Tips på mysiga byar på Gran Canaria

Gran Canaria är allra mest populärt resmål vintertid men något som många resenärer missar är de alla speciella byar som ön bjuder på, alla med sin egen karaktär. Här får du en lista ifrån Ving på några favoriter som är fantastiska stopp om du tar dig runt ön med bil eller buss.

Agüimes
En gammal by på östra Gran Canaria som man har tagit väl hand om. Smala vindlande gator tar dig förbi fina gamla kanariska hus. I byn finns en riktigt gammal lanthandel där du kan handla över disk samtidigt som du slår dig ner vid ett bord och tar en kaffe eller provsmakar det lokala vita vinet som produceras i byn. Här finns också den lokala oliv jungfruoljan som är gudomligt god.

Arinaga
En mysig by som ligger alldeles vid havet på östkusten och har en härlig strandpromenad som binder hamnen samman med en helt fantastisk restaurang, Hornos del Cal, i slutet av promenaden. Restaurangen som är byggd i en gammal kalkugn bjuder på färsk fisk och skaldjur. Utmed stranden som utgörs mest av små runda stenar kan du hitta klippor där härliga trädäck bjuder på solbad.

Santa Brigida
En liten mysig bergsby några kilometer utanför Las Palmas. Santa Brigida har en liten bykärna med smala gator och vackra hus. Den ligger i vindistrikten och hur man gör vin kan du lära dig på vinmuséet där du också kan smaka på kanariskt vin. Byn bjuder på fantastiska vyer ut över landskapet som består av höga berg och djupa dalar.

Puerto de las Nieves
En liten by alldeles vid havet på västra kusten, långt från turisternas larm. Byn består av små vita byggnader med blått inslag. Här finns två små stenstränder och den kända stenformationen ”Guds Finger” som man numera endast kan se som vykortsmotiv då den gick av i orkanen Delta för några år sedan. Utmed den lilla promenaden i hamnen hittar du flera bra restauranger med färsk fisk på menyn och längs strandpromenaden finns små havsbassänger där du kan ta härliga bad.

Agaete
Vill du ha en lugn och fridfull vistelse så är Agaete en lisa för själen. Byn ligger på öns västra sida vid den bördiga Berrazalesdalen där du kan ta en av de många vandringslederna och upptäcka exotiska frukter som papaya, mango, citrus och avokado. Byborna odlar även kaffebönor och inte för inte så länge sedan startade man ett rosteri i byn. Ett av hotellen ligger mitt inne i dalen omgivet av underbara fruktträd och vackra blommor.

För mer info se ving.se