Familjemusikalen – Den Lilla Sjöljungfrun

Äntligen har musikalen Den  Lilla Sjöjungfrun haft premiär – och vi var där!

 

Bakom denna otroliga musikal står gänget Dröse & Norberg som tidigare satt upp både Snövit och Djungelboken. Jag tyckte båda dessa musikaler höll väldigt hög klass och hade skyhöga förväntningar på Den Lilla Sjöjungfrun. Blev jag och barnen besvikna? Verkligen inte!

Familjemusikalen – Den Lilla Sjöljungfrun

Den 1 mars tog vi plats i Filadelfia Convention Center i Stockholm för att bjudas på en riktig show. Föreställningen är 2 timmar och 15 minuter med en paus i mitten och rekommenderad ålder är 3-100 år. Jag var där med två 8-åringar som tyckte musikalen var fantastisk. De sjöng med i låtarna, klappade händerna, drog efter andan och skrattade massor.

 

Föreställningen varvar bra musik med humor, drama och magi och kostymerna är verkligen spektakulära. Det är designern Wilberth Gonzalez som skapat dräkterna och som alltid är det gjort med bravur. Vackra detaljer, glitter och färger för alla sinnen! 22 artister utgör roliga och vackra karaktärer och du känner igen dig i storyn från sagan men ändå inte och det är också det som gör det så spännande. Sjöjungfrun bor numera i norra Atlanten och sagan berättas i nutid.

Huvudrollen spelas av Kiana Blanckert som både varit med i Talang och Melodifestivalen. Hon heter inte Ariel utan Gwendolyn och simmar runt i ett kallt hav istället för Söderhavet där hon träffar en norsk kille och blir kär. Kianas sångröst är otrolig och hon gör denna roll så väldigt bra. Det märks att hon är rutinerad både när det kommer till musik och teater. Anna Norberg är både producent och spelar den elaka sjöhäxan Svetlana i en magnifik röd krabbdräkt.

Anna spelade häxan i musikalen om Snövit och ormen Ka i Djungelboken och jag skulle säga att hon lyfter varenda föreställning hon är med i! Hon är rolig och lite skrämmande på samma gång samt har en samspel med publiken som jag älskar. Självklart finns också sjöjungfruns pappa med, Moryn, hennes dansande systrar, måsen Glenn och mina favoriter blåsfiskarna Blob och Blob. Det känns verkligen som du är under havsytan då ljuset, rörelserna och tygskynken är i perfekt samspel.

Det enda som var lite svårt för barnen att hänga med i är det norska språket då pojken i sagan samt hans mamma pratar norska. För mig som vuxen var det en rolig detalj och det bästa av allt tror jag faktiskt var när de norska fiskarna sjöng och dansande i sina svarta förkläden, stövlar och fiskar i händerna.

 

Både jag och barnen ger musikalen toppbetyg och den är så värd att se, även om du kanske inte gillar sjöjungfrun, för detta tar sagan till en helt ny nivå.

 

Musikalen spelas under våren i både Sverige och Norge – här hittar ni alla datum https://www.drosenorberg.se/sjojungfrun

 

Foto och skribent

Towe Ahlin

 

Blogg: comeflywithme.se

Instagram: @comeflywithme.se

Facebook: facebook.com/comeflywithme.se

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Robert & Annas AB
Vikingavägen 17E
133 33 Saltsjöbaden
Stockholms län

info@drosenorberg,se

Filadelfia Convention Center

Rörstrandsgatan 5