Heide Park – En av Tysklands största nöjesparker

Heide Park är ett nöjespark som ligger vid Soltau cirka 50 kilometer söder om Hamburg i norra Tyskland. Från Göteborg är det ungefär 700 kilometer till nöjesparken och från Malmö cirka 430 kilometer. I effektiv körtid med bil är det 8 timmar från Göteborg och 5 timmar från Malmö.

Heide Park öppnades 1978 i dåvarande Västtyskland. Det finns 40 åkattraktioner och parken är en av Tysklands största nöjesparker med sina 850 000 kvadratmeter.

Vi passade på att ta turen om Heide Park på vår hemresa från Italien till Sverige. Vi ville avsluta vår semester på roligaste tänkbara sätt.

Heide Park – En av Tysklands största nöjesparker

Förboka gärna biljetter

Vi förbokade våra entrébiljetter, vilket är att rekommendera då förbokade biljetter kostar 39 euro styck. Barn under 3 år går in gratis och från 3 år och uppåt kostar det 39 euro. När man väl har köpt entrébiljetterna är det bara att gå in och åka vilka attraktioner man vill utan att behöva köpa åkband eller tillägg. Om man inte förbokar och förköper biljetter kostar det 60 Euro per biljett. Vidare rekommenderas att man förbokar parkering, vilket kostar 7 euro för en heldag. Ett annat råd är att ladda ned Heide-park-appen inför besöket för att planera besöket på bästa sätt. När man väl kommer in i parken slås man direkt av den mysiga karaktären. Det är rent och snyggt och byggnaderna man ser är av tysk karaktär, s.k. korsvirkeshus. Vid entrén finns ett informationscenter med behjälplig personal, toaletter och förvaringsskåp där man kan låsa in packning m.m.

 

jpgHeide_Park_nöjespark_Tyskland_familj_resa4

Sightseeing-tåget och Greta Gris

Vi började med att ta ett ”sightseeing-tåg”  för att få en överblick över nöjesfältet. Detta för att se vad parken hade att erbjuda och vart vi skulle starta vårt äventyr någonstans. Turen runt parken med tåget tog ca 15 minuter och barnen fick se massvis med roliga karuseller och temaparker som de ville besöka. När tåget hade stannat valde vi att börja dagen vid Peppa Pig- landet eller som man säger på svenska Greta Grislandet.

jpgHeide_Park_nöjespark_Tyskland_familj_resa8

Området var otroligt välgjort och det första vi såg var Greta Gris gula hus som vi passade på att besöka. Väl inne i huset kände vi igen inredningen och karaktärerna. Vår yngsta dotter på fem år blev stormförtjust och utforskade miljöerna med en stor entusiasm. Det bästa av allt för henne var att få träffa Greta Gris och hennes lillebror George utanför huset som hon omfamnade med stor glädje. I Greta Grislandet fanns även karuseller för de allra yngsta besökarna, allt ifrån att rida på dinosaurier, åka båt, åka luftballong till att åka med Greta Griståget. Detta land skulle vi säga passar de yngsta från noll till fem år.

Olika temaområden

Efter att vår dotter blivit nöjd med Greta Grislandet var det dags för resten av familjen att bli tillgodosedda med lite mer fartfyllda aktiviteter. På Heide Park fanns olika områden med olika teman såsom Vilda Västern, Ghost Busters med 5-D biograf till områden av mer tysk karaktär. Samtliga områden var oerhört välgjorda och vi blev imponerade över hur fint allt var uppbyggt. Mitt i parken fanns även en stor damm vilket gör att parken är vacker att promenera i.

jpgHeide_Park_nöjespark_Tyskland_familj_resa42

Berg-och-dalbanor

I parken fanns sju större berg-och-dalbanor för de allra modigaste.  Det var berg-och-dalbanor som var helt fantastiska med effekter, bl.a den största berg-och-dalbanan ”Colosso” som är gjord av trä och där du faller 60 meter in i odjurets stora gap som sprutar eld. Hastigheten når upp till 110 km i timmen och detta är en åktur för alla som älskar ett adrenalinpåslag. Martin passade på att testa den medan vi andra tittade på med stor förtjusning. En annan berg-och-dalbana som vår äldste son passade på att åka var ”Big Loop”, en berg-och-dalbana med två loopar som gick i 70 km i timmen. Gissa om vår son på 8 år kände sig modig efter att ha åkt den! En tredje åkattraktion vi blev imponerade av var ”Krake”, en berg-och-dalbana som är Tysklands första dykande berg-och-dalbana. Likt Valkyria på Liseberg tar den ett lodrätt dyk från 60 meters höjd ned till piratsjön och touchar vattenytan, vattnet som sprutar upp från sjön fullkomligt dränker de allra nyfiknaste åskådarna.

jpgHeide_Park_nöjespark_Tyskland_familj_resa62

En stor nöjespark

Vi gjorde parken under tio timmar non-stop och när vi skulle gå upplevde barnen att de fortfarande inte var klara med parken, de ville så klart stanna kvar. Vi hade gärna stannat ytterligare för att prova på alla åkattraktioner. Då parken är väldigt stor är ett tips att stanna över på nöjesfältets eget hotell för att få en extra dag till att utforska nöjesparkens alla attraktioner i lugn och ro.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis upplevde vi att parken trots dess storlek kändes väldigt luftig. Det var ingen trängsel trots att vi var där på en söndag. Nöjesparken var välorganiserad, ren och snygg och köerna till åkattraktionerna var maximalt 15 minuter. Det fanns matställen, toaletter och kiosker i varje område i parken. För dem som inte uppskattar åkattraktioner kan tilläggas att parken var väldigt vacker med fin arkitektur och många grönområden med fina blomsterarrangemang, kort sagt en underbar plats för promenader. För små barn fanns det väldigt många mindre lekplatser runt om i parken med klätterställningar, rutschkanor och studsmattor där de kan leka av sig.

jpgHeide_Park_nöjespark_Tyskland_familj_resa52

Vi vill absolut slå ett slag för Heide Park som var okänt för oss innan. Det överträffade alla våra förväntningar, vi uppskattade särskilt att vi undvek trängsel och köer vilket kan vara ett bekymmer i nöjesparker. Barnen ville som sagt fortsätta äventyret och var ledsna över att lämna Heide Park och vi föräldrar skulle gärna sett att vi hade haft ytterligare två dagar på oss. Vi kommer gärna tillbaka och kan varmt rekommendera Heide Park till alla familjer som gillar fart och fläkt.

Foto och skribent

Familjen Pereira Johansson

Följ familjen på Instagram Ella Pereira Johansson (@ellasvardag)

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Heide Park

Heide Park 1