Naturrum Tåkern – ett äventyr i naturen

Nu ska ni få följa med till Tåkern, vad ska man göra där med barnen tänker ni? Är det inte där man fågelskådar?

Jo absolut, här finns det alla möjligheter att både få se ett rikt fågelliv och mycket annat men det finns så himla mycket mer kul så häng på.

Häng med till naturrum Tåkern och ta med barnen ut i naturen på äventyr

Nu drar vi

Vi lovar barnen en utflykt, vi säger inte vart vi ska utan det utlovas endast kul och skoj. Ska vi till en lekpark frågas det, nej svara vi. Det här är mycket bättre 😊

Vi ger oss av från Motala, för oss tar det kanske ca 45 minuter att åka. Vi väljer att ta vägen som leder förbi Vadstena. Man kan lika gärna åka från andra hållet, dvs man svänger av E4:an i Mjölby eller Väderstad beroende på vart man kommer ifrån. Vägen på slutet är ganska smal och liten men använd gps eller följ skyltarna. Det finns även nu en ställplats för husbil anordnat efter den väl tilltagna parkeringen.

Naturrum_tåkern_familj_resa_1

Tåkerns naturlek

Naturrum_tåkern_familj_resa_64

Det första man möts av är den utelekplats som finns, den består av en balansbana som barnen fullkomligt älskar. Här kan du också grilla och ha picknick på de grillplaster och bord som finns. Vi valde att låta barnen vänta med detta stop till slutet istället, men kommer nämligen tillbaka hit. Detta för att ha nått kul att locka med efter den promenad vi först vill göra med dem och att krafterna ska räck till där också.

Naturrum_tåkern_familj_resa_68

Naturrum Tåkern

Naturrum_tåkern_familj_resa_26

Efter en kort promenad kommer vi fram till naturrummet. En fantastisk byggnad byggd av vass. Inne finns utställningar, lekområde, labb, filmrum och möjlighet att titta i kikare.

Naturrum_tåkern_familj_resa_17

Prinsessan Estelles sagostig

Här har vi en stig som lagts i skogen, längs denna får man följa med på jakten efter Hasse. Hasse är en hare som sprungit bort som ni med barnen och diverse varelser på vägen får leta efter. Barnen tycker detta är väldigt kul och spännande men bli inte rädd, vissa av varelserna låter 😊

Naturrum_tåkern_familj_resa_55

Fågelskådningstornet

Efter avslutat uppdrag och när ni förhoppnginsvis hittat Hasse så kan ni också gå upp i tornet. Det är anpassat så både rullstol och barnvagn kan tas med nästa hela vägen upp. Passa på och ta en titt ut över Tåkern, den rekommenderas starkt.

Naturrum_tåkern_familj_resa_58

Sammanfattning

Detta är en utflykt alla borde göra med sina barn som har möjlighet till det, det är dessutom helt gratis. Ta med barnen ut och njut av naturen samtidigt som de får leka och ha kul. Ta gärna med en kikaren och packa en matsäck och ett gott humör.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Telefon: 0144-53 51 55
Epost: naturum.takern@lansstyrelsen.se

Besökadress:
Glänås besöksområde 1
595 65 Väderstad

Naturum Tåkern