Thon hotel Ski – ett familjehotell

Efter lång bilresa når vi den lilla tätorten Ski,  som ligger ca 20 minuters bilresa från centrala Oslo. Vi kommer fram till vår destination Thon hotel Ski, som ligger alldeles intill gallerian Ski Storsenter. Vi får tillgång till vårt rum och möts av ett modernt rymligt hotellrum med fönster som vetter mot en vacker innergård. Här ska vi spendera två nätter och på dagarna ska vi upptäcka Tusenfryd och Oslo. Hotellet är perfekt beläget en bit utanför Oslo och Thon hotel Ski är också det hotell som ligger närmst nöjesparken Tusenfryd.

Thon hotel Ski – ett familjehotell

Hotellet

Testfamiljen som bor på Thon hotel Ski, består av ett föräldrapar och tre barn i åldrarna fem, nio och elva år. Hotellet är modernt, och vi upplever det fräscht och trevligt. Hotellets parkering är avgiftsbelagd vilket verkar vara norm i Norge. Däremot får vi god hjälp av en trevlig receptionist att förstå hur vi ska bära oss åt med betalningen av parkeringen så det går ändå smidigt.

Rummet upplevs ljust och rymligt och består av en dubbelsäng, bäddsoffa, en sittgrupp och ett skrivbord. Badrummet är fräscht och relativt stort. I rummet finns en enorm smart-tv med cromecast, vilket är perfekt för oss att varva ned framför, efter långa dagar på äventyr.

Thon_Hotell_familj_Norge_14

Vi bodde i ett Standard Room Triple/Family som kostar från 1495:- NOK per natt.

Mat

Hotellet ligger i direkt anslutning till Egon restaurang, som serverar lunch, middag, smårätter och pizzabuffé. Här serveras också hotellets frukost, vilket var en höjdpunkt för oss under resan. Frukosten får högst betyg av samtliga i familjen! Frukosten bestod av mycket hemlagad mat, och maten var en riktig smakupplevelse.

Thon_Hotell_familj_Norge_2

Nära shopping

Hotellet ligger i direkt anslutning till gallerian Ski Storcenter. Hissen på hotellet leder oss direkt till gallerian och eftersom köpcentret är öppet fram till 21.00, så kan vi fylla kvällarna med shopping efter långa utflyktsdagar kring huvudstaden. Ski Storcenter har 141 butiker under samma tak.

Nära till Oslo och Tusenfryd

Hotel Thon Ski är det hotell som ligger närmst Tusenfryd. Med bil tar det endast 10 minuter från hotellet till nöjesparken, men det går också direktbuss från Ski till Tusenfryd. Hotellet ligger ca 20 minuters bilfärd från centrala Oslo men det går också smidigt att ta sig till huvudstaden genom tåg via den intilliggande järnvägsstationen eller via buss.

Hitta hit

Hotellet ligger i tätorten Ski, ca 20 minuters bilresa från centrala Oslo. Alldeles intill hotellet ligger Ski järnvägsstation och Oslos flygplats Gardermoen, ligger 7 mil från hotellet.

 

Foto och skribent

Familjen Wiik

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Vi hjälper dig gärna per telefon under våra öppettider:

Måndag-fredag 08.00 – 16:00

Thon Hotel Ski

Jernbaneveien 8