Teneriffa ­den vackra och barnvänliga Kanarieön. Det finns 7 stycken bebodda Kanarieöar och Teneriffa är den största av dessa öar. Ögruppen ligger utanför Afrikas kust ca 5­-6 timmars flygresa från Sverige. Ca 5 miljoner turister tar en flygresa hit och njuter av semester varje år.

Denna artikel är skriven av gästredaktör Johan från flyg.nu

Att göra på Teneriffa

Teneriffa bjuder på många upplevelser för alla åldrar och här finns det mycket kul att sysselsätta sig med. Vi kommer presentera några av de populäraste aktiviteterna och så några aktiviteter och upplevelser som kanske inte alla hittar till.

Vi hoppas kunna bjuda på några godbitar, som du kanske inte har hört om tidigare. Längst ner i denna artikel kan du läsa om fakta om Teneriffa som semestermål och vart det är bäst att åka när ni reser med barn.

Siam Park

Detta är en av världens bästa vattenparker och den har verkligen allt man kan önska sig av ett vattenland. Stora, långa och kraftiga vattenrutschkanor i alla storlekar och häftighetsgrader. Du kan åka lugnt eller verkligen kasta dig ut i de mer våghalsiga attraktionerna.

Vi tycker nog att denna påkostade vattenpark är för familjer med lite större barn. Man får inte ta med mat in på området, så ha med det i budgetberäkningen. Det är helt klart värt ett besök och något som man kommer ihåg under lång tid. Ett måste!

Aqualand

Detta är det andra stora vattenlandet på södra Teneriffa. Det ligger relativt nära Siam Park och är perfekt för barnfamiljer med lite mindre barn. Här finns vattenrutschkanor för alla storlekar som håller humöret uppe på alla. Hit får man ta med sig mat och dryck, det gör att det blir lite billigare att spendera en dag här än på Aqualand. Missa inte heller den vackra och mycket uppskattade delfinshowen som de har varje dag på eftermiddagen.

Loro Parque

Detta kanske är en av världens bästa djurparker. Den är mycket påkostad och det finns många fina djur av alla sorter att se när du befinner dig här. Loro Parque ligger på den norra sidan av Teneriffa och bor du på södra delen, så går det gratisbussar upp till parken varje dag.

Det är en fantastiskt vacker park. Djuren tas väl om hand på alla djurparker på Teneriffa och Loro Parque är inget undantag.

Jungle Park

Denna djurpark ligger på södra Teneriffa ovanför Los Cristianos och även den är en välskött djurpark med många fina och spännande djur. Här är det lummigt och fint. Inte lika påkostat som på Loro Parque, men det är helt klart värt ett besök.

Fågelshowen här är fantastisk. Har man möjlighet att komma en vindstilla dag kan man vara säker på att se alla gigantiska och mycket uppskattade fåglar. Hit tar man sig bäst med buss eller taxi.

Stränderna på södra Teneriffa

Det finns många fina stränder på flera håll runt om hela Teneriffa, men på södra delen av ön finns de bästa sandstränderna för just barnfamiljer, längs sträckan Los Cristianos till Adeje kusten finns många av dessa!

Los Cristianos beach

Detta är stranden i centrala Los Cristianos. Staden som var en liten fiskeby, men som numera tar emot badsugna familjer under nästan hela året. Det är en fin strand som är skyddad av en hamn och en pir. Perfekt för barnen.

Under vinterhalvåret är det många som njuter här i den sköna värmen och av den härliga sanden. Varmast att bada är det dock från mars­november med absoluta toppnoteringar vad gäller vattentemperaturer under sommarmånaderna. Under sommaren kan det dock bli mycket varmt på södra Teneriffa och Los Cristianos är inget undantag.

Las Vistas

Las Vistas stranden är den största stranden i Los Cristianos och den är en magiskt vacker strand på många sätt. Det kan ibland gå lite höga vågor här från Atlanten, men nästan alla badar här i alla åldrar och det är verkligen en pärla. 800 meter lång sandstrand med massor av aktiviteter. Snorkla efter snäckor, spela fotboll, volleyboll eller bara njut av solen. Fik och restauranger finns alldeles intill strandpromenaden.

Las Americas

Den modernaste ortern på sydspetsen av Teneriffa. Här hittar du alla sorters hotellkomplex i alla standarder du kan tänka dig. Massor med aktiviteter för alla åldrar och skall man vara här på en veckas semester så är Las Americas ett perfekt resmål.

Det är flera fina stränder även här och gångavstånd till Los Cristianos ifall du vill uppleva lite mer genuin miljö. Många hotell har uppvärmd pool vilket glatt uppskattas av vuxna och barnen. Här finns restauranger i alla prisklasser.

Här följer ett par aktiviteter som inte alla hittar till:

ARTlandya DollMuseum

Ett fint museum med dockor för alla åldrar. Ett uppskattat utflyktsmål för barnfamiljer. Alla hittar inte hit därför finns det ofta gott om tid när man väl är här. Vilket är bra då man inte behöver trängas med alla andra. Detta museum ligger uppe i Santa Cruz på den norra delen av ön. Ta en buss, hyrbil eller annan resform om du bor på södra delen av ön.

Monkey Park

En mindre djurpark som ligger alldeles ovanför Los Cristianos på södra Teneriffa. Här är det fokus på djurarter som är på gränsen till utrotade och många av djuren har räddats från dåliga förhållanden på andra orter och förts hit där de får bättre tillsyn.

Det är kul att man kan gå in till många av djuren och man får både mata samt klappa på många olika slags djur från alla möjliga olika kontinenter. Mycket uppskattat av barnen! Detta är ingen kommersiell park, som många andra parker utan här stöder man djuren på ett annat sätt genom att köpa mat som man själv matar de med.

Piscina Publica Oasis

Härliga pooler och ett magiskt fint poolområde i Los Gigantes som ligger på sydsidan av Teneriffa. Los Gigantes är känt för de vackra och mäktiga klipporna, som finns här vid sidan om staden och de skall man absolut passa på att titta på när man befinner sig här.

Gör ett besök i dessa vackra pooler och njut av det underbara klimatet som råder på södra Teneriffa. Det är ett av de bästa klimaten i världen för stressade nordbor!

Fakta Teneriffa

 • Den största ön av Kanarieöarna.
 • Tar emot ca 5 miljoner besökare varje år.
 • Vulkanen Teide är Spaniens högsta topp med sina 3718 meter över havet.
 • Las Americas, Los Cristianos, Adeje, Puerto de la Cruz och Santa Cruz står för de flesta besökarna varje år.
 • På södra Teneriffa sägs det vara ett av världens bästa och jämnaste klimat, därför speciellt uppskattat för personer med reumatiska problem.
 • Det bor ca 900 000 personer på Teneriffa.
 • Teneriffa har två semesterperioder. En sommarsäsong då det är mycket engelsmän, italienare, spanjorer och kanarier nere på södra delen av Teneriffa.
 • Vintertid är det mycket skandinaver här, speciellt i Las Americas och i Los Cristianos.
 • Kanarieöarna tillhör Spanien och är med i EU.
 • Varmt skönt klimat hela året om då det ligger så nära Afrika.
 • Bra badorter på södra delen av Teneriffa speciellt för barnfamiljer.
 • Exempel på var du kan hitta din flygresa till Teneriffa.