Välja resevagn

Letar du efter en bra resevagn?

 

Ska du ut och resa under året och känner att en bra resevagn vore skönt att få med sig. Vi har kikat lite på vilka val som finns och vilka som är de bästa vagnarna just nu. Här kan ni se vår sökning på bästa resevagn

Välja resevagn

Vad är en resevagn?

Vad skiljer en resevagn från en vanlig vagn kan man fråga sig, just en resevagn är framtagen för att vara lätt, kompakt och smidig att ta med sig.

Vad ska ni göra på resan?

Det finns olika typer av vagnar som lämpar sig olika bra för vad ni tänkt göra på er resa. Det finns de som lämpar sid bra för staden medans andra passar bättre om man vill ut och gå i terräng.

– För staden: Ska ni mest besöka större städer och ni kanske ska ta rulltrappor och navigera i trängre miljöer är det bra om den är smidig att fälla ihop och bära. Det är också bra om hjulen svänger fritt så man kan undvika föremål och människor lätt. Att det finns möjlighet till varukorg kan vara smidigt om man ska handla.

– För terräng och promenad: En vagn som man kan gå i mer kuperat underlag utan att barnen får en alldeles för hoppig upplevelse är det viktigt att hjulen är större och luftfyllda. Detta medför oftast att de blir för stora för handbagage utan kan behövas tas med som specialbagage. Kontrollera med ditt flygbolag vad som gäller.

– För solsemestern: Det som är viktigt här är att det finns en väl tilltagen sufflett och att man kanske kan montera ett solparaply för att skydda ditt barn mot solen

Handbagage eller specialbagage

Det finns många resevagnar idag som är godkända att ha som handbagage på ett flygplan enligt IATA-standarden (International Air Transport Association). Det som är bra här är att ni har er vagn med er under flygningen och kan transportera barnet i vid eventuella mellanlandningar.

Kolla vad som gäller med just ert flygbolag.

Hur gammalt är barnet bestämmer typ av vagn

Vilken ålder ert barn är i spelar roll för vilken vagn som passar just er. Sover barnen fortfarande och man vill att de ska kunna göra detta bör man leta en vagn som ger fullt liggläge. Är barnet framåt eller bakåtvänt och ska detta gå att justeras eller är det fast.

Komfort

För att försäkra dig om att ditt barn är bekvämt under resan, leta efter en resevagn med vadderade säten och justerbar ryggstöd, så att barnet även kan vila och sova när det behövs.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%