Trolska skogen – ett sagoäventyr

Vi har fått tips om ett riktigt äventyr, det ska finnas troll och väsen mitt i skogen…

Kan det vara sant tänker vi?

Detta måste ju upplevas så häng med när vi besöker Trolska Skogen och deras fantastiska sagovärld för hela familjen.

Trolska skogen – ett sagoäventyr

In i sagornas värld

Välkomna in i sagornas värld en bit in i Jättendal 4,4 mil söder om Sundsvall där hittar ni Trolska skogen. Vi tog bilen dit och fanns gott om parkeringar mittemot entrén.

trolska-skogen-aventyr-familj-7En mysig familjedag med fem olika sagor runt om i skogen som handlar om tandfens sockersöta cirkus berättad i olika ställen i form av en saga. På första föreställningen handlade det om att tandfen satt i sitt cirkus tält medans en clown showade på och fick sin hatt tagen av tandtrollen som barnen fick i uppdrag att hålla utkik för påväg till nästa föreställning. Barnen sprang ut och kollade i små hus som fanns överallt efter stigen, kanske dom bor där när man borstar sina tänder och dom inte gör hål?

Drakar i skogen

trolska-skogen-aventyr-familj-13Efter en bit kom vi till en mega stor drake som barnen glatt borstade tänderna på. Intill fanns det söta små stubbar vi kunde sitta på och längst fram var en scen gjord av ett litet hus. Där var det en tjej som pratade regelbok och vad man måste göra och behöver göra tills hon hör ett rop efter hjälp. Då öppnades dörrar och ett par fötter hängde ner. Det var kungen!

Fika på vägen

Nästa stopp blev fika paus på 30 minuter. Där fanns allt från korv med bröd till fikabröd, kaffe och glass. Popcorn och sockervadd hittar man vid entrén också.

trolska-skogen-aventyr-familj-15

Vidare in i sagorna

Mätta och belåtna barn gick vi vidare in till ett större hus där vi fick träffa en stenåldersman och en häxa. Dom letade också efter tandtrollen och hade fångat några i en kista. Men man kunde inte se dom. Lamporna släcktes ner och häxan trollade fram ett jätte stort tandtroll. Men hon smet. Så till nästa hållplats kollade barnen förväntansfulla efter trollet men fick syn på en jätte lång tjej klädd i vit klänning. Hon sjöng en sång tills en kille kom springandes och blev jagad av tandtrollet.

trolska-skogen-aventyr-familj-5En härlig dag

Sen blev sista hållplatsen cirkusen och efter att ha fått små uppdrag mellan varje föreställning så ville barnen hem och borsta tänderna.

Våra barn satt med stora ögon och väntade med spänning på varje föreställning och var helt ivriga. Våra barn är 3år och 6år.

En dag som fick betyget 5 av 5.

Hoppas ni besöker denna vackra plats ni också.

 

 

Foto och skribent

Caroline Lindberg

Instagram: Caroline Lindberg (@caroliinelindberg) | Instagram

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Industrivägen 6, 820 76 Jättendal

Helena Brusell

Verksamhetsledare, grundare
070-311 25 99

Trolska Skogen