelstråk.

Vad sägs till exempel om ”Lejonturen” som går enbart på banvall till Borås. Det är en 3-dagarstur på cirka 90 kilometer och en del av Sjuhäradsrundan. Man besöker djurparken och kan bada på Aliderbergsbadet, som ligger alldeles bredvid parken.  Rid- och cykelvägen mellan Borås och Ulricehamn har en asfalterad bredd av 2 m och ungefär 1 meter grusremsa och frekventeras flitigt av cyklister, ryttare, inlinesåkare – men inga bilar. Perfekt för barnfamiljer!

Läs mer : www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/sjuharadsrundan.

Ett annat alternativ är en tvådagarstur på ungefär 40 kilometer. Cykelturen går runt sjön Åsunden och heter Åsunden runt. På båda turerna är det lite kuperat men man tar det i sin egen takt. Banvallen är ju lättcyklad.

Läs mer: www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/asunden-runt

Sydostleden är en cykelled som invigdes 2016, den är uppdelad i sju etapper. Från Växjö till Karlshamn. Välj att cykla en etapp i taget, slå samman flera eller cykla hela leden i ett svep! Planera in många stopp på vägen, leden bjuder på en mängd kulturupplevelser genom en varierande natur.

Något som kan vara värt att nämna är den stora lekplatsen Ulricaparken www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/ulricaparken. Nära till toalett, restaurang, glass och bad med lite sandstrand.

Andra cykelleder som går genom Ulricehamn är Ätradalsleden www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/atradalsleden från Falköping, genom Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga och ner till Falkenberg. Leden är totalt 197 km, varav 146 km är asfalterad och bilfri banvall.

Cykelintresserade familjer kan få mer information av Ulricehamns turistbyrå. Järnvägstorget 2 B, 523 30 Ulricehamn. Telefon +46 (0)321-59 59 59. Mejladress turist@nuab.eu.

Cykelkarta över Ulricehamns kommun eller hos Cykelfrämjandet www.cykelframjandet.se

Läs mer på www.ulricehamnsturistbyra.se

I närheten av

Boras_camping_familj_5

Borås Camping – en riktig uppelvelse för hela familjen

Sol, vind och vatten, att uppleva Borås camping i strålande sol var något hela familjen uppskattade. ”En gång till, en gång till” var en sjungande melodi som präglade vårt dygn. Trampa...

Tryck för att läsa mer
2 km

Upzone Borås

Upzone Äventyrspark i Borås ligger i ett mysigt skogsområde bredvid Borås Djurpark, Leo’s Lekland och Alidebergsbadet. Parkera på den stora parkeringen. Promenera sedan upp via grusvägen till...

Tryck för att läsa mer
2 km
odenslunds_4h_gard

Odenslunds 4H-gård

På gården finns det idag hästar, får, getter, kaniner, höns och katter. Vi bedriver verksamhet för barn och unga. Lägerverksamhet på alla lov, fritidsaktiviteter och kurser på terminerna.

Tryck för att läsa mer
3 km
Buaskogen_barnsemester_9

Buaskogen – ett riktigt klätteräventyr

Mitt i skogen mellan Borås och Göteborg ligger Buaskogen, ett höghöjds-äventyr för alla som inte är rädda för en utmaning bland trädtopparna.

Tryck för att läsa mer
18 km
Hotell_två_skyttlar_vastergotland_23

En familjewekeend på Två Skyttlar

Nu ska vi dra iväg på en riktigt familjweekend och har bokat övernatting med upptäckarpaket som inkluderar trerättersmiddag, picknick med upptäckarmaterial och till detta serveras det en...

Tryck för att läsa mer
33 km
tånga_heds_4h

Tånga Heds 4H-gård

Till oss på Tånga Heds 4H-gård är du välkommen på besök när det passar dig bäst. Gården är öppen alla dagar om året och du är välkommen att njuta av omgivningarna och hälsa på djuren!

Tryck för att läsa mer
35 km
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.