En familjewekeend på Två Skyttlar

Nu ska vi dra iväg på en riktigt familjweekend och har bokat övernatting med upptäckarpaket som inkluderar trerättersmiddag, picknick med upptäckarmaterial och till detta serveras det en underbar frukost.

Nu drar på till Två Skyttlar och checkar in för en weekend delux och kvalitetstid för hela familjen.

En familjewekeend på Två Skyttlar hotell i Västergötland

Hotellet Två Skyttlar 

Två Skyttlar är beläget i Kinna i Västsverige, vid stranden av östra Öresjön, cirka 50 minuters bilfärd från Göteborg och ungefär 35minuter från Landvetters flygplats. Hotellet har varit familjeägt sedan 1986.

Vi skulle åka dit för en övernattning och hela familjen var peppade inför vistelsen. Vi startade från Göteborg på lördagsförmiddagen och anlände ungefär en timma senare. Det vi möttes av var ett hotell omgivet av en storslagen natur med grönskande kullar och sjöar som ingav ett lugn trots att det ligger så nära Göteborg.

Vid receptionsdisken möttes vi av leenden och en värme som även barnen kände av och vi kände oss välkomna direkt. Vi fick nycklar till vårt rum och ombads komma tillbaka efter att vi hade lämnat vår packning på rummet. Vi bodde i ett mysigt familjerum med dubbelsäng och en våningssäng för barnen. Det fanns även tillgång till en trevlig altan där barnen kunde springa ut och in och där man kunde njuta och slappa i ljuset av solens strålar

Hotell_två_skyttlar_vastergotland_1

Utforskarpaketet

När vi kom tillbaka till receptionen hade personalen förberett ett utforskarpaket för oss: en söt liten upptäckarväska för de små med tillbehör för att undersöka närmiljön och naturen som fanns runt hotellet. I väskan fanns en liten kompass, en kikare, dynamoficklampa, en luppburk och ett förstoringsglas. Vi vuxna tilldelades en ryggsäck med pannkakssmet, sylt, grädde, ”härbakat” fika och dricka. I väskan fanns även pinnbrödsdeg och kniv för att tälja grillpinnar med.

Hotell_två_skyttlar_vastergotland_

Vi startade med att gå en tipspromenad för barnen längs med en snitslad bana. Tipspromenaden började vid Två Skyttlars egna odling för att sedan fortsätta in i skogen. Frågorna fokuserade på djur och natur och var anpassade så att barnen kunde svara på dem själva. Det fanns även lite extra utmaningar som att plocka med sig skräp som man  hittade i naturen, skriva sitt namn med pinnar och bygga ett torn av stenar. I skogen passade barnen på att öppna sin upptäckarväska och utforska skogens liv. Barnen fångade in små insekter i lupparna och blev uppspelta av att studera dem med förstoringsglaset. Även kikaren användes flitigt då de ville kika upp i träden på fåglar och fjärilar.

Banan var ca 3 km och kändes rimlig för små ben att ta sig runt och hade sitt avslut vid den vackra sjön. Efter promenaden satte vi i gång att laga pannkakor. Egentligen skulle vi ha  lagat pannkakor över öppen eld i skogen, men då det rådde eldningsförbud så fick vi bege oss till sjöns grillplats med en Murikahäll. Efter promenaden i naturen så smakade pannkakorna helt gudomligt tillsammans med grädde och sylt. Efter lunchen  täljde barnen pinnar och trädde på pinnbrödsdegen och grillade sina pinnbröd. En magisk lunch med utsikt över sjön där hela familjen var delaktig i tillagningen.

Hotell_två_skyttlar_vastergotland_11

Bad i sjön

Efter att vi gjort oss hemmastadda på rummet tog vi på oss hotellets badrockar och promenerade ned till sjön för att bada. Väl där möttes vi av en liten strandkant som passade småbarn bra, då det var grunt. Det fanns även en brygga för att komma ut en bit men ändå så att man kunde nå botten. Vattnet var ljummet och det kändes fantastiskt med ett dopp i sjön efter vår upptäckartur i skogen. För de som vill kan man även mot en avgift få tillgång till supar och  om man är sugen på mer vattenaktivitet kan man hyra en båt och åka ut på sjön. Några meter från strandkanten fanns en sjöbastu och utomhusspabad. Vi hade bokat ett av spabaden till familjen så vi kunde avnjuta ett varmt bubbelbad till barnens stora förtjusning. Vi stannade i badet en bra stund och kunde blicka ut över sjöns skönhet och få en lugn stund med spakänsla.

Hotell_två_skyttlar_vastergotland_16

Härlig trerätters middag

Som avslutning på dagen så väntade en trerättersmiddag för oss vuxna och en barnmeny till barnen uppe i hotellets sekelskiftesmatsal. Stämningen på restaurangen var fantastisk och den var omsorgsfullt inredd med äldre detaljer och lantlig stil. Borden hade dekorerats med blommor från trädgården. Maten var omsorgsfullt tillagad  och menyn bestod av lokala råvaror och en härgjord dessert från den egna odlingen på gården där de odlar  grönsaker till verksamheten. Här snackar vi närproducerat eller som Två Skyttlar skriver på sin hemsida: ”Härproducerat – från vår jord till ditt bord”. Detta känns helt rätt i tiden då vi alla har blivit mer miljömedvetna.

Maten var gudomlig och det var längesedan vi åt en så god middag. Även barnen gjorde tummen upp till maten som föll dem i smaken. Serveringspersonalen var fantastiska med barn och var måna om att barnen skulle ha det bra och kom förbi med papper och kritor så att de kunde ha lite aktivitet mellan rätterna.

Efter maten promenerade vi ner till sjön där vi avslutade kvällen med att studera den vackra solnedgången som färgade sjön rosa. En magisk kväll som var något utöver det vanliga. Vi somnade som stockar när vi kom tillbaka till vårt rum efter en händelserik dag.

 

Frukostbuffé

Efter en härlig sovmorgon gick vi upp till matsalen för att bjudas på en ljuvlig frukostbuffé med nybakat bröd, pålägg av alla slag, frukt och bär, yoghurt, ägg,  pannkakor, ja allt och mer därtill. ”Supergott” var barnens recension och redan vid frukostbordet menade barnen att vi skulle stanna några dagar till och de ville absolut inte åka hem. Vi frågade barnen vad de tyckte var allra roligast. Dottern tyckte det var roligast att leka upptäckare i skogen och lära sig om insekter och studera dem. Hon var överlycklig när hon fick behålla den fina upptäckarväskan och sade att hon skulle ta med den överallt. Sonen tyckte det allra bästa med vistelsen var att bada i sjön och bubbelpoolen och att maten var den bästa han ätit. Vi föräldrar kunde bara instämma. Hit kommer vi gärna tillbaka för att fylla på med energi i den stressiga vardagen. En vistelse som förenade natur med avkoppling i en badtunna. Detta är ett koncept som vi tror tilltalar hela familjen, liten som stor, och vi kan med glädje rekommendera andra familjer att besöka Två Skyttlar, ett hotell som man känner sig välkommen till och som ger det lilla extra till hela familjen.

 

Hotell_två_skyttlar_vastergotland_28

Skribent och foto Ella Pereira Johansson

Familjen kan ni följa på Instagram Ella Pereira Johansson (@ellasvardag) | Instagram

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Öresjövägen 46
51192 Örby
Epost: bokningen@tvaskyttlar.com
Telefon: 0320-30100

Två Skyttlar

Öresjövägen 46