För många barn är Disneyland ett drömmål på semesterresan. Att få åka till USA och besöka ett av världens största nöjesfält får de flesta barn att verkligen se fram emot sommarens höjdpunkt. För föräldrarna är det inte alltid samma dragningskraft. Detta inte minst på grund av att några dagar på nöjesfältet kan bli riktigt dyrt. Vi granskar här i artikeln vad en resa kan kosta (exklusive mat och fickpengar).

Entré
Det går att köpa entrébiljetter för 1 dag upp till 5 dagar. Barnpriser gäller för barn mellan 3-9 år. Alla andra löser fullpris biljett.

1 Dag – 93$ barn, 99$ vuxen  dvs 905 kr för barn och 964 kr för vuxen

2 Dagar – 86$ barn, 93,50$ vuxen dvs 838 kr för barn och 910 kr för vuxen

3 Dagar – 74,67$, 78,34$ vuxen dvs 727 kr för barn och 763 kr för vuxen

4 Dagar – 61,25$, 65$ vuxen dvs 597 kr för barn och 633 kr för vuxen

5 Dagar – 51,80$, 55$ vuxen dvs 505 kr för barn och 536 kr för vuxen

Priset ovan är per dag och gäller för inträde till en temapark. Vill man ha en biljett som gäller för inträde till fler parker kan biljetter uppgraderas till ”Park Hopper Ticket” Detta kostar då 40$ Extra, dvs ca 390 kr.

En familj på två vuxna, ett barn på 11 år och ett barn på 8 år betalar alltså 390$ för en dag. Vilket motsvarar ca 3 800 kr.

Här kan du köpa biljetterna.

Boende
På nöjesparkens hemsida lyfter de fram tre hotell. Det är då hotell som ligger i samband med parken vilket därmed är de närmaste alternativen. Men bekvämligheten kostar.

Disney´s Paradise Pier Hotel

Det här familjevänliga hotellet ligger ungefär en halv kilometer bort från parkområdet. I hotellet finns bland annat en utomhuspool samt en fitnessanläggning som båda bjuder in till en trevlig sysselsättning när man är på hotellområdet. Förutom dessa två aktiviteter finns även en spelhall, som kanske passar de mindre bäst.

Ett standardrum för 2 vuxna med stadsutsikt kostar här 2 927 kronor per natt i skrivande stund (Feb 2016). Ett premium-rum med utsikt över parken ligger på 3 631 kronor per natt.

Här kan du boka rum på Disney’s Paradise Pier Hotel

Disneyland Hotel

Disneyland Hotel är lite lyxigare och mer exklusivt än tidigare nämnda Disney’s Paradise Pier Hotel. Här finns ett bredare utbud av rum med allt ifrån enkelrum med utsikt över parkeringen, till stora tema-inredda sviter.

Smakar det, så kostar det också. Ett standardrum med utsikt mot staden kostar här 3 820 kr för en natt. Ett deluxe-rum är några hundralappar dyrare med 4 177 per natt. För en svit med 1 sovrum får man för närvarande betala 7 471 kronor. Är man sugen på någon av de tema-inredda sviterna får man kontakta hotellet för att få mer information om priser och tillgänglighet.

Här kan du boka rum på Disneyland Hotel

Disney´s Grand Californian Hotel & Spa

Det här hotellet är ett bra alternativ för den som vill varva ner mellan Disneyland-besöken. Det som skiljer det här hotellet från de andra är nämligen spa-anläggningen som finns att njuta av. Sammantaget är det här hotellet relativt dyrt – men med det kommer samtidigt med många bekvämligheter.

Prisbilden är som tidigare nämnt lite högre vid det här hotellet än de andra. Ett standardrum med stadsutsikt kostar här 5 219 för en natt. Med utsikt mot parken eller poolen stiger priset med ca ett och halvt tusen – 6 781 kronor kostar ett rum av den typen per natt. Vill man ha ett ännu lyxigare rum med conciergetjänster kostar detta ca 9000 kr för en natt. Alla priser gäller för Februari 2016.

Här kan du boka rum på Disney’s Grand Californian Hotel

Billigare alternativ

Den som kan tänka sig gå några minuter (eller ta taxi 15 minuter) har ett betydligt större utbud att välja mellan. Känner man att man vill lägga pengar på Disneylands nöjen snarare än boendet, kan man bland annat välja Super 8 Anaheim near Disneyland. Det här hotellet kostar ca 800 kr per natt för två vuxna och ligger endast 7 minuter från Disneyland med bil.  Gratis parkering, wi-fi och frukost inkluderas om man väljer det här boendet.

Flyga hit
Även när det kommer till flygbiljetter skiljer sig priset rejält mellan de billigare och dyrare alternativen.

I skrivandets stund (feb 2016) kostade flygbiljetter till Los Angeles t.r via Flygresor.se ca 15.000kr för samma familj som nämns i exemplet ovan. De billigaste biljetterna kostade kring 14.500, de flesta kring 15-16.000 medan de med snabbast restid kostade närmare 20.000kr.

Totalpris
Entré till parken är inget som går att förhandla så det priset är konstant 390$ dvs ca 3800kr.

Flygbiljett går att få för ca 15.000kr. Är man ute i god tid och inte åker högsäsong går det att pressa priset något ytterligare.

Men det är på hotell eller annat boende som det går att spara mest. De som väljer det billigare alternativet kan bo för ca 800 kr per natt. De som bor 7 nätter får därmed betala ungefär 5 500 kronor.

Totalpriset för en vecka för en familj på två vuxna, ett barn på 11 år och ett barn på 8 år inklusive entré en dag, hotell en vecka och flygbiljetter blir därmed cirka 24 300 kronor.

Denna artikel publiceras i samarbete med flygresor.nu