Kanarieöarna på barnsemestern

Nu ska vi bege oss till Kanarieöarna, vi ska lämna kalla Sverige bakom oss och flyga ner till varmare breddgrader.

Här ska njutas av All inclusive och pooler, en riktigt familje och barnsemster delux.

Här ska ni även få många fina tips på att resa med barn som har lite andra krav och allergier.

Nu bordar vi planet så ha era boardningpass redo och spänn fast säkerhetsbältena för ny lyfter vi.

Kanarieöarna på barnsemestern

Från vinterlandet i Sverige till landet där palmerna bor

Att resa med små barn utomlands kan för många kännas som en stor utmaning och ännu större om även ett barn har en matallergi. Denna artikel är för dig, ingenting är omöjligt!

Familjen Dahlin åker på sin första solsemester till Playa del Inglés – Kanarieöarna i December 2021. Vår familj består av Mamma Elin, Pappa Hampus, Melwin 3 år som även har en äggallergi och lillebror Edwin 1.5år. På denna resa fick vi även sällskap av Farmor, Faster Malin och kusinen Astrid också.

Förväntansfulla och laddade packar vi våra resväskor och åker till Karlstad flygplats. Det tar oss 1 timme och 15 minuter till flygplatsen. För oss är Karlstad flygplats den närmsta flygplatsen och det är väldigt smidigt att resa härifrån med våra små barn av flera anledningar. Nära avstånd att slippa den långa bilresan, liten flygplats vilket gör att det inte är några långa köer eller väntetider, bara positivt!

Barnsemester_kanarieoarna_3Barnsemester_kanarieoarna_2

Att resa utomlands med ett barn som har en födoämnesallergi

Innan denna resa har det krävts en del förberedelser, inte bara de vanliga som för alla med pass, vaccinationer med mera. Vår son Melwin har en allergi mot ägg och ska äta strikt ägg fri kost. Vi funderade länge om vi skulle våga att åka utomlands på grund av den då det såklart medför en oro att han ska få en allergisk reaktion utomlands. I Sverige fungerar det bra och här har vi kommit långt gällande upplysning av allergener på livsmedel i butiker och restauranger. Efter en del efterforskning, vilket var svårt då det finns väldigt lite information gällande detta så kunde vi konstatera att allergier inte är upplysta på samma sätt utomlands och det oftast är svårt med kommunikationen. En del charterbolag har några få hotell i världen där det finns matambassadörer på hotellet, vi valde inte ett sådant hotell denna gång. Genom astma och allergiförbundet skrev vi ut matallergikort på spanska, det går att skriva ut på flera olika språk. På kortet stod det förklarat vad äggallergi innebär och i vilka livsmedel det brukar förekomma i, det blev vårt bästa hjälpmedel under denna resa. Vi bestämde oss för att vi vill kunna åka utomlands och ge våra barn den upplevelsen utan att en allergi ska begränsa oss och det gick hur bra som helst!

 

 

En spännande flygresa

5 timmar och 30 minuter senare är vi framme i värmen. Vi landade på flygplatsen i Las Palmas. Barnen tyckte flygresan gick bra det var så spännande att vara uppe i luften, i ett flygplan. Vi fick god mat under resan dit och vi hade laddat en väska i handbagaget med leksaker, böcker, pyssel och Ipad för att hålla barnen sysselsatta. Maten var anpassad till barnen och innan resan hade jag varit i kontakt med flygbolaget för att anmäla Melwins allergi. Tyvärr var inte hans specialkost anpassad så bra för ett barn men han åt av det ändå. Spänningen av att flyga och förväntan att komma till varma landet gjorde att det inte vara några större protester att äta. Vi fick sedan kliva på ett buss som tog oss till vårt hotell och det tog oss ungefär 1 timme.

Rymliga rum och bra information

Äntligen är vi framme vid Servatur Waikiki, vårt hotell vi ska bo på i 1 vecka. Hotellet består av flera byggnader med ca 7 våningar i varje byggnad. Hotellområdet är inte överdrivet stort så det kändes inte svårt att hitta utan vi lokaliserar oss relativt snabbt. Vi hade bokat ett enkelrum med dubbelsäng, bäddsoffa och en spjälsäng till lilleman. Vi hade en stor balkong med sol hela dagen och utsikt över poolområdet. Trots att vi valde ett av de mindre rummen så kändes det rymligt nog för oss så vi även fick plats med barnvagnen vi hade med oss. På flera olika platser på hotellområdet satt det skärmar uppsatta med dagens aktivitetsscheman vilket gjorde att man lätt hade koll på vad som erbjöds den dagen.

 

All inklusive – barnfamiljens dröm

Hotellet var ett all inklusive hotell med en buffétrestaurang där frukost och middagsbuffén serverades. En bit bort fanns lunchrestaurangen med lättare luncher och här serverades även övrigt snacks under dagen såsom glass. Det lyxiga med all inklusive är verkligen att man kan ta sig något att äta och dricka när som helst under dagen och obegränsat. Det vi var lite skeptiska till först var gällande Melwins allergi hur det skulle fungera. Innan avresa hade jag mailkontakt med hotellet som berättade för mig hur vi skulle gå till väga för att smidigt lösa det på plats. Väl på plats fick jag en kontakt i köket som visade oss runt vad Melwin kunde äta, vi hade såklart med vårt allergikort och visade för att de skulle förstå vad hans allergi innebar och det var till så stor hjälp. Melwin var nöjd och fick äta det han önskade så det gick hur bra som helst under hela resan. Var det något de var rädda för att det skulle vara kontaminerat så lagade dom det nytt särskilt för Melwin. Så vi kommer helt klart våga oss på all inklusive någon mer gång.

 

Poolen och barnaktiviteter

På området fanns det 2 olika pooler. En stor pool där aktiviteter såsom vattengymnastik höll till. Runt denna pool låg även alla restauranger och barer där man lätt kunde hämta glass och dryck under dagen. Runt på hotellområdet fanns det också stationer där man kunde fylla läsk, vatten samt lämna tillbaka använda glas och slänga skräp, supersmart! Den andra poolen var en barnpool med massor av vattenaktiviteter, såsom vattenkanoner, rutschkanor, det var mycket uppskattat av barnen. Denna pool passade våra barn väldigt bra som är under 7 år för poolen var väldigt grund också. Intill barnpoolen låg en lekplats med klätterställningar, en fotbollsplan och barnklubben. Barnklubben var öppen vid speciella tider under dagen där barnen fick gå för att måla, få häftiga ballongfigurer, ha disco och mycket mer. Det var verkligen så bra ordnat allting och närheten mellan alla barnaktiviteter gjorde det enkelt att kunna känna att vi var tillsammans även fast barnen önskade göra olika saker. På kvällen anordnades alltid barndisco där det var show, dans och sång. Vi hade aldrig en tråkig stund här!

Maspalomas sanddynor och tåget genom området

Runt hotellet fanns det både butiker, restauranger och supermarket. Eftersom vi hade all inklusive så besökte vi aldrig några restauranger där men de såg mycket trevliga ut. 1 km från hotellet bredde den stora stranden Maspalomas ut sig. Efter en kort promenad så var vi framme vid den mäktiga stranden. Då vi besökte Kanarieöarna på vintern så var det inte så badvänligt hav men vi hade det härligt på stranden ändå. Längs stranden fanns också flera restauranger att besöka och där vi slogs oss ner för en lunch. I vårt område fanns även ett turisttåg som vi kunde åka med för att se omgivningen mer och blev helt klart en höjdpunkt för barnen.

Som svensk sommar

Temperaturen var runt 25 grader på dagen, värmen upplevdes som en svensk sommar. Gick solen i moln kunde det ibland bli lite kyligt om man samtidigt var blöt och badade. På kvällarna behövdes en tunn tröja eller kofta för att inte frysa. Det var ett perfekt klimat för oss och våra små barn och alldeles underbart att komma i väg och få känna solens varma strålar mot kroppen mitt i svenska vintern. Havet var inte badvänligt men det gjorde oss inte så mycket då barnen föredrog poolen. Barnpoolen var uppvärmd medan den större poolen var något mer svalkande.

 

Vi kommer tillbaka

Charterresa barnfamiljens hetaste tips? Ja det var verkligen smidigt att resa charter med små barn. Allt är ordnat med flyg, transfer, hotell och även all inklusive. Servatur Waikiki får 4 av 5 solar av oss. Det var ett mysigt lagom stort hotell som hade allt man behövde både vad det gällde bad, mat, aktiviteter för barn och vuxna samt underhållning. Hotellet var i helt okej skick, slitet blir det med åren men hotellet kändes ändå rent och fräscht. Barnen älskade poolområdet och alla aktiviteter som erbjöds samt att det var fri tillgång till glass, såklart! Utifrån Melwins situation med allergi gick allt så mycket bättre än vi vågats hoppas på. Alla var hjälpsamma och tillmötesgående. Vilket gör att vi nu känner oss mer trygga att fortsätta våga resa utomlands. Barnen älskade allt med ”varma landet” säger dom och längtar redan till nästa resemål.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Servatur Waikiki

Avenida de Gran Canaria 20