QUESTROPOLIS VADSTENA – ett riktigt äventyr

Vill du få med barnen ut och hitta på något i Vadstena och ta med dem på ett klurigt äventyr?

Vi har testat appen Questropolis där man via telefonen och gåtor får ta sig igenom staden, tror ni vi lyckas?

Questropolis är ett kul äventyr att göra i Vadstena, man kan även testa detta i flera städer.

questropolis_vadstenaMåndag, 10 dagar in på sommarlovet och inte något badväder direkt. Vet att om ca. 5 min vaknar husets 10-åring och vill veta vad som händer under dagen. Idag har mamma bestämt att vi ska gå på äventyr i Vadstena. Väcker tonåringen som genast undrar varför vi måste åka så tidigt?

Jag har ju egentligen inget bra svar på den frågan så jag distraherar med: – Nu ska vi ladda ner en app och jaga nycklar i Vadstena. Vi skriver in Questropolis i sökfältet och hittar genast flera olika äventyr. Alla äventyren var tydligt uppmärkta så det var inget svårt alls att hitta rätt.

Parkering i Vadstena fanns precis bredvid Rådhustorget där äventyret börjar. I Vadstena används P-skiva något vi inte hade men det fanns en COOP-affär som delade ut dem gratis. Sedan var det full fart mot torget.

questropolis_vadstenaNu är vi redo för äventyr…

Appen var lätt att använda och det fanns tydliga anvisningar. I appen stod det att äventyret tar ungefär en och en halv timma att genomföra men för oss tog det strax över en timme och då har jag inkuderat mammans konstanta läsande på informationsskyltar om ”Mårten Skinnare”, ”Heliga Birgittas kvarlevor” och ”Streterskan”.

I appen står att barn under 12 år kanske inte klarar gåtorna själva men för vår 10-åringen var detta inga problem. Man hade dessutom obegränsat med möjligheter att gissa på rätt svar så vi hjälpte varandra om någon gav upp.

 

 

 

 

questropolis_vadstenaUnder promenadens gång var barnen engagerade och inte en enda gång var det någon som var trött eller gnällde. ”Kul”, ”Lagom svårt” och ”Jag kan tänka mig att göra det här fler gånger” var vad barnen sa när jag frågade hur det tyckte att dagen varit.

Holly pekar på nästa väg medans Wilton är fullt upptagen med att kolla att lillasyster verkligen har rätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi var klara efter 18 uppdrag befann vi oss återigen på Rådhustorget där vi startat en timme tidigare och avslutade det hela med att köpa glass på ”Kungens Glass” där det fanns 48!!! smaker kulglass att välja på.

questropolis_vadstena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent och fotograf Therese Jansson

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Här kan ni läsa mer i de sociala kanalerna

Questropolis (@questropolis)

Questropolis | Facebook

Vadstena