Upptäck Tysklands dolda pärlor i sommar

Sommarlov och sol, hav och sand – ord som alla hör ihop, eller hur? Och de platser de framkallar i fantasin är ofta bilder av Karibien, Maldiverna, södra Frankrike… Men vad sägs istället om en extraordinär, men mer budgetvänlig sommarsemester i Tyskland?

Upptäck Tysklands dolda pärlor i sommar

En semester i Tyskland handlar inte enbart om bratwurst och storslagna byggnader (även om de är imponerande) – tack vare sitt varierade landskap har Tyskland verkligen många dolda pärlor och fascinerande städer som erbjuder alla ingredienser för ett otroligt semesteräventyr.

Från festivaler och ölträdgårdar till traditionella delikatesser är Tyskland platsen som har något för de allra flesta. Det är dessutom relativt smidigt att ta sig dit. Om man inte känner för att bila ner kan arlanda parkering vara ett bra alternativ.

Charmerande Hamburg

Tyskland är fullt av sagolika städer, men Hamburg är något helt speciellt. Belägen i landets norra del är Hamburg en perfekt tillflyktsort året runt, men sommartid bjuder staden på långa dagar där solen går upp före klockan 5 på morgonen och inte går ner förrän tidigast klockan 22 på kvällen.

Under varmare dagar kan du spendera tiden utomhus och utforska allt som Hamburg har att erbjuda. Du kan ta dig till Alster Lake som är en perfekt plats för vattensporter, njuta av någon av de många stränderna, besöka Ohlsdorf – världens största landsbygdskyrkogård och park –, eller promenera runt i Speicherstadt.

Även för matälskaren är Hamburg ett himmelrike med både traditionella delikatesser och internationella favoriter på varje gathörn. Och självklart finns det gott om öl att skölja ner allt med. Väl nere i Tyskland kan man enkelt hitta parkering via Parkos, som sammanställer olika parkeringsalternativ.

Ölträdgårdarna i München

När vi ändå pratar om öl; om det finns en plats för att uppleva Tysklands förkärlek till denna gyllene dryck så är det München. Staden är kanske allra mest känd för sina Oktoberfester. Denna sydtyska stad vaknar verkligen till liv under sommarhalvåret, och när vädret inte är för varmt kan du promenera eller cykla runt och upptäcka stadens bästa delar.

Slott, museer, marknader, kyrkor, parker, trädgårdar… listan över kulturella pärlor som finns här är lång. Ölträdgårdarna är också en stor attraktion under sommarmånaderna. Om du vill sitta under kastanjeträd och njuta av en iskall öl är Seehaus Garden och Michaeligarten optimala val om du vill beundra utsikten över vattnet samtidigt som du dricker.

Festivalerna i Frankfurt

Vad vore sommaren utan festivaler? Utomhusmiljön, solen mot huden och musikvibrationer från huvudscenen gör dem till bland de mest minnesvärda upplevelserna man kan ha.

Festivalerna i Frankfurt sträcker sig bortom de traditionella musikfestivalerna – Rheingau Wine Festival, någon? Detta avslappnade gatufestivalsliknande evenemang pågår fram till mitten av augusti och ger dig möjlighet att prova över 600 röda, vita och mousserande viner från Rheingau-regionen.

Även vädret levererar under dessa månader. Snötäckta berg förvandlas till grönskande alpina områden, och även om du inte kommer att uppleva tropiska temperaturer kan vädret lätt nå över 20 grader och mer med en härlig bris som håller dig sval på varmare dagar. Det är perfekt för de som inte vill uppleva den hårda solen som finns söderut i Europa, men ändå vill njuta av allt dessa destinationer har att erbjuda.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%