Familjen Magnusson i Skåne har för Barnens Turistguide testat vad Tyskland har att erbjuda till en barnfamiljer under en vecka. Familjen har testat camping, landets största badanläggning HanseDom, Deutsches Merremuseum, Soltau och leklandet Heidepark och djurparken Hagenbeck Tierpark.

Vi startade tidigt på fredagsmorgonen med att köra genom Danmark. Där tog vi Scandlines färja Rödby – Puttgarden – en skön avkopplande stund. Sen fortsatte vi med bil till Rugen där vi stannade och campande på Sund Camp Attefähr. Här gick kvällen åt till att slå upp tältet och grilla. Sund Camp Attefähr är en rätt liten camping och inte med mycket att göra, men det fanns en lekplats för barnen. På campingen finns också en lite affär med det viktigast i och en fin grillplats.

På lördagen var det tid att besöka ett av de platser som vi hade bestämt oss för och det var Hansedom som är en badanläggning i Stralsund. Här är väldigt fint och fräscht. En sak som jag tyckte är jättebra är att man får ett armband med ett chips som man visar upp om man handla något på badet. Då slipper man att ha pengar med och betalar allt när man lämnade badhuset. På Hansedom finns ett fint lekland för de minsta barnen. För de lite större finns tre vanliga rutschbanor, en forsrutschbana och en extra bred rutschbana – denna tyckte barnen var extra rolig eftersom de hade tävling i vem som kom först ner. Med jämn mellanrum kommer det vågor i den stora bassängen. I den stora bassängen kan familjen även spela vattenvolleyboll. Här finns även möjlighet till att simma utomhus i en bassäng. På ett ställe i bassängen inne och på ett ställe i bassängen ute finns det strömmar som är igång i mellanåt. I ett rum för sig själv finns en bassäng som man kan vara i om man vill simma eller hoppa från trampolin. På Hansedom finns även möjlighet att få massage och lite andra behandlingar. Utomhus finns solstolar, studsmatta och leksaker för barnen. I restaurangen finns både middag och lite lättare lunch beroende på vad man är sugen på. Efter en heldag på Hansedom var vi vuxna nöjda medan barnen ville stanna längre.
Deutsches Merremuseum och Heidepark

På söndagen packade vi ihop för vi hade bestämt oss att köra vidare. Vi stannade till i Stralsund och gick på Deutsches Merremuseum. Ett intressant ställe att komma till. Här finns mycket saker från för att titta på och vi förklarade så gott vi kunde för barnen. Det jag själv fastnade för var alla akvarium och jättesköldpaddorna. Här fanns även en del skelett och uppstoppade djur. Det tog oss ett par timmar att gå igenom allt och det var ett trevligt stopp. Två av barnen tyckte att det var kul medan det tredje barnet tyckte att det var sådär. Hoppa in i bilen och vidare till Soltau där vi campade på Skandinavien camping. Denna camping är stor. Här finns en liten affär och en restaurang och även en anlagd insjö samt inomhusbassäng, en fin lekplats till barnen och minigolf.

På måndagen och tisdagen var vi på Heidepark och åkte karuseller. Detta är en park med många karuseller för både stora och små, för fega och vågliga. När inträdet är betalt så var det bara att åka. I parken finns det hel del blommor och annat fint att titta på och inte minst en hel del uppvisningar med sjölejon, delfiner, papegojor och pirater. Trevligt för det är ju inte alla som gillar karuseller. Eftersom vi var här under högsäsong var det mycket köer till alla karuseller och det var lite tråkigt för man vill ju passa på att åka så mycket som möjligt. Parken är bra planerad så det är lätt att hitta. Barnen var nöjda efter två dagar men skall sanningen fram så hade de nog kunnat tänka sig en tredje dag.
Hagenbeck Tierpark

På onsdagen hade vi ett ställe kvar att besöka och det var Hagenbeck Tierpark. Hagenbeck Tierpark är en väldigt fin och trevlig djurpark i Hamburg. Faktiskt en av de bästa som vi har varit på. Här fanns många djur att titta på och fin miljö att vandra i. Varje dag är det olika uppträden med olika djur. Det tog oss hela dagen att gå här och det blev många fotografier innan man var färdig här. Efter besöket var vi nöjda och alla tyckte att det hade varit en lyckad dag. På torsdagen var det sen tid för oss att åka hem efter en veckas underbar semester. Alltid lika tråkigt när det tar slut men man har ju många härliga minnen kvar att tänka på.