Husbilssemester med Camptoo

Till denna sommar har vi valt att semestra med husbil. Vi vill ha friheten att kunna välja vart vi åker och vi vill skapa oss en riktig Svemester, hemester eller staycation, kalla det vad du vill, men vi ser fram emot en semester i Sverige. Med husbil känner vi oss fria att välja var, hur och när vi semestrar.

 

 

 

 

 

..

Redan innan semestern planerade vi för hur vi ville lägga upp resan. Dels vart vi vill resa, på ett ungefär hur vi vill bo och med vilket typ av modell på husbil som passar vår familj. Läs gärna mer om vår planering på länken Att planera husbilssemester – Barnens Turistguide.

Resa i Sverige

Vi tycker om att kunna vara spontana och välja hur länge vi stannar på varje ställe men även att ha några planerade stopp på vår resa. Vi valde att resa söderut och hade redan innan resans start bokat in oss på en camping för att börja semestern med ett enkelt välordnat boende. Redan efter första natten ville vi vidare för att prova fricamping dvs platser att ställa bilen på som inte var bokat i förväg och som heller inte var en ställplats för flera husbilar.

Vi använde oss av appen Fricamping och hittade snabbt plats vid en sjö, där vi hade naturen som närmsta grannar. Allemansrätten är fantastisk och unik, vi är mycket tacksamma för att kunna stanna en natt på dessa fina platser.

Lugnet och friheten och campa på detta vis passar oss perfekt. Barnen hittade snabbt klippor vid sjön att fiska och bada ifrån. Här njöt vi och fyllde på med energi. Även mobilerna behöver laddas och utan el fick vi ladda från husbilens batteri med hjälp av 12V uttagen.

Målet med resan var Skåne och Österlen så vi begav oss vidare. Väl framme valde vi att campa på en ställplats vid Kåseberga och på naturcamping vid Löderups strandbad.

Kåseberga

Kåseberga är en helt fantastiskt fin liten by som man inte får missa. Ställplatsen till husbilen sker direkt till höger om infarten till byn och tyvärr ser man inte havet därifrån. Men efter bara några hundra meters promenad så kommer du till den lilla fiskehamnen med mysiga restauranger och butiker. Vi kan varmt rekommendera en sillamacka i rökeriet som avnjutes på träbänkarna en bit upp på höjden, med havet som panoramautsikt.

Fortsätter du upp på höjden kommer du snart till Ale stenar. En gigantisk skeppssättning som minner om platsens storhetstid och strategiska läge för sjöfarten redan under forntiden. Bästa stunden att komma upp till stenarna är på kvällen, när solen är på väg ner, de flesta turister har lämnat och du kan njuta av lugnet och utsikten i lugn och ro. Det är ju faktiskt en klar fördel med att ha husbilen parkerad på ställplatsen i Kåseberga. Att du kan välja vilken tid som passar dig bäst att besöka platsen, att ta det med ro.

Löderups Strandbad

Efter några dagar lugn i Kåseberga far vi vidare mot Löderups strandbad. Det är inte lång mellan Kåseberga och Löderup och precis vid infarten till Löderup stannar vi vid ett boktält. Där finns massor begagnade böcker och tidningar som blir perfekt för semesterläsning.

Löderups camping är en naturcamping och vi kan fritt välja plats på området. Vi hittade en mysig plats vid skogen med utsikt över havet. På campingen finns bra möjligheter till tömning oh påfyllnad av vatten. En av dagarna lämnade vi platsen för att åka och handla, vi lämnade kvar våra campingmöbler för att markera att platsen var ”vår” och att vi snart kommer tillbaka. Vi såg andra husbilar som hade med sig en skylt med registreringsnumret på så vi anar att det är så man gör. Vi upptäckte även att alla med husbil hälsar på varandra, aldrig förr har vi haft så många vänner.

Löderup är verkligen en riktig semesterby med uppfinningsrika semesterstugor, vissa små och pittoreska, andra moderna och flådiga. Det finns två minigolfbanor i området som det spelas flitigt på de närmaste dagarna. Det finns också ett mysigt strandcafé i området och en liten kiosk vid en av golfbanorna. En finare restaurang finns på höjden vid hotellet med magnifik utsikt över havet.

Campingen ligger precis vid havet och det finns en fin sandstrand i anslutning till campingen. Men andra ord, här finns allt man behöver för en fantastisk semestervecka!

Sandhammaren

På hemvägen från Löderup har vi fått rekommendationen att stanna till på Sandhammaren. Stranden är hur lång som helst och sanden är kritvit. Det finns en servering vid parkeringen med enklare lunch och glass. Det finns ingen ställplats i direkt anslutning till stranden men det finns några små fickor utmed vägen ner till stranden där man kan stanna en natt på fricamping.

Hyra eller hyra ut sin husbil 

Vill du som oss ha mer av husbil kan du starta med att hyra en. Hos Camptoo finner du husbilar till uthyrning i alla möjliga prisklasser och storlekar fördelade över hela landet. Har du funderat på att köpa en husbil, eller kanske redan äger en, så är ett smart sätt att dryga ut semesterkassan att hyra ut sin husbil. Camptoo hjälper dig med allt det praktiska som tex hyreskontrakt, betalning och försäkring. Här kan du läsa mer om fördelarna med att hyra ut din husbil.
På sidan Möt våra uthyrare (camptoo.se) berättar några husbilsägare om sina erfarenheter av att hyra ut sin husbil och delar lite tips och råd. 

Boka i förväg och hitta hit

Kåseberga

Löderups strandbad

Sandhammaren

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *