Kungsberget – ett härligt resmål för barnfamiljen

Kungsberget ligger dryga 2 timmars bilresa från Stockholm. Här erbjuds verkligen härlig skidåkning för både stora och små. Här finns Nintendo Land, Björnbusarna, roliga parker och en bra blandning av backar. I Kungsberget hittar man en skidanläggning anpassad för barnfamiljen med skidåkning för alla nivåer och åldrar.  Det är en fin mix av röda, gröna, blå och svarta backar.

Kungsberget – ett härligt resmål för barnfamiljen

kungsberget_familjesemester_vinter18Familjen

Vi som testar Kungsberget för en helg är Mamma Lina, Pappa P, Oscar 12 år och Ludwig 6 år. En sen torsdag eftermiddag efter jobb och skola kör vi de dryga två timmarna upp till Kungsberget. Det är en behaglig bilresa med bra vägar från Stockholm eller Täby.

Barnen är väldigt förväntansfulla och älskar vintern, snö och framförallt att åka skidor och snowboard. Den lilla åker skidor sin tredje vinter och den stora lärde sig åka skidor när han var 5 år och övergick till snowboard för 2 år sedan.

Kungsberget visar sig vara en riktigt bra skidort för hela familjen. Familjen är relativt skidvana och har åkt skidor i flera skidorter i Sverige liksom i Alperna.

Ski In – Ski Out

Men alla är överens om att Kungsberget är riktigt bra. Att ha Ski in Ski Out när man är i fjällen är verkligen ett extra plus. Allt blir enkelt. Man slipper bära skidutrustning åt trötta griniga barn. Alla hoppar i pjäxorna innan man går ut och tar på sig skidorna utanför dörren till boendet. Reser man med småbarn som håller på att lära sig att åka skidor är Ski in – Ski Out nästan som ett måste. Det är jobbigt att bära flera skidutrustningar när man åker skidor med små barn.

 

En av Sveriges 10;e största anläggningar

Idag är Kungsberget en av Sveriges 10 största anläggningar när det kommer till antal sålda liftkort. Kungens By ska fortsätta växa och erbjuda en ännu bättre produkt. Den är belägen intill Ski Apartments och Prinshöjden i västra delen av Kungsberget. Både stugor och lägenheter kommer att vara klara i området till vintersäsongen 22/23, alla med ski in/ski out tack vare den nya backen och släpliften. Det bästa och lyxigaste när man åker skidor är ju verkligen Ski in – Ski out.

 

kungsberget_familjesemester_vinter9

Björnbusecupen

På lördagen arrangerades Björnbusecupen. Det var såklart min yngre son med i. Den var mellan 14:30-15;30 och sedan fick man ett litet kort när man kom i mål att man hade Skidkörkort.

Träffa Björnbusen

kungsberget_familjesemester_vinter10Vissa dagar kommer Björnbusen på besök i skidbacken och varje lördag kl 15 är det After Ski med Björnbusen.

 

 

 

 

 

 

Nintendoland

kungsberget_familjesemester_vinter8En favorit hos min yngsta son blev Nintendoland. På kvällen var Nintendoland upplyst i olika färgglada färger. Det var nog häftigaste backen i mörkret.

 

 

 

 

 

Kvällsåkning på torsdagar

Varje torsdag har de kvällsåkning i Kungsberget till klockan 21. Vi kom fram kring 20 tiden en torsdagskväll. Så barnen blev riktigt taggade att gå ut i backen, men vi var rätt trötta. Men det var ändå rätt mysigt att kolla ut i skidbackarna på de som åkte alpint. 

Skiduthyrning och Liftkort

Skiduthyrningen finns också nära skidbackarna och boendet. Det bästa med Kungsberget är nog att allt, verkligen allt ligger inom gångavstånd och det mesta är Ski In – Ski Out. 

Ett liftkort för en vuxen torsdag – söndag kostar 1300 kr och 1035 för barn 7-17 år. För barn 0-6 år är det gratis. 

After Ski

Varje lördag 15-17 hade de After Ski på Karins Burgeria med Live Band och så var Björnbusen på plats vid 15 tiden.

 

Grillplatser i backen

kungsberget_familjesemester_vinter6Det fanns flera grillplatser i backen. Väldigt mysiga grillplatser med tak och man hade tillgång till både ved och allt man behöver för att göra en eld. Bara på med ryggsäcken fylld med den maten som du gillar att grilla. Kan det bli mysigare än att sitta ute i snön med en eld tänd.

 

 

 

Kungslodgens lägenheter

Alla boenden i Kungsberget ligger nära skidbackarna. Vi bodde i Kungslodgen i en lägenhet med balkong mot backen.  Det var rymliga och mysiga lägenheter, med hela åtta bäddar. Dessa lägenheter ligger precis bredvid Västliftarna som tar dig ända upp till toppen. Kök finns i lägenheterna. Men både Fröken Filipssons och Sofias Pizzeria ligger i samma hus och man behöver inte ens gå utanför ytterdörren.  Det fanns även tillgång till pingisrum, gym och bastu i samma hus.

Hållbarhet

De var väldigt noggranna med hållbarhetstänket på rummet. Där fanns flera olika soptunnor för papper, glas, matrester och vanliga sopor. Man fick själv gå till deras sopstation på parkeringen och slänga det.

De påminde även i mail innan man ankom att tänka på att spara el. Ex släcka lampor när man inte var i sitt boende, duscha kortare tid osv.

Restauranger

Det är inte bara i skidområdet som erbjuder hög klass utan de har ett varierat utbud av restauranger i närområdet. Här finns tre olika restauranger att välja mellan. Det är Fröken Filipssons, Karins Burgeria och Sofias Pizzeria. Så ett varierat matutbud, för den som inte vill laga mat på plats.

Nintendospelrum

kungsberget_familjesemester_vinter12I anslutning till Sofias Pizzeria har de även ett Nintendo Spelrum med tre olika Nintendo Switch spel som man får låna och spela på.

 

 

 

 

 

 

Kuriosa om Kungsberget

Lite kuriosa om Kungsberget är att den första liften uppför berget byggdes redan år 1954, men entusiaster ska ha åkt skidor nedför Kungsberget långt innan dess. Kungsberget samägdes under lång tid av Gävle och Sandvikens kommun för att sedan ägas helt av Sandvikens kommun. 2004 var det Branäsgruppen som förvärvade anläggningen.

Säsongen

Kungsberget hade premiär den 16 december och från och med 22 december är anläggningen öppen alla dagar i veckan fram till den 10 april.

 

Kungsberget har verkligen något för alla åldrar. Har man småbarn kan de gå i skidskola och hänga i Björnbuseland. Har man större barn är det roligt att åka i Nintendoland eller åka runt i alla backar tillsammans.

Glöm inte toapapper, tvål och soppåsar. Samt sängkläder och handdukar, annars bokar du till det i ditt boende.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Gästservice Karlstad – Hjälp med bokning och frågor inför din resa

+46(0)54-13 26 00

Mån-fre, 09.00-19.00
Lör- sön, 09.00-15.00

Gästservice Kungsberget – Ankomst och frågor på plats

+46(0)54-13 26 13

E-post

info@kungsberget.se

Kungsberget