Barnens Turistguide testar
Sunwings Resort & Spa i Arguineguíni på Gran Canaria

På Sunwings Resort & Spa i Arguineguíni på Gran Canaria är det full fart nästan dygnet runt. Poolerna bubblar av leksugna barn och på scenen spexat Lollo och Bernie. Här samsas mängder av Skandinaviska familjer varje vecka för att koppla av och ha kul tillsammans.

När vi passerar genom entrén till Sunwings Resort & Spa i Arguineguíni på Gran Canaria är det som att kliva rakt in i barnfamiljernas paradis. Vid poolområdet som utgör hotellets baksida springer barn i alla åldrar omkring mellan bassängerna. Polerna är flera och i olika former, en del har vattenfall och andra vackra kanaler. Medan barnen plaskar omkring och hittar nya kompisar passar mammor och pappor på att ta sina välförtjänta tupplurar i solstolarna.

– En av de största fördelarna med att välja ett av Sunwings familjeanläggningar är att man vet att allt är anpassat för hela familjen. Från detaljer som säkra elkontakter på rummen till ett härligt utbud, säger Ingela Ingela Thunström, som är platsansvarig på Sunwings Resort & Spa i Arguineguíni.

Kurr i magen? Bara lugn, strax bredvid poolerna finns familjerestaurangerna. Har du bokat Sunwing Resort Inclusive så får du dessutom frukost varje dag och fem av sju luncher och middagar till ett mycket förmånligt pris här. Efter maten iväg igen. Nu till det lilla MiniLandet där det pågår ansiktsmålning och andra upptåg. Allt med hjälp av Sunwings personal. Här kan barnen leka, måla, pyssla, titta på film eller kanske lyssna på en saga. Lollo eller Bernie brukar också dyka upp för lite lek. I anslutning till Lollo & Bernies MiniLand finns en inhägnad, delvis solskyddad lekplats.


Lollo och Bernie är favoriter

Plötsligt blir det full uppståndelse bland alla barn. Det ryktas att Lollo och Bernie är på väg. Lollo är en giraff som är väldigt snäll och Bernie är en riktig liten busbjörn. Givetvis är båda så där härligt kramgoa så man som förälder bara önskar att man var fem år igen. Förutom att Lollo och Bernie går sina dagliga rundor vid bassängerna har de också fantastiska shower på kvällarna.

När stjärnorna tänts på himlen är det inga föräldrar som tjatar om läggdags. Istället är det nu den otroligt populära familjeshowen startar. Förhoppningsvis har familjen reserverat bord utomhus vid hotellrestaurangen framför scenen. Sedan är det fullt ös. När signaturmelodin spelar upp är barnen genast med på noterna och sjunger, klappar händer och jublar. Artisterna spexar och får alla att skratta. Just den kväll när Barnens Turistguide besöker är det en rolig show på temat melodifestival. Med leenden på läpparna somnar de minsta barnen framåt showens småtimmar för att vara utvilade till nästa morgons bus.

Läs mer om Sunwings Resort & Spa på www.ving.se/sunwing/barnaktiviteter