Holiday Club i Åre – ett sommaräventyr

Nu ska vi dra till Åre och Holiday Club. För många är Åre en riktig vintepärla men det finns väldig mycket kul att göra även på sommaren.

Här ska lekas, cyklas, bowlas och tränas…

Så häng med oss när vi laddar på ett riktigt kul besök i Åre och Holiday Club.

Holiday Club i Åre – ett sommaräventyr

Holiday Club i Åre

Vi anlände med bil till Holiday Club Åre strax efter lunch efter en 70 minuters färd från Östersund och en timmes intensiv hoppning på Jump Yard. Hotellet ligger vackert beläget mellan fjäll och sjö, vid sidan av tågstationen. Det innebär att du har en kort promenad på två minuter om du anländer till Åre med tåg. Vi hade tur att det rummet vi skulle bo i redan var klart för incheckning. Det går att boka olika typer av rum när man bokar rummen. Exempelvis går det att få utsikt mot fjällen, generellt billigare eller utsikt mot sjön. Vi hade bokat ett rum mot sjön på nedre våningen. Det innebär att vi hade en terrass mot innergården där det finns en lekplats, utegym, kanotuthyrning, grillmöjligheter och hinderbana. Terrass eller balkong är det med utsikt mot sjön, väljer man däremot utsikt mot fjällen (och tågstationen) får man nöja sig med fönster.

Holiday_Club_Are_familjeaventyr67

Boka till ditt paket

Det går också att boka till olika paket beroende på vad man vill uppleva i Åre, det finns olika rumspaket för vandring, cykling och på vintern finns det även att bok till olika lunchpaket för en dag ute på skidor. För er som har hund finns det special rum med både bädd och vattenskål. I boende priset ingår det inträde till upplevelsebad och gym.

Höga förväntningar

Förväntningarna hos oss, två vuxna och två barn, 4 och 7 år, var att det skulle bli en härlig helg med bad och skoj tillsammans. Dessvärre var upplevelsebadet stängt p.g.a. en läcka som skulle repareras först på måndagen. Hotellet kompenserade samtliga gäster med att dels öppna upp Kids LAB (barnavdelning) samt att bjuda på gratis minigolf, shuffleborad och bowling på Oleary’s restaurangen som ligger på plan två i hotellets entré. Denna information skickades ut på förmiddagen innan vi anlände till hotellet.

Vårt rum

Vårt rum bestod av två enkelsängar och en bäddbar soffa och badrum med dusch samt en terrass mot innergården. Där fanns också ett skrivbord och goda möjligheter att stuva undan kläder i både skåp och lådor. Det gick att dela av rummet med ett långt skynke så det blev som två rum. Där fanns också en tv.

Holiday_Club_Are_familjeaventyr22

Kids Lab

Barnen ville genast upptäcka på hotellet och vi gav oss iväg till Kids Lab. Det visade sig vara en väldigt kompakt upplevelseyta med enormt mycket olika saker på en begränsad yta, med det sagt var det inte litet men det fanns mycket för barn och unga (och även vuxna i detta fall) att underhålla sig med. I vanliga fall är detta bara öppet under högsäsong och lov och då kan man lämna barnen där för lite egen tid. Våra barn utnyttjade såväl spelkonsoler, som klätterkoja, pärlplattor, biljardbord, gå på lina, pingisbord, fotbollsspel, hockeyspel och basketkorgar. Men där fanns även massa böcker, en scen, utklädningsmöjligheter, soffgrupp, mängder av annat pyssel m.m.  Vi spenderade en hel del tid här under lördagen.

 

Då vädret inte tillät en tur med kabinbanan upp till Åreskutans topp, åkte vi till Björnen för att cykla i olika banor. Där finns också Valletorget med klätterbanor för såväl stora som små. Där är det skidbackar om vintern istället. Dit går det att åka buss från Åre centrum.

O´learys med mat och bowling

Väl tillbaka på hotellet var vi hungriga och slog oss ner på Oleary’s. Där fick vi äta god mat i sedvanlig Oleary’s-anda och kvalité. Efter att vi ätit upp så utnyttjade vi möjligheten till att spela gratis bowling. Vi tittade också in den roliga minigolfen som har banor med höjdpunkter från Åre, t.ex. Kabinbanan, Årechoklad och Lundhags skor. Därefter återvände vi till Kids LAB och pärlade och spelade mera tv-spel i form av Nintendo Switch, som fanns på säkert 7 ställen i Kids LAB.

Vi avslutade dagen med att leka på lekplatsen och köra hinderbana ute på baksidan. Därifrån såg vi upp mot Åreskutan där kabinbanan försvann i dimman, så vi såg inte toppen. Det tränades ett långt tag på armgång medan vi stod och tittade ut över vattnet och njöt av lugnet.

Härlig hotellfrukost

På söndagsmorgonen tog vi oss i väg till frukostbuffén som serveras på Eatery på markplan vid hotellets entré. Frukosten hade allt att önska och hade rikligt med alternativ. Det fanns något som passade alla i familjen, de lite kräsna barnen som bara ville ha pannkaka, croissanter och melon samt vi vuxna som lockades av bland annat olika röror, en med avokado och en med lax, olika charkuterier, ostar, smoothies och hälsoshots.

SATS – gym with a view

Innan utcheckning passade vi på att titta in i SATS gymmet som låg vägg i vägg med badet. Där har man en otroligt fin utsikt från de stora fönsterna som vetter ut mot Åresjön med fjällen i bakgrunden. Det var verkligen rymligt och luftigt och hade många olika gymledskap.

Holiday_Club_Are_familjeaventyr78

Förutom SATS, Oleary’s, Eatery, upplevelsebad och Kids LAB finns det Pressbyrån (som har öppet dygnet runt med självutcheckning när inte personal är på plats), Sauna world (med olika spabehandlingar), frisör och Skistar Shop i byggnades. Från andra våningen kan man gå en gång inomhus över tågrälsen till Åre station där det finns mataffär, restauranger, leksaksaffär och klädaffärer. En kort promenad bort ligger Åre Torg som är Åres hjärta.

 

Trots att upplevelsebadet hade stängt så är upplevelsen mycket positiv av hotellet. Barnen gick att underhålla trots det lite tråkiga vädret utanför och vi hade ett fint, trevligt och rent rum där vi sov gott. Om ni ska besöka Åre rekommenderar vi varmt att ni övernattar på Åre Holiday Club.

 

Foto och Skribent

Familjen Modigh

Följ även familjen på Instagram Familjen Modigh (@modighs.aventyr) 

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Kontaktinfo
Telefon: 0647-120 00
Reception: hotelreception.are@holidayclub.se
Bokning hotellrum: reservations@holidayclub.se
Bokning lägenheter: post@holidayclub.se

Adress
Åre Strand, 837 52 Åre

Holiday Club Åre

Åre Strand