Borås Camping – en riktig uppelvelse för hela familjen

Sol, vind och vatten, att uppleva Borås camping i strålande sol var något hela familjen uppskattade. ”En gång till, en gång till” var en sjungande melodi som präglade vårt dygn. Trampa trampbåt, äventyrsminigolf och Safaribanan var några av alla aktiviteter vi hann prova på, häng med så ska jag berätta mer.

Borås Camping – en riktig uppelvelse för hela familjen

Dags för avresa

Väl hemma i Helsingborg packade vi bilen full och lastade in hela familjen för ett äventyrs dygn på Borås camping. ” När är vi framme?”, visst är väl detta en sjungande melodi vi alla känner väl igen… vi kan väl nästan enas om att oftast hinner man knappt från parkeringen innan den första frågan kommer. Eftersom det är en bit från Helsingborg till Borås med bil så laddade vi upp med snacks och lekar. En favoritlek som alltid funkar är poängleken, det finns en färdig kortlek att köpa annars är det superenkelt att tillverka egna kort. Reglerna är simpla och det handlar endast om att hitta sakerna som finns på korten, det kan tillexempel vara en ko, traktor eller en gul bil. De olika sakerna ger olika mycket poäng, flest poäng vinner. Tro mig ”när är vi framme?” lär inte vara en sjungande melodi i bilen längre.

Till melodin av musiken i bilen dansade barnen taggade med och pratade om allt vi skulle hinna med att göra på campingen. Förväntningarna är höga, speciellt nyfikna är dem på den nya safaribanan, men att trampa trampbåt är något som också står högt upp på listan av önskemål.

Vårt boende

Förväntansfulla la vi nyckelkortet på dörren och möttes av ett högt ”wow” från båda barnen. Vi hade nu flyttat in i en av lejonstugorna på campingen. Väl inne i stugan möttes vi av ett enormt lejon på ena väggen följt av två våningssängar, ”pax för att sova uppe”, skriker Arvid i ett tjut. Stugan har två våningssängar, kyl, bord, stolar, mikro, spis och kaffekokare. Det finns också ett ordentligt picknickbord på uteplatsen. Lakan och handdukar går att beställa till för en liten extra kostnad. Dusch och toaletter finns i servicehuset nära stugan. Dusch och toaletter var välstädade och väl underhållna.

Det finns även andra typer av stugor som går att boka, alla har namn efter djur. Elefantstugan har i stället 1 våningssäng samt en bäddsoffa och är även denna anpassad för 4 personer. Där finns även egen toalett och dusch i stugan. I Björnstugorna är det en våningssäng med tre bäddar i olika storlekar där den översta inte är full längd. Det finns även en vikbar madrass att lägga på golvet. Detta är en stuga för 3-5 personer. Här finns även dusch samt toalett i stugan. Det finns även zebrastugor här finns det en våningssäng med en bädd som går att dra ut underst i golvhöjd. I allrummet finns även en bäddsoffa som ger plats för två personer, stugan kan alltså anpassas till 5 personer. Här finns egen toalett samt dusch.

Borås Camping är dessutom en av Sveriges största citycampingar och  erbjuder många olika former av boenden så som, campingtomt, glamping i Himlavalvet, vandrarhem och studentboende.

Härliga aktiviter på Borås Camping

Väl på plats var det äntligen dags för testpatrullen som består av mamma Elin, pappa Filip, Arvid 6 år och Frans 4 år att testa på campingens alla aktiviteter. Med snabba steg tog vi oss mot safaribanan för att testköra några av safaribilarna, för att köra bilarna krävs det polletter som du köper i äventyrskiosken precis bredvid bilarna. ”igen, igen”, skriker barnen samtidigt som de stoppar i ytterligare en pollett i en av bilarna. Ja, ni lär märka att det är svårt att få barnen att slita sig härifrån.

När barnen åkt flera varv i safaribanan än någon av oss kunde räkna till var det dags för nästa äventyr. Vi kliver in i den lilla boden precis vid ån, väl där inne börjar genast barnen att rycka tag i flytvästarna för att leta rätt på en passande storlek, behöver jag nämna att de var taggade till tårna. Nu var det äntligen dags för det stora trampbåtsäventyret. Solen stekte och vattnet kändes nästan ljummet, ljudet från fåglarna och det spegelblanka vattnet fick oss att ibland sluta trampa, enbart för att kunna lyssna på de olika ljuden vi hörde, var det en fisk? Eller kanske en groda?……

Att hyra en trampbåt, kanot eller sup görs enkelt i äventyrskiosken, då ingår det även lån utav flytvästar. 1 timme kostade 165 kronor men du kan hyra samtliga under ett helt dygn om du önskar och då till ett dygnspris i stället.

”Den som förlorar bjuder på glass”, skriker Arvid samtidigt som han med snabba steg springer mot äventyrsminigolfbanan. Nu var det dags för familjeturnering i äventyrsminigolf, vem vinner och vem måste bjuda hela familjen på glass? Banan är en äventyrsbana som enligt oss är anpassad både för stora och små. Banan är 12 hål lång vilket vi upplevde som precis lagom för barnen att orka med. Vem som vann låter vi vara osagt men pappa Filip fick bjuda samtliga tävlande på glass.

På campingen hittar ni också en större lekplats samt flera mindre som passar allt från de allra minsta till de större barnen. Det finns även ett utegym i naturmaterial, hinderbana som även den är byggd av naturens material samt möjligheter till bad i ån från en liten strandkant.

Restauranger och mat

När vi bor på camping föredrar vi att kunna grilla om möjligheterna finns. På campingen finns det 2 grillplatser där det fanns bänkar och bord. Det fanns också tillgång till bänkar under tak om det plötsligt skulle komma en skur. Vill man inte ha egen mat med sig så finns det en restaurang på campingen som serverar korv med bröd, hamburgare och pizza i olika varianter. I äventyrskiosken finns det glass i stora lass att svalka sig med en solig sommardag eller varför inte pigga upp humöret under en regnig och mulen dag.

Sammanfattning

Vi sammanfattar vårt besök med tre ord: skratt, äventyr och solsken. Vi kommer absolut att komma tillbaka till Borås camping snart igen. En fördel med Borås camping är närheten till aktiviteter, den vackra miljön samt tillgängligheten för aktiviteter även på campingen men såklart även Borås fina djurpark

 

Foto och skribent

Elin Olsson Lagerquist

Följ henne på Instagram Elin Olsson Lagerquist (@elinlagerquist) | Instagram

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

  • BESÖKSADRESS: Campinggatan 25
  • POSTADRESS: BOX 502, 503 13 Borås
  • TELEFON: +46 (0)33-4304800
  • E-POST: info@borascamping

Borås camping

Campinggatan 25