Djungelboken the Musical

Fyllda av förvänta efter att ha sett tidigare uppsättningar av underbara Dröse & Norberg beger vi oss till Göta Lejon för att se deras nya musikal – Djungelboken the Musical

Vi har väntat och nu är det äntligen dags, genom Towe och dotter beger vi oss in i djungeln på jakt efter ett äventyr och vi ska inte bli besvikna.

Sätter er ner på första parkett och se om denna musikal är något för er, den var defintivt något för oss.

Djungelboken the Musical

Jag och min dotter Älva som är 8 år älskar musikaler och har sett ett helt gäng från att hon var 4 år. Igår var vi och tittade på Djungelboken The Musical på Göta Lejon här i Stockholm och den var så väldigt bra!

Precis som med Snövit The Musical så är det Dröse &Norberg som ligger bakom denna härliga föreställning där varje låt är som hämtad från en bättre Melodifestival. Själva berättelsen bygger på den klassiska sagan Djungelboken men sånger och dialog är i helt ny tappning. Musikalen spelas runt om i hela Sverige i vår och här kan du se hela schemat och boka musikalen med vårt specialpris vi fått av dem – Djungelboken boka familjepris – Barnens Turistguide

Jag tycker att det var väldigt hög kvalité på allt från sånginsats till akrobater och scenografin/dekor men bäst av alla var nog ändå Sean Banan som Kung Gibbon. När han kom in på scenen var det stående ovationer från publiken och när han sedan sjöng om att vi alla älskar bananer kunde ingen längre sitta till. Hela Göta Lejon gungande.

Förutom Kung Gibbon så är Baloos (Mats Genfors) röst det man tar med sig mest – wow vilken pipa och Anna Norbergs kostym i rollen som ormen Kaa, den mest spektakulära dräkt jag sett i en musikal! (Kostymerna är skapade av Wilberth Gonzales som är Broadway designer. )

Musikalen passar barn från 4 år skulle jag säga då vissa scener kan vara lite otäcka. Föreställningen är 2 timmar och 20 minuter med paus vilket är en perfekt längd för en barnmusikal. Jag kan inte rekommendera denna musikal nog och dessutom kan ni efter musikalen njuta av musiken på deras egna spotifylista. Ett minne som räcker länge.

 

 

Denna artikel är skriven av Towe Ahlin och ni kan läsa mer av henne på hennes egen blogg Come Fly with Me – en reseblogg

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

En sprakande show

Rated 5,0 out of 5
20 februari, 2023

Härlig musik och fantastiska kostymer, helt klart värd att ses

Lars Andersson