Lustiga landet – ett riktigt äventyr för hela familjen

Har du hört talas om Lustiga landet?

Det hade inte vi heller, kan det vara värt ett besök kanske?

Det utlovas mängder med kul, klättring, lek och fullt med annat kul och äventyr.

Följ med Emma och sonen Axel när det besöker och tar sig an allt kul som Lustiga landet har att erbjuda.

Lustiga landet – ett riktigt äventyr för hela familjen

Utanför Vintrosa som ligger utanför Örebro i riktning mot Karlskoga ligger i det ett dolt utflyktsmål som heter Lustiga Landet. Den lilla testfamiljen bestående av Axel 4,5 år och mamma Emma begav sig dit för att testa.

Varje år kör vi utmed E18 många gånger när vi åker mellan hemmet i Järfälla och släkten i Värmland. Och varje gång söker vi efter någonstans att stanna för att göra resan roligare. Aldrig har vi lyckats höra talas om Lustiga Landet som vi bokstavligen passerar förbi med ungefär 300 meters avstånd vid varje resa. Vilken förlust för oss att inte ha känt till detta stopp tidigare!

Efter en skumpande tur på en kort grusväg och att ha parkerat bilen på en stor gräsmatta beger vi oss in. Efter dryga 2 timmar i bilen är vi både lite hungriga och griniga men picknickkorgen är packad och de lustiga figurer som möter oss på skyltarna höjer genast humöret hos barnet och mamman hänförs av den fantastiska utsikten över öppna fält som svajar lätt i brisen.

Entréavgiften ligger sommaren 2022 på 110 kr per barn och 40 kr för vuxna (25 kr för pensionärer), barn under 2 år går in gratis. Väl inne i den härliga ladan börjar lustigheterna och det är även här det enklare cafét går att finna. Två sorters toast och fika/glass går att köpa men för den som vill äta något mer rejält eller ha något annat rekommenderas medhavd matsäck. Det finns gott om bord att slå sig ner vid, både ute och några inne i själva ladan. Grillplats finns att låna och kol går att köpa i kassan för den som inte tar med egen. Inne i ladan finns också ett rum för klurigheter. Det saknades en boll på en av stationerna där men det var också det enda negativa med hela besöket och är antagligen redan åtgärdat.

Den verkliga orsaken till besöket på Lustiga Landet är beläget utomhus. Där hittar du dels en monsterfemkamp där du börjar med att ta reda på ditt monsternamn. Smygande Slötanden och Slingrande Slötanden blev våra namn. Du hittar också själva banan som barnen ska gå runt och göra uppdrag på. Det gäller att hoppa, krypa, klättra, svinga, leta och allt vad man kan komma på. Det är en rätt lång promenad i skogsterräng men det var inga problem med orken hos det är testbarnet i alla fall. Som vuxen kan du också delta på många av delarna (efter en avvägning kring om de ser ut at vara konstruerade för att hålla oss eller inte) men det finns även gott om lustigheter att bara titta på som vuxna nog uppskattar mer än barnen så både stor och liten får ut något av ett besök här. Det går att ta sig runt med tex barnvagn men då det är skogsterräng som gäller så är det en del rötter som vagnen behöver ta sig över men det är helt görbart, om än lite slitigt, och jag såg flera som hade mindre barn med sig runt när äldre syskon höll på med banan.

Det finns mycket för barnen att göra runt picknickborden så det finns chans för dem att springa runt och upptäcka själva utan att man som vuxen behöver vara med direkt i varje steg. Dock bör både små och stora delta på själva banan, om inte för säkerheten så för det stora nöjets skull.

När du bokar tid för besöket är det 3 timmar som du bokar. För oss räckte inte den tiden riktigt utan vi behövde 4 timmar för att Axel skulle känna sig färdiglekt men då var både matpaus och glasspaus inräknat och barnet väldigt utsvulten på lekplatser och kamrater.

Att tänka på? Långa ärmar och långa ben på kläder kan vara bra och klättervänliga skor är ett måste. Då det är utomhus behöver besökare vara beredda på att kunna bli blöta och lite smutsiga om det är sådant väder. Myggmedel vid dagar med många mygg (vi klarade oss utan dessa flygmarodörer men förstår att det kan vara mycket av dem vid andra tillfällen). Picknickkorg och en extra vattenflaska kan vara värdefullt då det saknas rinnande vatten. Det finns plats att ställa ifrån sig korg/väska inne i ladan så du behöver inte släpa med det runt inne på området.

Faciliteter? Två bajamajor finns utställa och var betydligt fräschare än jag mindes dessa. Frånvaron av rinnande vatten har de löst smart med en stor dunk med pumptappning och en ditställd tvål. Ett skötbord finns också.

Värt ett besök? Absolut! Detta är en underbar plats med magisk natur och många roliga äventyr. Såg faktiskt inte ett enda missnöjt barn eller något barn som satt med en skärm under alla våra timmar där. Det är unga sommarjobbare som mötte oss på plats och de verkade trivas på jobbet. Alla vi kom i kontakt med hade ett leende och var trevliga, hjälpsamma och generösa. Vi upplevde det som väl värt att resa hit och det kommer bli ett återkommande besöksmål för oss när vi ändå ska passera i närheten.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Kul för alla

Rated 5,0 out of 5
12 november, 2022

En otroligt kul dag med så mycket att göra, vi kan verkligen rekommendera ett besök hör

Fam Andersson

Boka i förväg och hitta hit

Mail: kontakt@lustigalandet.se
Facebook: www.facebook.com/lustigalandet/

Adress:
Säby 125
719 91 Vintrosa

Lustiga Landet