Tollebols Kvarn – en familjeutflykt

Vill ni ha nått kul att göra med barnen i Dalsland kan vi rekommendera ett besök på Tollebols Kvarn.

Här finns dels ett kvarncafé med våfflor och ett interaktivt museum med bondgårdsdjur, både levande och konstgjorda med tillhörande ljud som gör husen levande. På gårdsplanen finns massor med lekar för barn, t.ex. spring ikapp med djur, gå på styltor, hoppa och landa i höbalar, springa med vattenspannar, lekstuga m.m.

 

Tollebols Kvarn är öppet mellan mitten av juni-mitten av augusti.

Tollebols kvarn – en kul familjeutflykt

Strax utanför Åmål hittar ni Tollebols kvarn, belägen intill vattendrag och lummig natur. Det finns gott om parkeringar intill kvarnen och är lätt att hitta.

Kvarnen är en av de sista bevarade vattenkvarnarna i Dalsland, med vattenhjul, vattenränna och kvarndamm från 1870-talet, ett fantastiskt utflyktsmål att besöka.

Tollebols kvarn är också känt för sitt café där det serveras fantastiska våfflor. Njut av en traditionell med sylt och grädde, eller varför inte en lunchvåffla med gravad lax och fänkålstzatziki. Utöver våfflor finns det även lokalproducerad glass och den traditionsenliga dalsländska smörgåsen Klengås.

Fikaplatser finns både inne i kvarnen och runt om. Att slå sig ned vid ett bord intill det forsande vattenfallet ger besöket det lilla extra.

Förutom café finns det en hel del aktiviteter för alla åldrar runt omkring kvarnen. Hoppa höjdhopp i halm, klappa grisar, se vilket djur du springer lika snabbt som, balansera på stockar, träffa får och mycket mer.

Du kan även gå in i det interaktiva muséet som visar hur man levde vid kvarnen för 100 år sedan. Både roligt och lärorikt. Innan ni åker därifrån, passa då på att köpa med er lokala produkter eller hantverk från handelsboden.

Alla aktiviteter på Tollebols kvarn är helt gratis.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Go’fika i trivsam miljö

Rated 5,0 out of 5
15 juli, 2022

Tollebol kvarn är ett väldigt mysigt utflyktsmål, via cykel, fot eller andra fordon. Ligger längs med en härlig cykeltur eller ca 35-45 min promenad från Åmål.

Tollebol passar de flesta från 1-100år. Det finns mycket att titta på och upptäcka oavsett ålder. En hel del mysigt för barnen att hitta på. Trollbindas av vattnet som går förbi.

På menyn finns det lite av varje att välja på. Vi gick in för att testa samtliga våfflor på menyn. Vi insåg att de som kändes mest ovanliga var de godaste – ostvåfflan och den med smör socker och citron rekommenderas. Samtliga är väldigt goda.

Ta en tur till Tollebol kvarn i sommar.

Efter besöket kan du ta ett dopp i Kalven, Vänern eller Edslan. Många härliga vandringsleder ligger nära. Eller ta ett besök i vackra Åmål för en promenad längs hamnen, lite discgolf eller minigolf vid Örnäs. Finns camping, B&B och hotell i Åmål.

Cici

Boka i förväg och hitta hit

Tollebols kvarn

Tollebol

66291 Åmål

 

Telefon: 0730795348

 

E-post: ericaseleskog@gmail.com 

 

Tollebols Kvarnkafe

Tollebols Kvarn