Skånes djurpark

Vem är med på Skånes djurpark denna gången? Jo, det är jag, mamma Sara, pappa Joel, James 5år och Oliver 3år. James och Oliver älskar djurparker och var självklart taggade inför äventyren på Skånes djurpark. Vi har varit här många gånger förr men den är gången är de extra taggade eftersom att djurparken precis har öppnat det nya äventyret med dinosaurier.

Häng med till Skånes djurpark

Servicen börjar redan utanför parken där personalen som hälsar alla välkomna och ger barnen ett upptäckarpass som de kan underhålla sig själva runt om i parken. Man kommer snabbt in och visar sina biljetter i entrén och kommer ut precis vid getterna.

Här börjar äventyret!

Vi går in i getternas hage och passar på att titta ut över parken. Då ser vi fåret Shaun landet till vänster och ”badlandet” på höger sida. Barnen hittar en get och går fram för att klappa och mata den med lite gräs. Självklart vill barnen ha med en get eftersom de är så himla söta men får förklara att det är djurparkens djur och vi får önska oss en get i julklapp (hoppas detta glöms bort).

 

Efter en stund när barnen fått klappa och titta på getterna gå vi ut och från hagen och fortsätter vänster till fåren Shaun landet. Eftersom det är lång kö till att få åka traktorn väljer vi att ta det i slutet. Klockan slår 11 och vi går vidare till sälarna för att de ska få mat.

 

Jag skulle verkligen rekommendera att Skånes djurparks gäster att hålla koll på när djuren ska få mat, det kan man enkelt se på deras hemsida. Sälarna kan vara svåra att få se om man inte är där undermatnings tiden då de oftast befinner sig i vattnet. Så håll koll på matningstiderna, då kommer du att se de flesta djuren i parken!

Vi fortsätter upp mot skogen och väljer att följa med personalen på deras matningsschema och får se både järv och räv efter varandra. Det kan också vara värt att berätta att man får lära sig mycket om djuren i parken, vilket gör att man lär känna dem lite. Trevligt tycker jag! 

Härnäst kommer Skånes djurparks nyhet Dinosaurie landet och WOW vad häftigt det är. En fantastisk upplevelse för hela familjen. Här får man leva under dinosauriernas tid och ta sig förbi de farliga djuren samtidigt som man lär sig om de olika arterna.

När vi äventyret bland dinosaurierna tagit slut kan man gräva fram dinosaurieskelett och gamla fossiler. Något våra barn kunde roa sig med länge.

Vi hade med oss egen lunch för att slippa vänta på maten och för att vi vill kunna äta direkt när barnen blir hungriga. Det finns flera olika ställen att stanna för att luncha på i parken. Vi åt lunch vid björnarna och sedan tog vi ett mellanmål längre fram vid älgarna. Om man vill så kan man köpa god lunch vid björnberget där man beställer sant och enkelt via en app. Även vid restaurangen är det bra service, personalen välkomnar en och visar en till ett bord som visar hur appen fungerar. Vi hade som sagt lunch med oss själva så vi satte oss en bit ifrån.

Efter lunchen fortsatte vi runt djurparken där vi fick se mängder av djur, gå i en labyrint, hoppa käpphäst och gå hinderbana. Djurparken ha även en fantastisk upplevelse som kallas Expedition UPP som är en 350 meters lång hängbro över kronhjortarna. I slutet av hängbron kan du välja två olika broar, den som är med simpel som passar barn över 3år eller bron som är mer utmanande.

Checklista för packning till Skånes djurpark:

-Keps / solhatt

-Bekväma och bra skor

-Vattenflaska till hela familjen

-Vagn om barnen är mindre

-Solkräm

-Badkläder och handduk

-Mellanmål / lunch om man inte vill köpa i parken

Sammanfattning

Barnen tyckte att dinosaurierna var roligast eftersom det var nytt och även för att dinosaurier är intressant och spännande! Även jag tycker att Skånes djurpark har gjort en bra investering med dinosaurievärlden. Besöket får betyget 10/10 i poäng från hela familjen, dessutom tycker jag att det är bra att gäster som bor längre bort kan ta sig dit och övernatta i djurparken på deras Camp Oak eller Wild Lodge.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Bra med djurparksspecialbiljett

Rated 5,0 out of 5
25 januari, 2024

Bra att vi kunde köpa biljett till Skånes Djurpark på Zoologiske Have på Fredriksberg och att det inkluderade både tåget och inträde på Den Blå Planet.

Utan tågbiljetten till Skåne hade via aldrig besökt ”den svenska sidan” av Öresund.

Swede Swenson

Boka i förväg och hitta hit

Address
Jularp 150, 
243 93 Höör
 
Telefon
 
Email
info@skanesdjurpark.se

Skånes Djurpark

Fråga 1 - Var hittar du Skånes djurpark?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane
Fråga 2 - När öppnad djurparken?
Fråga 3 - Vad kan man se i deras nya attraktion?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane
Fråga 4 - Den här filuren kan man möta i parken, vad heter han?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane
Fråga 5 - Det här djuret kan man möta i parken och det lever dessutom i våra skogar?
Fråga 6 - I parken kan du träffa på Mullvaden, vad lär han oss eller kanske barnen om?
Fråga 7 - Fåret Shaun land är stort, men hur stort?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane
Fråga 8 - Man kan numera sova över mitt i parken i en magisk tältby, vad heter den?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane_quiz
Fråga 9 - Ungefär hur många arter finns i parken?
Fråga 10 - Expedition Upp, vad är det för nått?
skanes-djurpark-att-gora-i-skane
Fyll i formuläret nedan för att se resultatet