Bröderna Lejonhjärta på Intiman i Stockholm

Vi har besökt flera familjemusikaler tidigare och var denna gång injudna till premiärvisningen på Intiman av ny familjemusikalen Bröderna Lejonhjärta.

Såklart tackar vi ja och spatserar stolta dit för att ta del av denna tolkning av en av våra kulturskatter vi har.

En fantastisk pjäs som inte lämna ett öga torrt står framför oss, så häng på oss till Stockholm och Intiman när vi går på stor premiär.

Bröderna Lejonhjärta på Intiman i Stockholm

Bröderna Lejonhjärta

Så länge jag kan minnas har Bröderna Lejonhjärta varit min favorit bland Astrid Lindgrens sagor. Jag har läst boken själv när jag var liten och även för båda mina barn, flera gånger. I år är det 50 år (!) sedan boken om de modiga bröderna skrevs. För att hylla denna magiska bok kan du under hösten se Bröderna Lejonhjärta på Intiman. Jag var helt ärligt lite nervös för hur denna berättelse skulle återberättas på en teaterscen för barn. Bröderna Lejonhjärta är ett mästerverk och på Astrid Lindgrens värld är teatern otrolig med hästar, duvor och den våldsamma draken. Men jag behövde inte oroa mig för denna pjäs var grym!

Bröderna Lejonhjärta på Intiman, Cast 1. Foto Camilla Käller

I lördags var det alltså premiär på Intiman för denna pjäs och jag gick dit tillsammans med två 8-åringar. Teatern rekommenderas från 6 år och jag tror det är bra att man följer den rekommendationen då teatern är ganska så läskig och jag hörde många yngre barn som var rädda. Dessutom behöver du nog vara lite äldre för att hänga med i historien.

Broderna_Lejonhjarta_Stockholm_Intiman4

Bröderna Lejonhjärta på Intiman, Cast 1. Foto Camilla Käller

Pjäsen är uppdelad i två akter, den första delen är 50 minuter och den andra är 40 minuter (med en paus på 15 minuter i mitten). Allt från skådespelarna, till sången till koreografin och berättandet är fantastiskt och inte ett öga är torrt kan jag lova. Det är verkligen en upplevelse för alla åldrar och för hela familjen. De har fångat den fina känslan i sagan och till och med draken Katla är snyggt gjord. Du sitter på helspänn i jakten på förrädaren, Tengil får dig att darra, brödraskapet är vackert och både Körsbärsdalen och Törnrosdalen finns med på scenen.  Det som sticker ut tycker jag är sångerna som de gör så väldigt bra, jag hade gärna sett mer sång och dans – men förstår såklart att alla inte älskar barnmusikal lika mycket som jag gör.

Extra plus att bröderna som spelar Jonatan och Skorpan på scenen är bröder på riktigt – mästerligt!

Här kan du läsa mer och boka biljetter https://www.intiman.se/events/broderna-lejonhjarta/

Vi ger showen 5/5 i betyg

Skribent

Towe Ahlin

Foto

Towe Ahlin och Camilla Käller

 

Blogg: comeflywithme.se

Instagram: @comeflywithme.se

Facebook: facebook.com/comeflywithme.se

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Showtic Gästservice 0771-134300
Måndag–fredag kl. 9–15 (lunchstängt kl. 12-13).
För biljettfrågor via mail: info@showtic.se

Intiman

Odengatan 81